«Πρωτεύουσα ξανά!»: Καλούμε τον κ. Πελετίδη να σεβαστεί τους πολίτες της Πάτρας και να αποσύρει την εφημερίδα με την οποία τους εμπαίζει

kentriki_foto

Στα ψέματα της δημοτικής αρχής του Κώστα Πελετίδη τα οποία διανέμονται σε χιλιάδες πολίτες της Πάτρας μέσω της εφημερίδας της παράταξής του, επανήλθε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» κ. Γιώργος Σπαγκούρος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου.

«Δεν έχουν τέλος οι ανακρίβειες και οι μαγικές εικόνες» ανέφερε. «Στην προσπάθειά της να δείξει έργο η δημοτική αρχή εμπαίζει τους Πατρινούς εμφανίζοντάς τους μια άλλη πραγματικότητα από αυτή που ζουν, παρουσιάζοντας ως υπό εκτέλεση, έργα που δεν έχουν καν ξεκινήσει, που δεν έχουν καν δρομολογηθεί. Στα πέντε χρόνια της θητείας του ο κ. Πελετίδης παραδίδει μόνο μακέτες και μαγικές εικόνες, σε μια εφημερίδα 24 σελίδων και δεκάδων ψεμάτων που προσβάλλουν τους Πατρινούς, υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους».

Τα ψευδή σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Σπαγκούρος είναι τα εξής:

 

«Ψέμα 6: Στη σελίδα 5 της εφημερίδας διαβάζουμε για ανάπλαση- αξιοποίηση της περιοχής κάμπινγκ- έλος Αγυιάς και βλέπουμε και μια πανοραμική, φωτογραφία του έλους.

Είναι λένε, ένα έργο 3 εκατομμυρίων ευρώ που προχωρά σε δημοπράτηση. Ξέρετε τι είναι;  Ένα έργο που περιμένει από το 2017 το δήμο να κινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσει να δημοπρατηθεί.

Είναι ένα από τα έργα στα οποία αναφερθήκαμε χθες, από το πρόγραμμα «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» συνολικού ύψους 43.880.000 ευρώ το οποίο εξασφάλισε η Περιφέρεια για τον δήμο της Πάτρας από την «κακή» Ευρώπη και αυτός δεν κατάφερε να απορροφήσει ούτε ευρώ. Εδώ  δεν μπήκαν στον κόπο καν να μας παρουσιάσουν μια από τις προσφιλείς τους μακέτες. Αρκέστηκαν στην «ασφάλεια» του πανοραμικού.

Ψέμα 7: Στη σελίδα 6, βλέπουμε δύο μακέτες για πλατείες σε Άγιο Αλέξιο και Άνω Συχαινά. «Ξεκινούν  άμεσα» λένε, μετά από 5 χρόνια θητείας. Χωρίς κείμενο αυτό το ψέμα. Μόνο με μακέτες.

Θέλετε να δείτε την αλήθεια; Τι υπάρχει στη θέση αυτών των εξιδανικευμένων εικόνων; Τι αφήνει στην περιοχή η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη;

Εδώ είναι ο χώρος στον Άγιο Αλέξιο.

Και εδώ είναι ο χώρος στα Άνω Συχαινά.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από το ίδιο ακριβώς σημείο.

 

Ψέμα 8: Στη σελίδα 9 της εφημερίδας δίπλα σε μια μακέτα σχολείου, γίνεται λόγος για κατασκευή νέων σχολείων.

Η αλήθεια είναι ότι το μόνο σχολείο που ξεκίνησε όλο κι όλο στη θητεία τους  είναι το 3ο Γυμνάσιο της Πάτρας. Κάνω γνωστό στους πολίτες ότι από τον 6ο μήνα του 2018 έχει γίνει  διάλυση της εργολαβίας με τον ανάδοχο.

