Ρώρος για ανάπλαση Ρηγανόκαμπου: Μια μπουλντόζα – ένα πάρκο δεν διατυμπάνιζαν;

CACHE_650X650_1_507354-620×420
Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ωρα Πατρών” με επικεφαλής τον Γ. Ρώρο αναφέρει:
Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την ανάληψη καθηκόντων του απερχόμενου Δημάρχου κ. Πελετίδη και δύο από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία έδινε το πράσινο φως για πρωτοβουλίες και ενέργειες με σκοπό τη διεκδίκηση της χρήσης του πρώην σκουπιδότοπου στον Ρηγανόκαμπο και την αντιμετώπιση των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των Ρομά της περιοχής.
Τα μόνα που υλοποιήθηκαν έκτοτε είναι ο καθαρισμός της περιοχής και η πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης – φιέστας που δημοσιοποίησε το ζήτημα.
Ο αναγκαίος σχεδιασμός αξιοποίησης της περιοχής με ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο από την πλευρά του κατεξοχήν αρμόδιου φορέα, του Δήμου Πατρέων, ακόμα παραμένει εκκρεμής.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της αρμόδιας Υπουργού κας Φωτίου που εκφράστηκαν και σε πρόσφατη συνάντηση με εκπροσώπους του Συντονιστικού των Συλλόγων του Ανατολικού Διαμερίσματος για την επαρκή και άμεση χρηματοδότηση των όποιων ενεργειών απαιτηθούν για την μετεγκατάσταση ή τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά της περιοχής, η δημοτική αρχή σήμερα παραπέμπει στην επόμενη τετραετία.
Είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων της Πάτρας απαιτεί ρεαλιστικές προτάσεις, αξιοποίηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν και, το κυριότερο, συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων με ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν ως Δήμος.
Το παράδειγμα του Νότιου πάρκου στο οποίο αξιοποιήθηκε η χρηματοδότηση από τον ΟΛΠΑ Α.Ε. και η εκδηλωμένη, με έργα, παραχώρησή του από την κυβέρνηση επέτρεψε την απόδοσή του στους κατοίκους της Πάτρας.
Γιατί δεν αξιοποιείται η “εμπειρία” της δημοτικής αρχής λοιπόν;
Μια μπουλντόζα – ένα πάρκο δεν διατυμπάνιζαν;

Share the Post