Πάτρα: Ο Πελετίδης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στα Κοινωφελή

gko-9-620×420

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής έγινε το πρωί της Πέμπτης, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη με τους εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ. Στην συνάντηση ήταν παρόντες, οι Αντιδήμαρχοι Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας, Καθαριότητας Χρήστος Κορδάς και Πρασίνου, Δημήτρης Πελεκούδας.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο αγώνας για δουλειά είναι το ιερότερο πράγμα. Στερούν τη δουλειά, από ανθρώπους που μπορούν να δουλέψουν. Κάναμε πορεία και πήγαμε στην Αθήνα για να σηκώσουμε ψηλά το ένα και μοναδικό θέμα: τη δουλειά. Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Δεν έχεις δουλειά, δεν έχεις ζωή. Ο αγώνας πρέπει όμως να είναι συνεχής, καθημερινός. Αυτό που νοιώθετε εσείς, το ‘νοιωσαν και οι προηγούμενοι και το ίδιο θα γίνει και με τους επόμενους που θα έρθουν με 8μηνες συμβάσεις.

Αλλάζουν τα φυσικά πρόσωπα, αλλά οι εργαζόμενοι είναι που ταλαιπωρούνται και αγανακτούν, ζώντας μέσα στην ομηρία.Εμείς λέμε ότι χρειαζόμαστε 1.000 εργαζόμενους. Με αυτούς μπορούμε να κάνουμε έργα αναγκαία για το λαό. Σχολεία, δρόμους, πλατείες. Φεύγουν οι εργαζόμενοι και νεκρώνουν τα πάντα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Σήμερα π.χ. στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων, θα πάνε 600 παιδιά, αλλά κανείς εργαζόμενος του Δήμου δεν θα είναι εκεί, γιατί μια δικαστική απόφαση, λέει ότι πρέπει εσείς να σταματήσετε να δουλεύετε.

Η Δημοτική Αρχή συμμετείχε στις πολύμορφες κινητοποιήσεις σας στον ΟΑΕΔ, και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην κινητοποίηση στα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας και στη Βουλή, όπου καταθέσαμε τα αιτήματά σας σε όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής. Στηρίξαμε τα δίκαια αιτήματά σας για παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μέχρι την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων έργων και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών, επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους σας όταν τελειώσει το πρόγραμμα.

Είναι προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Γι αυτούς ο εργαζόμενος είναι για ανακύκλωση, αφού υπάρχουν άλλοι 35.000 άνεργοι στην πόλη μας που περιμένουν. Ο δρόμος για να έχουμε εργασία είναι ένας: Κουμάντο να κάνουν οι εργαζόμενοι που είναι οι παραγωγοί του πλούτου. Έτσι θα υπάρχει δουλειά για όλους.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, δεν έχουμε άλλο προορισμό, από το να είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο. Όποια πρωτοβουλία, πάρετε εμείς θα είμαστε μαζί σας.  Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την πορεία που χάραξε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα.  Είμαστε με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους».

Share the Post