Παράταξη Νικολόπουλου: «Φανέρωσε ο Πελετίδης την καθεστωτική του αντίληψη»!

nikolopoulos_breafing-620×420

Με το καυστικό σχόλιο ότι «η Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Πελετίδη αυτοτοποθετείται στο περιθώριο και σε απόσταση από κάθε συλλογική δράση που δεν ελέγχει ολοκληρωτικά», ο εκπρόσωπος τύπου της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νίκος Παπαματθαίου κατέκρινε την προβολή της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΠ, όπως ανέφερε.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαματθαίου επισήμανε ότι πρόκειται για «ενέργεια, όχι απλώς αντιδεοντολογική αλλά και παράνομη. Αναμενόμενη, όμως, καθώς όταν έρχεται σε σύγκρουση η επίφαση της δημοκρατικής με την καθεστωτική αντίληψη τότε επικρατεί η καθεστωτική αντίληψη».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Νίκου Νικολόπουλου κάλεσε τον απερχόμενο Δήμαρχο «να εξηγήσει και σε μας τους υπόλοιπους γιατί ως θεσμικός άρχων της όλης πόλης παρουσίασε έστω αυτή την παραβατική συμπεριφορά για προσωπικό-κομματικό συμφέρον, περιφρονώντας την αρχή της ισοπολιτείας. Αυτό εκφράζει τις ιδεολογικές του αρχές και αξίες»;

Ακολούθως, ο κ. Παπαματθαίου υποστήριξε:

«Ως παράταξη θιγόμαστε άμεσα και έντονα από αυτή την ενέργεια και ως πολίτες θυμώνουμε όταν βλέπουμε τον άρχοντα της πόλης να παρανομεί προς άγραν ολίγων ψήφων.

Ακόμα περισσότερο, όμως, θυμώνουμε γιατί παραβαίνοντας τον νόμο προσπάθησε να προσποριστεί εκλογικά οφέλη με αθέμιτα μέσα και τρόπο, εκμεταλλευόμενος τον μηχανισμό δημόσιου αγαθού.

Το ότι είναι διαχειριστής της ΔΕΥΑΠ δεν τον κάνει ιδιοκτήτη. Αυτό συνάδει με τις ιδεολογικές του αρχές και αξίες;

Μόλις χθες ισχυρισθήκαμε ότι η ιδεολογική-πολιτική και κομματική ταυτότητα του κ. Πελετίδη τον καθιστά απόλυτα προβλέψιμο και δεν του επιτρέπει να λειτουργήσει σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις. Δεν του επιτρέπει να δεχθεί κοινούς κανόνες. Έσπευσε ο κ. Δήμαρχος να μας επιβεβαιώσει».

«ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ»

Ολοκληρώνοντας τις απαντήσεις «για την θεσμική εκτροπή» Πελετίδη, ο εκπρόσωπος τύπου της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» είπε:

«Το καλό είναι ότι ο κ. Πελετίδης μέσα από τις πράξεις του δηλώνει ξεκάθαρα και διαρκώς ότι με τους νέους κανόνες δεν μπορεί να λειτουργήσει ως άρχοντας-ως ηγέτης της πόλης.

Μόνος του ο κ. Πελετίδης –όσον αφορά την δική του υποψηφιότητα- μεταθέτει το κλασσικό ερώτημα των εκλογέων από το αν είναι ικανός για Δήμαρχος στο αν πολιτικά και ιδεολογικά το επιτρέπει στον εαυτό του και αν μπορεί να γίνει Δήμαρχος. Την απάντηση μπορεί να την δώσει μόνον ο ίδιος».

Το δεύτερο θέμα που πραγματεύτηκε στην συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπαματθαίου, αφορούσε τον αριθμό των συμμετεχόντων υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων στις δημοτικές παρατάξεις. Υποστήριξε:

«Διακινείται εν είδει απορίας γιατί ο συνδυασμός «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» δεν έχει υποψηφίους στις εκτός Πάτρας Περιφερειακές Ενότητες. Η απάντηση είναι γιατί δεν χρειάζεται και δεν έχει νόημα. Οι Περιφερειακές Κοινότητες έχουν δικά τους ψηφοδέλτια και δικούς τους υποψηφίους. Οι υποψήφιοι αυτοί εκλέγονται με βάση τις ψήφους τους και δεν επηρεάζονται από το αποτέλεσμα της Πάτρας. Δεν κηδεμονευόμαστε και δεν κηδεμονεύουμε.