Έχει σταματήσει το έργο από τον Ιούνιο του 2018 και ο δήμος το προβάλλει ως έργο σε εξέλιξη.  Τι έχει κατασκευαστεί εκεί πέρα; Αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Τις πραγματικές φωτογραφίες.

Ψέμα 9. Στη σελίδα 11  Διαβάζουμε για δημοτικά γήπεδα που έγιναν στολίδια.

Έγιναν  λέει στο Πετρωτό, στο Σαραβάλι, και προγραμματίζεται στα Ροίτικα.  Ο δήμος, αναφέρεται στο κείμενο «με ίδιους πόρους μέσω των εργαζομένων του και την ανιδιοτελή προσφορά των μελών των διοικουσών επιτροπών παρενέβη σε όλα τα δημοτικά γήπεδα». Με ίδιους πόρους λέει!. Να δείξουμε εδώ στον κόσμο, τους ίδιους πόρους. Τη χρηματοδότηση για παράδειγμα που έχουμε κάνει σαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το γήπεδο του Σαραβαλίου και το έργο αντικατάσταση και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ύψους 351.500 ευρώ».

Αυτοί είναι οι ίδιοι πόροι! Το αναφέρω και το επισημαίνω επειδή η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη συνηθίζει να εμφανίζει ως δικά της έργα που εξασφάλισαν για τη πόλη άλλοι, χωρίς ποτέ να μπαίνει στον κόπο, όχι να τους ευχαριστήσει, αλλά ούτε καν να τους αναφέρει.

 

Ψέμα 10. Εδώ βλέπουμε μια φωτογραφία που αφορά την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα.

Είναι μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει πριν από πολλά χρόνια το Πανεπιστήμιο της Πάτρας  με την ΤΟΒΕΑ και έχουν καταφέρει σε συνεργασία με την Περιφέρεια να τοποθετήσουν ειδικά μηχανήματα για ράμπες πρόσβασης των ΑμεΑ μέσα στη θάλασσα.  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όλα αυτά τα χρόνια, από το 2014 έως το 2019, έχει την ευθύνη και διαχειρίζεται μηχανήματα για να έχουν οι λουόμενοι με ειδικές ανάγκες πρόσβαση στη θάλασσα.  Ο δήμος στην εφημερίδα του χρησιμοποιεί μια φωτογραφία από αυτή τη δράση για να στηρίξει το επιχείρημά του ότι στάθηκε, δίπλα στο άτομα με ειδικές ανάγκες. Επί τη ευκαιρία ρωτάμε τον κ. Πελετίδη να μας πει σε αυτά τα 5 χρόνια της θητείας του πόσα τέτοια συστήματα πρόσβασης των ΑμεΑ στη θάλασσα έχει τοποθετήσει και πού,  πόσες μπάρες για να διευκολύνει την κίνηση των ΑμεΑ στην πόλη και σε υπηρεσίες έχει τοποθετήσει και πού και σε ποια παιδική χαρά μπορούν να παίζουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Θέλω εδώ να σας μεταφέρω τη δέσμευση του επικεφαλής της παράταξής μας Γρηγόρη Αλεξόπουλου για τη δημιουργία παιδικής χαράς ΑμεΑ στην πόλη της Πάτρας  όπου τα παιδιά με κινητικά προβλήματα, αναπηρία και ειδικές ανάγκες μπορούν να παίξουν με ασφάλεια, να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά.

 

Ψέμα 11: Εδώ δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αναφέρονται στην ανακατασκευή του δημοτικού ωδείου, το οποίο επί χρόνια φυλλοροεί. Η εικόνα στο φυλλάδιο είναι αυτή.

Η εικόνα στην Πάτρα και μάλιστα στην καρδιά της πόλης, είναι αυτή.

Καλούμε για άλλη μια φορά  τον κ. Πελετίδη να σεβαστεί τους πολίτες της Πάτρας και να αποσύρει την εφημερίδα με την οποία τους εμπαίζει».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟN ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

https://youtu.be/UMaONIU4mJY

Share the Post