ΣΑΚΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σάκης Μαυρόγιαννης γεννήθηκε το 1967 στα Συχαινά Πατρών. Αποφοίτησε από το πρώτο Τεχνικό Λύκειο της Πάτρας και είναι πτυχιούχος των Σχολών Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας, καθώς και Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας.

Είναι παντρεμένος με την επίσης Οινοποιό Ελένη Παπανικολάου και έχουν δύο παιδιά, την Θεοδώρα και τον Παναγιώτη.

Ο Σάκης ως κύριο επάγγελμα είναι αγρότης – αμπελουργός ενώ από το 2004, ακολουθώντας το μοντέλο της καθετοποιημένης γεωργικής παραγωγής, οινοποιεί τη δική του παραγωγή σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Από το 2008 εφαρμόζει στην παραγωγή του όλα τα σύγχρονα συστήματα αγροπεριβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας των τροφίμων ενώ εφαρμόζει το νέο σύστημα για τη διαχείριση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για την παραγωγή των κρασιών του.

Το 1997-2010 ήταν ωρομίσθιος Καθηγητής στο ΤΕΙ Μεσσολογγίου, Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων, διδάσκοντας το μάθημα της Γεωργικής Μηχανολογίας.

Από 20/8/2010 είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αχαΐας, ενώ έχει διατελέσει Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αχαΐας από το 2007 έως και τον Ιούλιο του 2010.

Το 2010 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πρόοδο» του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και ανέλαβε Πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της «Ολυμπιακή Αναπτυξιακή Α.Ε.» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Φιλοδοξία του είναι να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις στην αναδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας ώστε να αποτελέσει και πάλι μοχλό ανάπτυξης κι ευημερίας του αγροτικού πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

shadow

Τηλ.: 6972 229416 – E-Mail: mavrogel AT otenet DOT gr

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