Ο Κ. Σπηλιόπουλος για το νοσοκομείο Αμαλιάδας: «Δυστυχώς χάσατε και στην Υγεία κ. Κατσιφάρα…»

IMG_9523

«Στις…καθυστερήσεις και λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές θυμήθηκε η περιφερειακή αρχή Δυτικής Ελλάδας το νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Η κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας στη βόρεια Ηλεία, με ευθύνη της κυβέρνησης και του συνεργάτη της Απ. Κατασιφάρα, δεν τιμά καθόλου τους πολίτες, που άλλα περίμεναν και άλλα βλέπουν εδώ και χρόνια», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κ. Σπηλιόπουλος.

«Ο κ. Κατσιφάρας κρυβόταν από τους πολίτες και την επιτροπή αγώνα, για τη διάσωση του νοσοκομείου της πόλης, τρία χρόνια. Παρά τις εκκλήσεις των μελών της επιτροπής απέφευγε να συναντηθεί μαζί τους και να αντιμετωπίσει την ωμή πραγματικότητα. Να μεταφέρει στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο Υπουργείο τις ελλείψεις, να διαμαρτυρηθεί για τη μη τήρηση των επανειλημμένων υποσχέσεων από τον κ. Ξανθό και να αντιμετωπίσει την αποψίλωση του ιατρικού προσωπικού και την μετακίνησή του στον Πύργο», προσθέτει ο κ. Σπηλιόπουλος και συνεχίζει:

«Μετά τη νέα παρέμβαση και επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου και μέλους της παράταξής μας, Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης ανέδειξε μέσω φωτογραφιών το όψιμο προεκλογικό του ενδιαφέρον λέγοντας μάλιστα πως μπαίνει μπροστάρης στην προσπάθεια των φορέων που για χρόνια είχε ξεχάσει!

Η έλλειψη σχεδίου και πολιτικής για την Υγεία στην Ηλεία και στη βόρεια πλευρά της είναι εμφανής. Ο Απ. Κατσιφάρας πανικόβλητος τρέχει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα μήπως και περισώσει εκλογικά την παράταξή του. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Χρειάζεται αλλαγή πορείας και πολιτικής στην Περιφέρεια. Με ρεαλιστικό και ειλικρινές προγραμματικό πλαίσιο, στη βάση διεκδίκησης», καταλήγει ο Κώστας Σπηλιόπουλος.

Παρατίθεται η επερώτηση του κ. Αγιομυργιαννάκη στις 19 Μαρτίου, αμέσως μετά τη νέα σύσκεψη των φορέων για τη διάσωση του νοσοκομείου.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Περιφερειάρχη Κον Κατσιφάρα Απόστολο, και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο

Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κον Χαροκόπο Αντώνιο

Κύριε Περιφερειάρχη ,Κύριε εντεταλμένε Σύμβουλε

Διανύουμε το τελευταίο εξάμηνο της Περιφερειακής θητείας και η κατάσταση που επικρατεί στα θέματα Υγείας και Πρόνοιας διαρκώς επιδεινώνεται, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις συνεχής κινητοποιήσεις των Εργαζομένων στην Υγεία, με αποτέλεσμα οι Πολίτες να μη μπορούν να βρουν άμεσα λύση στο πρόβλημά τους.

Το πρόβλημα αυτό καθημερινά οξύνεται στην Ηλεία, με αποτέλεσμα οι φορείς της Αμαλιάδας του Πύργου και του Κάμπου να βρίσκονται σε πολύχρονη κινητοποίηση,

διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα για ασφαλή και πλήρη περίθαλψη ,κυρίως τη δύσκολη στιγμή που θα την χρειαστούν.

Για να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους Πολίτες της Ηλείας:

ΕΠΕΡΩΤΑΣΤΕ

1) Πότε και σε ποιες ενέργειες, έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών στη Περιφέρειά μας ?

2)Ποιες επιχορηγήσεις και πότε χρονικά έγιναν αυτές, ανά Νοσηλευτική Μονάδα

και ανά Νομό και για ποιο σκοπό?

3)Πότε και με ποιο τρόπο συμμετείχατε στον αγώνα των φορέων της Αμαλιάδας

ενάντια στη διαρκή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες της Βόρειας Ηλείας?

4)Πότε και με ποιο τρόπο αντιδράσατε στις σοβαρές καταγγελίες των Εργαζομένων και των Ιατρικών Συλλόγων των Νοσοκομείων Αμαλιάδας και Πύργου ?

5)Οι Μονάδες ΤΟΜΥ και Οικογενειακού Γιατρού στην Ηλεία δεν λειτουργούν, καθώς και οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΠΥ προς τους ασφαλισμένους δεν εξοφλούνται.

Μετά από όλα τα παραπάνω εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι βρισκόμαστε σε μεταμνημονιακή εποχή όπως πρόσφατα δηλώσατε στην Ηλεία?

Αμαλιάδα 19/03/2019

Με Εκτίμηση

Αγιομυργιαννάκης Μανώλης

Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλείας

Share the Post