Ο Νεκτάριος Φαρμάκης παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Ηλείας του συνδυασμού του ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ με… αρχή από την Ηλεία!

5ΡΘΞ76

«Πιστεύω πολύ στους ανθρώπους του συνδυασμού μας. Είναι δικοί σας άνθρωποι. Είναι οι άνθρωποι που θα μεταφέρουν σε όλη την Ηλεία το μήνυμα της ανάγκης που υπάρχει να σπάσουμε τα δεσμά της υστέρησης. Να αλλάξουμε εποχή!».

Με αυτά τα λόγια παρουσίασε τις υποψήφιες και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Σύμβουλους Ηλείας, της παράταξης «ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ», ο Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης, στον Πύργο.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, παρουσίασε 14 γυναίκες και άνδρες που θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας, που προέρχονται από τα σπλάχνα της τοπικής κοινωνίας και είναι γνωστοί στον πολιτικό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους χώρο.

Στον κατάμεστο χώρο του «Θεματικού Πάρκου Ξυστρή», ο κ. Φαρμάκης τόνισε πως οι υποψήφιοι του συνδυασμού αποτελούν τους αγγελιοφόρους των μηνυμάτων του συνδυασμού, ταυτόχρονα όμως αποτελούν και τους αγγελιοφόρους των μηνυμάτων της τοπικής κοινωνίας προς τον συνδυασμό, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς.

«Τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μου ζήτησε απλά να εκπροσωπήσω τη Νέα Δημοκρατία στη Δυτική Ελλάδα. Μου ζήτησε να εκπροσωπήσω την ανάγκη της αλλαγής που έχουν ανάγκη, όλοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Δεν με νοιάζει εάν είστε δεξιοί, αριστεροί ή κεντρώοι. Δεν με ενδιαφέρει τι ψηφίσατε πέρυσι και πρόπερσι. Δεν κοιτάζω τους ανθρώπους στις κομματικές ταμπέλες. Τους κοιτάζω μόνο στα μάτια…» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης των υποψηφίων του συνδυασμού, ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε συνοπτικά και στον σχεδιασμό του για την «επόμενη μέρα» στην Ηλεία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στις περιφερειακές εκλογές του Μαίου, η Δυτική Ελλάδα θα επιλέξει… ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΤΗΣ  ΗΛΕΙΑΣ

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης επεσήμανε ότι το μέλλον της Ηλείας υπακούει στο τρίπτυχο: Πολιτισμός – Τουρισμός – Αγροτική Παραγωγή και ότι ο σχεδιασμός του συνολικά για τη Δυτική Ελλάδα στοχεύει στην ανάδειξη των σημαντικών πλεονεκτημάτων κάθε νομού, κάτι που όμως εντάσσεται σε ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και των τριών νομών της Περιφέρειας.

«Ας φανταστούμε τη Δυτική Ελλάδα ως ένα άρμα στον αρχαίο ιππόδρομο, με τρία άλογα. Το κάθε άλογο είναι ξεχωριστό. Έχει διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετικές δυνατότητες και αδυναμίες.  Αν εκπαιδεύσουμε ξεχωριστά το κάθε άλογο και τις δυνατότητές του, ενώ παράλληλα φροντίσουμε να το εντάξουμε αρμονικά στο σύνολο, τότε το άρμα θα τρέξει γρήγορα. Θα κερδίσει. Διαφορετικά, θα μετατραπεί σε αραμπά. Θα κολλάει στο χώμα και τις λάσπες. Και η Δυτική Ελλάδα λοιπόν, είναι… αραμπάς. Ενώ διαθέτει άλογα κούρσας, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή μεταχειρίζεται τη Δυτική Ελλάδα ως… κάρο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικεύοντας στην Ηλεία, ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε: «Δεν είμαστε απλά η Δυτική Ελλάδα.

Είμαστε η Ολυμπιακή Περιφέρεια», σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο να μην έχει αξιοποιηθεί το παγκόσμιο brand της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Η Ολυμπία, πρέπει να ντύσει την τουριστική μας προβολή. Και επίσης, να αποτελέσει το έμβλημα και το όνομα, δράσεων, αλλά και προϊόντων» πρόσθεσε.

