ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Παναγιώτης Χρονόπουλος γεννήθηκε, μεγάλωσε και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Πάτρα. Είναι χειρουργός οδοντίατρος, απόφοιτος της Οδοντιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης [N.Y.U.] με μεταπτυχιακό στην εμφυτευματολογία.
Κατέχει επίσης πτυχίο Ιστορίας με ειδίκευση στην Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία από το ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει αναπτύξει κοινωνική και εθελοντική δράση καθώς υπήρξε αντιπρόσωπος των ελληνικών φοιτητικών οργανώσεων των πανεπιστημίων της Πόλης της Νέας Υόρκης, ιδρυτής και πρόεδρος του ελληνικού φοιτητικού οδοντιατρικού συλλόγου του πανεπιστημίου του NYU και εθελοντής στην Ολυμπιάδα 2004 και στην 1η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Παίδων στην Πάτρα. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας κατά την περίοδο 2002-2014 και είναι επικεφαλής του συνδυασμού ‘ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ’.

Ο κ. Παναγιώτης Χρονόπουλος δήλωσε ότι ο συνδυασμός «Πάτρα Δυνατή» έχει συγκεκριμένες θέσεις σε ζητήματα αιχμής που απασχολούν την Πάτρα τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Πρέπει να δρομολογήσουμε άμεσα τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων φροντίζοντας το κόστος για το δημότη να επιστρέφει στον ίδιο παρέχοντας υπηρεσίες που θα λειτουργούν ανταποδοτικά. Επίσης, οφείλουμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες δημοπράτησης έργων με στόχο την επέκταση του προαστιακού προς Βραχνέικα και Κάτω Αχαΐα. Έμφαση, πρέπει να δοθεί στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού δημιουργώντας κατάλληλες δομές στο δήμο της Πάτρας προκειμένου να στηρίξουμε τις εν λόγω δράσεις.»