Ο Χρήστος Γούτος στο ΕΚΑΜΕ Αιγίου:  « Στήριξη των ΑμεΑ – Προτεραιότητά μας η προσβασιμότητα σε δημόσιους χώρους»

ΓΟΥΤΟΣ-ΕΚΑΜΕ

Η Δημοτική Παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» του Υποψηφίου Δημάρχου Αιγιάλειας Χρήστου Γούτου, ανακοινώνει ότι:

«Την Δευτέρα 18 Μαρτίου, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, μαζί με στελέχη της νέας Δημοτικής Παράταξης «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ», επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αιγίου.

 

Είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΜΕ  κ. Θεόδωρο Στεφανίδη, τη Γενική Γραμματέα κα. Βασιλική Κούσκουρη και το Μέλος του Δ.Σ κ. Γεώργιο Γκιώνη, από τους οποίους ενημερώθηκε λεπτομερώς για την λειτουργία, τα προβλήματα και τις ανάγκες του Κέντρου.

 

Ο κ. Γούτος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κτιριακό σχέδιο, που αφορά στις νέες σύγχρονες πτέρυγες της οδού Κλεισούρας, διαβεβαιώνοντας πως η Δημοτική του Αρχή θα συνεχίσει την κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου, που θα βελτιώσει τις συνθήκες μάθησης και δημιουργίας των εκπαιδευομένων.

 

Σε ότι αφορά, στην αρωγή του Δήμου Αιγιάλειας προς το ΕΚΑΜΕ/ ΑμεΑ Αιγίου, μετέφερε την προγραμματική αρχή της Δημοτικής  Παράταξης «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ», για οικονομική ελάφρυνση ή απαλλαγή, όπου ο νόμος το επιτρέπει.

 

Ο Χρήστο Γούτος, κατόπιν, δήλωσε:

 

«Μία προσπάθεια από ανθρώπους με αγάπη να στηρίξουν τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες, παρέχοντάς τους εκπαίδευση, δημιουργική απασχόληση, φροντίδα και κυρίως μια ζεστή αγκαλιά, όπως το ΕΚΑΜΕ/ΑμεΑ Αιγίου, δεν θα μπορούσε  να αφήσει ποτές τον Δήμο, απλό θεατή. Πέραν της απόλυτης στήριξης που θα έχει από εμάς, ως η επόμενη Δημοτική Αρχή, ζήτησα από τη Διοίκηση του Κέντρου, να συνεργαστούμε στενά για να θέσουμε αμέσως σε εφαρμογή ένα σχέδιο αλλαγών και παρεμβάσεων, μέσα στην πόλη και στην περιφέρεια του Δήμου, για την πρόσβαση των ΑμεΑ. Έχουμε μείνει πολύ πίσω στον τομέα αυτό, γι’ αυτό και τίθεται ως βασική μας προτεραιότητα. Το οφείλουμε, το θέλουμε και θα το κάνουμε πράξη».

 

Share the Post