Ο Ν. Φαρμάκης στην Αιγιάλεια – «Δίπλα στον πολίτη και στα προβλήματά του…»

N-2-620×420

Γεμάτη… Αιγιάλεια ήταν η Δευτέρα, για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος αρχικά επισκέφθηκε δημόσιες υπηρεσίες στο Αίγιο (ΙΚΑ, Δ.Ο.Υ, Πυροσβεστική, Δ/σή Συγκοινωνιών, Αστυνομία και Λιμεναρχείο), όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης αλλά και βασικών υποδομών. Αργότερα, ο κ. Φαρμάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιες και υποψήφιους Περιφερειακούς Σύμβουλους της παράταξης ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, επισκέφθηκε τον ιστορικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Τσίλερ, που επί… 25 ολόκληρα χρόνια αναζητεί τρόπο αποακατάστασης και κινδυνεύει να καταρρεύσει υπό το αδιάφορο βλέμμα των αρμοδίων, ενώ το 2016, η υπουργός Πολιτισμού είχε δώσει το «πράσινο φως» στην Περιφέρεια να εντάξει στο ΕΣΠΑ την αποκατάσταση του Ναού με ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και με τυμπανοκρουσίες είχε ανακοινωθεί η αποκατάσταση του Ναού μέχρι το τέλος του 2017. Εντούτοις, τίποτα απολύτως δεν έχει προχωρήσει…

Το «οδοιπορικό» του κ. Φαρμάκη συνεχίστηκε το απόγευμα στην Ακράτα και την Αιγείρα, με διαρκείς επαφές με πολίτες των περιοχών αυτών, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα της οδικής σύνδεσης, τα κατολισθητικά φαινόμενα και φυσικά, το μεγάλο πρόβλημα με τον ΧΥΤΑ Αιγείρας, ένα ακόμα μεγάλο «αγκάθι» στο ανεπίλυτο και φλέγον ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων που αντιμετωπίζει συνολικά η Δυτική Ελλάδα και το οποίο, όπως τόνισε ο κ. Φαρμάκης, απαιτεί συνέργειες, αλλά και πολιτική βούληση για τη δρομολόγηση άμεσων και πρακτικών λύσεων, κυρίως στην κατεύθυνση της άμεσης προώθησης κατασκευής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, αλλά και της εύρεσης χώρων κατασκευής νέων ΧΥΤΑ.

 

«Η ανταπόκριση των πολιτών στην προσπάθειά μας για αλλαγή νοοτροπίας και ταχύτητας στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και απέναντι στις προτάσεις μας, μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια» σχολίασε ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας πως «αυτή η ανταπόκριση φάνηκε και κατά την περιοδεία του στην Αιγιάλεια, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες». «Συνεχίζουμε. Και δεσμευόμαστε πως θα είμαστε και τώρα, αλλά και μετά τις εκλογές, δίπλα στον πολίτη και κοντά σε κάθε πρόβλημα της κοινωνίας μας» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

/ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Share the Post