Στηρίζει Γρ. Αλεξόπουλο στον β΄ γύρο ο Νικολόπουλος

ennvevxisv5cec2f3b1e414

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει τα εξής:

Μέσα σε μόλις 3 μήνες, από την μέρα που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μεγάλης μερίδας  συμπολιτών μας πήραμε την απόφαση της καθόδου στις εκλογές, καταφέραμε να σπάσουμε τον αποκλεισμό, να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης και να συντάξουμε ένα ουσιαστικό πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πάτρα, προπαντός δε ήλθαμε σε επαφή, συχνά για πρώτη φορά με δεκάδες χιλιάδες πατρινούς.

Καταφέραμε να θέσουμε στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης για τον δήμο όλα τα μεγάλα και σημαντικά θέματα όπως η γκετοποίηση λαϊκών συνοικιών από ρομά λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης του ελλείμματος ασφαλείας. Τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα γύρω από το ζήτημα της πολιτιστικής αναβάθμισης της πόλης. Επιμείναμε στην επιχειρηματική αναζωογόνηση της πόλης. Προτείναμε μέτρα για την επιστροφή των ξενιτεμένων νέων με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Με τις τοποθετήσεις μας αναγκάσαμε και τους άλλους συνδυασμούς να τοποθετηθούν σε αυτά τα ζέοντα ζητήματα και να λάβει έτσι η προεκλογική περίοδος πρόσθετο ενδιαφέρον. Αυτά τα κάναμε στηριγμένοι στις μόνο δικές μας δυνάμεις και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υποψηφίων και των φίλων του συνδυασμού μας.

Πάντως, και θα πρέπει να το υπογραμμίσουμε ιδιαίτερα, η σχετική επιτυχία του εγχειρήματος μας στηρίχτηκε αποφασιστικά στο ότι το ενστερνίστηκαν και το στήριξαν οι χιλιάδες συμπολίτες που υπερψήφισαν τον συνδυασμό μας, καθώς και οι χιλιάδες άλλοι που μας στήριξαν.

Το αποτέλεσμα δημιουργεί μια σειρά από υποχρεώσεις:

Κυρίως την υποχρέωση τα επόμενα τέσσερα χρόνια να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο δημοτικό συμβούλιο για να γίνει, όντως, Πάτρα μητροπολιτική πόλη- δυτική συμπρωτεύουσα. Για αυτό από σήμερα ιδρύουμε δημοτική παράταξη ώστε να συνδεθούμε ενεργά με τις χιλιάδες ανθρώπους που μας στήριξαν και να αποτελέσουμε μαζί μια ακαταμάχητη δύναμη.

Με τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών δεσμεύσεων που πάντα διέκριναν την δημόσια στάση μου θέλω να επισημάνω ότι είναι καθήκον μου να τηρήσω την δέσμευσή μου. Συνεπώς στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών της Πάτρας τάσσομαι στο πλευρό του δεύτερου της εκλογικής αναμέτρησης κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου τον οποίο και συγχαίρω με την ευκαιρία για την επιτυχία του, όπως έπραξα χθες και με τον κ. Πελετίδη.

Κάνω σήμερα πράξη ό,τι έγκαιρα επανέλαβα πολλές κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ό,τι δηλαδή μοναδικό πρόταγμα του 60% του Πατραϊκού λαού είναι η απαλλαγή της πόλης από την οπισθοδρομική δημοτική αρχή του ΚΚΕ.

Σήμερα επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος, τον οποίο και προσωπικά διαβεβαίωσα ότι θα είμαι «φαντάρος» στο πλευρό του, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, κατά τρόπο που ο ίδιος θα θεωρήσει ότι είναι ο καταλληλότερος, ώστε η έκβαση της αναμέτρησης της προσεχούς Κυριακής να είναι επιτυχής.

Εξ’ άλλου, διαβεβαιώνω για άλλη μια φορά όλους τους συμπολίτες μου και ξεχωριστά εκείνους που μας εμπιστεύτηκαν στη κάλπη ότι η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», θα είναι παρούσα και πρωταγωνίστρια, στο νέο Δημοτικό συμβούλιο, με προτάσεις, συνθετική λογική και εποικοδομητική, αλλά και αυστηρή κριτική. Ήδη ξεκινήσαμε τις διαδικασίες, ώστε η δημοτική μας παράταξη ν’ αποκτήσει επίσημη υπόσταση. Αρχικά, προχωράμε στην υλοποίηση του ιδρυτικού πλαισίου της, που θα λειτουργήσει με προσωρινή διοικούσα επιτροπή, ενώ προ της 1ης Σεπτεμβρίου θα έχει προκύψει το αιρετό, κυρίαρχο καθοδηγητικό μας όργανο

Σήμερα, θεωρώ ότι είναι κατάλληλη η στιγμή να αναφερθώ στα γεγονότα που προκλήθηκαν, τα οποία οδήγησαν στο χθεσινό αποτέλεσμα, χωρίς την ελάχιστη δική μου ευθύνη. Είναι γνωστό ότι έλαβα την απόφαση να διεκδικήσω τη Δημαρχία, παρακινούμενος από τη διαχρονική έγνοιά μου για ένα καλύτερο μέλλον της Πάτρας και των παιδιών μας, αντάξιο της μακράς ιστορικής, κοινωνικής και πολιτιστικής της παράδοσης.

Οφείλω σήμερα ν’ αποκαλύψω ότι ενημερώθηκε η ηγεσία της ΝΔ, όπου τόνισα ότι δεν επιθυμώ χρίσμα και έλαβα την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρχει υποψήφιος Δήμαρχος από τον χώρο της.

Ωστόσο, στη συνέχεια τα μέλη μιας γνωστής «πέμπτης φάλαγγας» έφεραν στο προσκήνιο την υποψηφιότητα του κ. Παπαδημάτου. Πρόκειται για αξιωματούχους και τοπικούς παράγοντες της ΝΔ, που υλοποίησαν ένα καταχθόνιο σχέδιο το οποίο μέσα από σκοτεινές, υπόγειες διαδρομές οδήγησε στην θεαματική άνοδο του ποσοστού του κ. Πελετίδη!

Σήμερα εγώ βγήκα στην πόλη και ήλθα σ’ επαφή να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που είτε μας ψήφισαν, είτε όχι. Διέκρινα την έκπληξή τους για την εκλογική επίδοση της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ». Έχει την εξήγησή της. Πρώτα σκέφθηκαν το κομματικό τους καθήκον και μετά το καθήκον τους για την πόλη, θεωρώντας ότι θα είμαι στο β’ γύρο.

Στην πολύωρη βόλτα μου δεν συνάντησα τους εμπνευστές του καταστροφικού σχεδίου σε βάρος της πόλης. Έχουν κρυφθεί. Αντίθετα εγώ έκανα τη βόλτα μου στο φως της μέρας.

Σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενος στο προεκλογικό αγώνα της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» θέλω να πω ότι ήταν κρυστάλλινος και γι’ αυτό είμαι υπερήφανος και ευγνώμων στους ψηφοφόρους μας, που μας εμπιστεύτηκαν κοιτάζοντας μόνο μπροστά, εκεί που βρίσκεται το συμφέρον της Πάτρας και των συνδημοτών μας.”

Share the Post