Ο Απόστολος Κατσιφάρας παρουσίασε τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του στην Αχαΐα – ΦΩΤΟ

ko-21-620×420

Με αναφορές στο έργο που παρήχθη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κατά την τελευταία τετραετία αλλά και στις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί –με διασφαλισμένους πόρους- για την επόμενη περίοδο, ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας κατά την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Αχαΐας του συνδυασμού του «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα «Αίγλη» στην Πάτρα.

Ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός του πηγαίνει στις εκλογές με παρακαταθήκη το έργο που συντελέστηκε στην Περιφέρεια και στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και με εγγύηση την καλή προετοιμασία και την κοστολογημένη επεξεργασία μιας νέας δέσμης παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής.

«Είναι η ακράδαντη βεβαιότητα, η προσδοκία ότι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδος θα μάς αναγνωρίσουν ότι σε μια περίοδο βαριάς Κρίσης, με μεγάλες δυσκολίες και περιορισμένα μέσα, καταφέραμε όχι μόνο να κρατήσουμε όρθια και ζωντανή την Περιφέρεια αλλά και να κλείσουμε οριστικά τους λογαριασμούς μας με έργα και εκκρεμότητες που -όχι πολλά χρόνια πριν- αποτελούσαν μόνιμες αλλά ανεκπλήρωτες διεκδικήσεις της περιοχής» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Κατσιφάρα:

Μαζί, καταφέραμε να έχουμε έτοιμο έναν πλήρη και κοστολογημένο σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, με παρεμβάσεις και έργα που δεν είναι μέρος μιας μελλοντικής και αόριστης πραγματικότητας αλλά είναι η πραγματικότητα του σήμερα. Έργα και παρεμβάσεις με πόρους διασφαλισμένους έως το τελευταίο ευρώ! Χρήματα που για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας βρίσκονται ήδη στη διάθεση μας για:

 • Την μεγάλη ανάπλαση στην πρώην Χαρτοποιία Λαδόπουλου που όχι μόνο λειτουργικά θ’ αξιοποιήσει και θα ξαναδώσει ζωή σε μια ιστορική για την Πάτρα κτιριακή υποδομή αλλά θ’ αναμορφώσει και θ’ αναβαθμίσει ένα μεγάλο κομμάτι της νότιας πλευράς της πόλης.
 • Για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων ευρώ. Την μεγαλύτερη παρέμβαση από κατασκευής του Χιονοδρομικού το οποίο έχει απογειώσει τον χειμερινό τουρισμό στην Αχαΐα και έχει στηρίξει την οικονομία σ’ ολόκληρη την περιοχή.
 • Την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου έως την Κάτω Αχαΐακαι την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών – Πύργου, με έτοιμο έργο που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ.
 • Την στήριξη των Νοσοκομείων μας. Του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών που καλύπτει ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδος και των Νοσοκομείων Αιγίου και Καλαβρύτων, με καινούργιο ξενοδοχειακό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να είναι καλύτερες οι συνθήκες για τους ασθενείς και τους συνόδους τους και να μπορούν οι γιατροί μας να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους. Και μαζί ενεργειακές αναβαθμίσεις στα Νοσοκομεία μας με πόρους – για την Αχαΐα- μεγαλύτερους των 8 εκατομμυρίων ευρώ.
 • Την δημιουργία μεγάλου Περιαστικού Πάρκου στην βόρεια είσοδο της Πάτρας, δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ένας Βοτανικός Κήπος για την πόλη και ένας ανοικτός πολυχώρος Πολιτισμού που θ’ αναδείξει το Μουσείο μας και θα αναμορφώσει όλες τις γύρω συνοικίες.
 • Την έλευση του Φυσικού Αερίου στην Αχαΐα. Στόχος που η περιοχή διεκδικούσε εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια και ο οποίος τώρα επιτυγχάνεται με την κατασκευή δικτύων διανομής και την διάθεση υγροποιημένου φυσικού αερίου, με χρήματα δεσμευμένα απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.
 • Την σύνδεση του νέου λιμανιού του Αιγίου με την Ολυμπία Οδό, έργο που χρηματοδοτείται με 6,4 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την ανακατασκευή της εθνικής οδού απ’ την Πάτρα έως το Αίγιο, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση 12,5 εκατομμυρίων ευρώ.
 • Την θωράκιση, με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους ποταμούς και χείμαρρους της Αχαΐας ενώ ταυτόχρονα παρεμβαίνουμε και στο μεγάλο ζήτημα της διάβρωσης των ακτών στους Δήμους Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας, με 23,6 εκατομμύρια ευρώ.
 • Την δημιουργία Οικοτουριστικού Πάρκου στην περιοχή γύρω απ’ το Φράγμα Πείρου –Παραπείρου. Παρέμβαση που θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή και τουριστική πνοή σ’ όλη την περιοχή και θα την μετατρέψει σε πόλο έλξης επισκεπτών, όπως συμβαίνει και με άλλες τεχνητές λίμνες στην χώρα.
 • Την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, όπως το 12ο Δημοτικό Σχολείο στην πλατεία Βούδ στην Πάτρα, αλλά και σχολεία σ’ άλλες περιοχές ώστε να πάψει οριστικά η έλλειψη σχολικής στέγης ν’ αποτελεί πρόβλημα για την εκπαιδευτική κοινότητα.
 • Την στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, με έμφαση στους νέους αγρότες και στη βελτίωση των υποδομών στις αγροτικές και ημιαστικές περιοχές, μαζί με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας και την ανάδειξη της ταυτότητας τους.