Ακόμα, χαρακτηρίζοντας την Ηλεία ως το νομό της χώρας με τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες, σημείωσε ότι ως νέα περιφερειακή Αρχή, αφενός θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή εξωστρέφεια. Μεταξύ άλλων, ανέφερε την προβολή στους μεγαλύτερους τουριστικούς οδηγούς του πλανήτη, όπως το Lonely Planet, προσκλήσεις προς μουσικούς και κινηματογραφικούς παραγωγούς, αλλά τη διαμόρφωση μίας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την οποία «κάθε επισκέπτης, θα μπορεί να βρίσκει πτήσεις και δρομολόγια πλοίων και λεωφορείων, αλλά και δωμάτια ή ό,τι άλλο χρειάζεται για να επισκεφθεί την περιοχή»

Τέλος, ο κ. Φαρμάκης, εστιάζοντας στην πρωτογενή παραγωγή, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Ηλεία μπορεί να θρέψει όλη την Ελλάδα! Εμείς θέλουμε να μπορεί να θρέφει… μόνο τη μισή. Και τα υπόλοιπα να τα εξάγουμε». Και αρθρώνοντας συνοπτικά το πρόγραμμά του, μίλησε για προστασία της παραγωγής και διαρκή ενημέρωση των παραγωγών, ώθηση δημιουργίας νέων συνεργατικών σχημάτων, ακόμα και μεταξύ παραγωγών και συλλόγων και από τους τρεις νομούς, σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό και προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ αγροτικών και τουριστικών φορέων της περιοχής, δημιουργία αγροτικού ΚΕΠ, αλλά και τοπικού οργανισμού Προώθησης των Εξαγωγών. Επίσης, μίλησε για την ανάγκη τυποποίησης τοπικών προϊόντων και μάλιστα, σε ταμπελάκια που θα μπορούν να αναγράφουν «προϊόν της Ολυμπιακής γης» ή κάτι παρόμοιο.

«Αρκετά χρόνια ζήσαμε το… σούρουπο στον τόπο μας.  Ήρθε η ώρα να ζήσουμε και το ξημέρωμα!» κατέληξε ο κ. Φαρμάκης.

*****************

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΗΛΕΙΑΣ

 

Οι υποψήφιοι Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας του συνδυασμού ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι οι εξής:

 

Θεόδωρος Βασιλόπουλος

Επιχειρηματίας (στον τομέα της Βιολογικής Γεωργίας). Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα, όπου και κατοικεί. Έλαβε πτυχίο από το τμήμα Βιολογικής Γεωργίας του ΑΤΕΙ Αργοστολίου –Κεφαλληνίας. Διατηρεί πρότυπο αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας, καθώς και κατάστημα πώλησης βιολογικών προϊόντων στην Αμαλιάδα. Υπήρξε πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών αλλά και της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας. Είναι, επίσης, πρόεδρος του επαγγελματικού αγροτικού συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και Περιχώρων. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνος του αγροτικού τομέα από το 2007 έως  το 2010, αλλά και συντονιστής της Νέας γενιάς και επιχειρηματικότητας  της Έμπνευσης και Διαλόγου νεολαίας ΠΑΣΟΚ 2005-2007.

 

Χρήστος Γαβράς

Υπεύθυνος ταξιδιωτικού οργανισμού. Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας επί δύο θητείες. Έχει υπάρξει Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, αλλά και πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Ηλείας. Επίσης, έχει υπάρξει Πρόεδρος Δημοτική Οργάνωσης Πύργου της ΝΔ, αλλά και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ηλείας.

 

Βασίλης Γιαννόπουλος

Δικηγόρος. Γεννήθηκε στον Πύργο και έλαβε πτυχίο Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στον Τομέα Ποινικών & Εγκληματολογικών Επιστημών. Ασκεί μάχιμη Δικηγορία από το 2007 ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας (Δικηγόρος παρ’ εφέταις). Έχει εκλεγεί δύο φορές στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας,  ασκώντας τα καθήκοντα του Ταμία από το 2014 έως σήμερα

 

Νίκος Κοροβέσης

Κάτοχος HND στη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων. Διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή Κακόβατος του Δήμου Ζαχάρως, ενώ είναι και ιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης (εστιατόριο) «Μουριές» στην ίδια περιοχή. Είναι μέλος του μητρώου πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

 