Θα ήταν καλό οι υπόλοιπες παρατάξεις να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους που προσεγγίζουν τουλάχιστον τα βασικά στοιχεία της απλής αναλογικής και πως αυτά επηρεάζουν το αποτέλεσμα και τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων. Εμείς αυτό κάνουμε. Εκτός αν έχουν λόγους να μην το κάνουν».

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ»

Περί το τέλος της ενημέρωσης ο κ. Παπαματθαίου αναφέρθηκε σε δύο μελλοντικές δράσεις της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ», λέγοντας:

«Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» προμηθεύτηκε εισιτήρια αστικών λεωφορείων που διαθέτει σε μαθητές και φοιτητές δωρεάν. Η δράση αυτή είναι προπομπός υλοποίησης του προγράμματος μας για την ελάφρυνση του κόστους μετακίνησης των μαθητών και σπουδαστών σε συνδυασμό με την αναδιάταξη διαδρομών και δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ ώστε να είναι πιο λειτουργικά και να εξυπηρετούν πληρέστερα τους πολίτες.

Εξάλλου, την Παρασκευή 17/05/2019 στις 19:30 θα βρεθούμε όλοι μαζί στο Νότιο Πάρκο, παρέα με τους μικρούς μας φίλους. Με γατάκια και σκυλάκια, ημίαιμα και καθαρόαιμα και θα ασχοληθούμε μαζί τους. Κοντά μας θα είναι εκπαιδευτές, κτηνίατροι, ψυχολόγοι και νομικοί που θα μας πουν χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα.

Σας περιμένουμε όλους εκεί».

ΝΑΝΣΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΗ Η ΠΟΛΗ

Από την δική της πλευρά η υπεύθυνη ενημέρωσης Νάνσυ Αβραμοπούλου επικεντρώθηκε στον πολιτισμό της καθημερινότητας . Ειδικότερα, επισήμανε:

«Βασικό μέλημα του Νίκου Νικολόπουλου όταν αναλάβει Δήμαρχος Πατρέων, θα είναι οι άμεσες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων της πόλης, ώστε να την καταστήσουμε φιλική και λειτουργική για τους κατοίκους της, αλλά συνάμα και ελκυστική για τους επισκέπτες.

Θέλουμε μια πόλη που στο κέντρο της προσοχής της θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.Η Δημοτική αρχή πρέπει να έχει ως προτεραιότητα την πολιτισμένη διαχείριση του δημόσιου χώρου. Επομένως, υποχρέωση της δημοτικής αρχής είναι, πρώτη αυτή, να επιδείξει και να αποδείξει την προσήλωσή της στην πολιτισμένη διαχείριση του δημόσιου χώρου, με καθημερινό και αποτελεσματικό έργο γιατί, τότε και μόνο τότε, δικαιούται να ελέγξει τούς πολίτες.

Εμείς υποσχόμαστε πως το όμορφο καθημερινό πρόσωπο της πόλης μας θα είναι στις προτεραιότητές μας και θα το επωμισθεί αρμόδιος δραστήριος αντιδήμαρχος.
Τα αποτελέσματα με Δήμαρχο τον Νίκο Νικολόπουλο, θα είναι άμεσα στην καθημερινότητα και την εικόνα της πόλης.Θα σταματήσει η Πάτρα να είναι μία πόλη-κουρελού, όπως την έχει μετατρέψει ο απερχόμενος Δήμαρχος του ΚΚΕ, θα πάψει να είναι βρώμικη, ακαλαίσθητη και ερεβώδης.Η Πάτρα με Δήμαρχο τον Νίκο Νικολόπουλο, θα ξαναγίνει μια πόλη αρχόντισσα! Πραγματική πρωτεύουσα στην Δυτική Ελλάδα και στις καρδιές μας!

Λίγες ημέρες υπομονή: Στις 26 Μαΐου η Πάτρα ξεμπερδεύει με το παλιό και ξεκινάει τη δημιουργία της Νέας Πάτρας! Γιατί ο Νίκος Νικολόπουλος, είναι ο μόνος που μπορεί»!

Share the Post