ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στη Πάτρα και είναι γιός του αείμνηστου κοινωνικού αγωνιστή Παιδίατρου Παναγιώτη Πολίτη. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Πάτρας και είναι Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

Ζει και εργάζεται στη Πάτρα σαν Ειδικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Δημοσίων Φορέων (ΟΤΑ, Περιφέρειες και διάφορους Οργανισμούς).

Είναι για τρίτη θητεία Δημοτικός Σύμβουλος στην Πάτρα και είναι συμμετέχει στις Δημαρχιακές Επιτροπές του Δήμου εκπροσωπώντας την Παράταξη Νέοι Άνθρωποι Νέα Πόλη του Κ. Χριστόπουλου. Είναι επίσης μέλος στο ΔΣ της ΔΕΥΑ Πατρών.

Έχει αναπτύξει μακριά πολιτική και κοινωνική δράση, από τα μαθητικά του χρόνια εμπνεόμενος και από την οικογενειακή παράδοση. Υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος και των πανεπιστημιακών οργάνων, καθώς και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Από το 2005-2009 διατέλεσε ειδικός σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε θέματα Ανάπτυξης.

Έχει διατελέσει μέλος της κεντρικής Αντιπροσωπίας στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και επίσης διατέλεσε μέλος της αντιπροσωπίας στο Τεχνικό Επιμελητήριο τμ. Δυτικής Ελλάδας. Είναι μέλος της Χριστιανικής Στέγης Πατρών, μέλος στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ@ΔΕ) και μέλος της Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών.

Έχει αναπτύξει οικολογική δράση μέσω της Εταιρίας Προστασίας Τοπίου και Περιβάλλοντος Πάτρας στις δραστηριότητες της οποίας συμμετέχει από εικοσαετίας.

Είναι Πρόεδρος του Ποδηλατικού ομίλου Πατρών.

Δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο του Πολιτισμού, πρωτοστατώντας στη διοργάνωση διαφόρων Πολιτιστικών διοργανώσεων.