Πάτρα: Η Ανυπότακτη Πολιτεία για την ματαίωση της συναυλίας στην Αίγλη

patouxas-2-620×420

Η ελεύθερη έκφραση και ο πλουραλισμός στον πολιτισμό είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές μιας σύγχρονης και προοδευτικής κοινωνίας. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό, να προωθούνται και να διαφυλάσσονται σε εποχές που η Ακροδεξιά (όπως εμφανίζεται μέσα από φασιστικά πολιτικά κόμματα, «ακραίους» μητροπολίτες, παραθρησκευτικές ομάδες κ.α.) προσπαθεί να επανεμφανιστεί.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να ανακαλέσει την άδεια παραχώρησης της «Αίγλης» για τη διεξαγωγή συναυλίας metal συγκροτήματος μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Δεν τολμούμε να πιστέψουμε όσα φημολογούνται, ότι για αυτή την ακύρωση ευθύνονται οι παρεμβάσεις ακροδεξιών υποψηφίων και του Μητροπολίτη Πατρών. Αν το παραμικρό από αυτά, έχει δόση αλήθειας, εγείρονται πολλά ερωτηματικά για το όραμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον Πολιτισμό και την αναγκαία αντίσταση που πρέπει να επιδεικνύει μια προοδευτική Δημοτική Αρχή απέναντι στις σκοταδιστικές φωνές.΄

Επιπλέον, οι δημοτικοί χώροι πρέπει να είναι στη διάθεση των δημοτών για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, είτε μέσω των πολιτιστικών συλλόγων, των πολιτικών συλλογικοτήτων και άλλων ομάδων που υπάρχουν στην πόλη, είτε μέσω τοπικών εταιρειών παραγωγής που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Θεωρούμε, ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση της για ακύρωση της συγκεκριμένης συναυλίας.

Share the Post