Άννα Κορτέση

Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων (τα τελευταία έτη στην Ταξιαρχία Πεζοναυτών), με σπουδές στα Τουριστικά, αλλά και στην Δημόσια Διοίκηση. Κατοικεί μόνιμα στο Περιστέρι Ηλείας. Είναι συγγραφέας έξι βιβλίων, προσφέροντας τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ είναι πρωταθλήτρια σκοποβολής στο ραβδωτό τυφέκιο και αθλήτρια της ελεύθερης αναρρίχησης. Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Εθελοντικής ομάδας «Στήριξη» για άτομα ΑΜΕΑ, πρόεδρος και ιδρύτρια του συλλόγου «Μαμάδες Ν. Ηλείας» , πρόεδρος του «Πολιτιστικού συλλόγου Περιστερίου Δ.Ηλιδας», γραμματέας στην πανελλήνια εθελοντική ομάδα «Προσφέρω» και έχει βραβευτεί για την εθελοντική της προσφορά.

 

Μαρία Μπίλια

Δικηγόρος. Γεννήθηκε στη Γαστούνη, όπου και τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έλαβε πτυχίο Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1999 ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ από το έτος 2010 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Το 2014 εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Πηνειού και από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι σήμερα διατελεί Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού. Είναι ιδρυτικό μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Πηνειού και μέλος της θεατρικής ομάδας Γαστούνης.

 

Ευαγγελία Μπούρα

Κτηνίατρος, υπάλληλος του Τμήματος Κτηνιατρικής στην ΔΑΟΚ Ηλείας. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Επιστήμες (MSc) «Food Regulatory Affairs» από το Πανεπιστήμιο Ulster στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Δήμητρα Μπράτη

Επιχειρηματίας. Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος διπλώματος ειδίκευσης στην Αγγλική Γλώσσα από το Πανεπιστήμιο του Μπάθ στην Αγγλία.

 

Δημήτρης Νικολακόπουλος

Φυσικοθεραπευτής. Γεννήθηκε στον Πύργο και έλαβε πτυχίο από την Πανεπιστημιακή Σχολή Φυσικοθεραπείας του Βουκουρεστίου. Υπήρξε επί σειρά ετών φυσικοθεραπευτής στην ιστορική ομάδα του Πανηλειακού και στην ομάδα μπάσκετ του Κόροιβου Αμαλιάδας. Υπήρξε και ο ίδιος όμως ερασιτέχνης αθλητής σε σωματεία της Ηλείας.

 

Χρήστος Ξουρής

Δικηγόρος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελειόφοιτος προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στον τομέα Εκκλησιαστικού Δικαίου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και με εξειδίκευση στο αντικείμενο της Ελεγκτικής Δημοσίου από το ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι επίσης φοιτητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου με έδρα την Αθήνα και μέλος πολλών συλλόγων στην περιοχή που κατοικεί και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ενώ διετέλεσε για τέσσερα χρόνια ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδος.

 

Πανάγος Παντελάκος

Υποστράτηγος ε.α. Γεννήθηκε στον Ξηρόκαμπο Αρχαίας Ολυμπίας. Αποφοίτησε από την Σχολή Ευελπίδων ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Υποστρατήγου το 2009. Από το 2014 είναι δημοτικός σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας, διατέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ σήμερα είναι αντιδήμαρχος, με αρμοδιότητα τα θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Ιωάννα Μαρία ( Μαριάννα ) Σταθοπούλου

Δικηγόρος. Γεννήθηκε στον Πύργο και έλαβε πτυχίο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως υπότροφος του ιδρύματος Ιωάννη Λάτση. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2006,μ ενώ το 2017 εκλέχτηκε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας.

 

Αρίστος Χατζηπαππας

Αλιέας. Γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι κάτοχος διπλώματος κυβερνήτη Β’ της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. Υπήρξε αντιπρόεδρος πελαγικών ψαριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει τιμηθεί με τον έπαινο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, ενώ έχει λάβει πολλούς επαίνους από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τη διάσωση ναυαγών. Παράλληλα, έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Κυλλήνης και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης. Είναι ιδυτικό μέλος του Ναυτικού Ομίλου Κυλλήνης.

 

Γιώργος Χήνος

Οδοντίατρος. Γεννήθηκε στον Πύργο και είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, ενώ έχει εκλεγεί και δημοτικός σύμβουλος Πύργου, αλλά και νομαρχιακός σύμβουλος Ηλείας. Υπήρξε δύο φορές, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας.

 

*****************

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Αιτωλοακαρνανίας, θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, το βράδυ (8 μ.μ.) της Τρίτης 19 Μαρτίου.

Share the Post