Βιογραφικά Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Αχαΐας

 

Θεοδώρα Αγγελακοπούλου

Η Θεοδώρα Αγγελακοπούλου είναι νηπιαγωγός και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Δημιουργική Γραφή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Υπηρετεί στο 59ο Νηπιαγωγείο Πάτρας και είναι αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Έχει δύο κόρες.

Γεώργιος Αγγελόπουλος

Ο Γεώργιος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1965 και είναι υπάλληλος ΟΤΑ.

Έχει εκλεγεί δύο φορές πρώτος σε σταυρούς Περιφερειακός Σύμβουλος και πριν την θέσπιση της αιρετής Περιφέρειας ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας.

Είναι Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου (2017 έως σήμερα) ενώ έχει διατελέσει Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και πρωτογενούς τομέα (από το 2011 έως το 2016).

Έχει, επίσης, διατελέσει Αντινομάρχης Παιδείας Πολιτισμού και Νεολαίας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας και Πρόεδρος των Νομαρχιακών Επιχειρήσεων Ανάπτυξης και Πολιτιστικής Ανάπτυξης.

Στις Εθνικές Εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γεώργιου Παπανδρέου.

 

Γεώργιος Αποστολόπουλος

Ο Γεώργιος Αποστολόπουλος είναι Χημικός – Οινολόγος.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος

του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας.

 

Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα

Η Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός και Πτυχιούχος Μηχανικός Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων.

Ήταν υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Α. Παπανδρέου στις εκλογές του 2015 και με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009.

Έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας από 2011-2012 και Περιφερειάρχης Ηπείρου από 2009 – 2010.

Επίσης ήταν Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας, 2008 – 2009, Αντινομάρχης Μελετών & Έργων Ν.Α. Αχαΐας, 2005-2007 και Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας από 1998 έως 2009.

Είναι παντρεμένη με τον ζωγράφο – αρχιτέκτονα, Γεράσιμο Μπάστα και έχουν ένα γιο, τον Ιωάννη φοιτητή.

Γεώργιος Γεωργόπουλος

Ο Γεώργιος Γεωργόπουλος γεννήθηκε στο Αίγιο, όπου και κατοικεί.

Υπηρετεί ως φιλόλογος στη Δημόσια Εκπαίδευση και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Πολιτική και στις σύγχρονες μορφές εκπαίδευσης.

Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και Γραμματέας του Συλλόγου Γορτυνίων Αιγιαλείας.

Θανάσης Γιανναδάκης

Ο Θανάσης Γιανναδάκης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.

Είναι διδάκτωρ Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός.

Εργάζεται από το 2009 ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας.

Δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας, από το 2005, στον τομέα των κατασκευών και στον ενεργειακό έλεγχο βιομηχανιών και πολύ μεγάλων επιχειρήσεων.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας από το 2010 έως το 2017.

Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Κουρεμένου και έχουν μια κόρη, την Χρύσα.

Δημήτριος Δριβίλας

Ο Δημήτριος Δριβίλας γεννήθηκε το 1961 στο Γολέμι Τριταίας του Δήμου Ερυμάνθου.

Είναι Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έχει διατελέσει Διευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Αχαΐας από το έτος 2009 έως το 2012 οπότε και αποστρατεύτηκε.

Εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος το 2014.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από το 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2016.

Από τον Οκτώβριο του 2016 κατέχει την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού & Διοίκησης.

Εκλέχτηκε το 2018 Αντιπρόεδρος του «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΥ ΕΥΓΗΡΙΑΣ».

Φιλαρέτη Ζαφειροπούλου-Καρατζόγλου

Η Φιλαρέτη Ζαφειροπούλου – Καρατζόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955.

Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ (Αγγλία) και Διδακτορικό στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από το 1982 υπηρετεί σ’ αυτό το Τμήμα αρχικά ως Επιστημονικός Συνεργάτης, μετά ως Λέκτορας και τώρα ως Επίκουρη Καθηγήτρια.

Ασχολείται με την πολιτική από το 1988, όταν δημιουργήθηκε ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου.

Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΝ καθώς και της Κεντρικής Επιτροπής. Στις βουλευτικές εκλογές, από το 2000

μέχρι και το 2009 ήταν υποψήφια βουλευτής Αχαΐας, αρχικά με τον ΣΥΝ και μετά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σπύρος Καπράλος

Ο Σπύρος Καπράλος του Ιωάννη γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1978 στην Πάτρα.

Σπούδασε Ιατρική (2002) και κατέχει την ειδικότητα της Βιοπαθολογίας από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» (2008-2013).

Διετέλεσε Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου στη Δάφνη Καλαβρύτων (2005-2007) και στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας (2013).

Εργάστηκε ως Μικροβιολόγος Ιατρός σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στο Αγρίνιο το 2014.

Από το 2015 έως σήμερα υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο τμήμα αιμοδοσίας, καθώς και στο κέντρο υγείας Πατρών.

Είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αχαΐας από το 2014.

Είναι μέλος του Δ.Σ του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων από το 2015 έως σήμερα.

Βασίλης Καρέλης

Ο Βασίλης Καρέλης είναι αγρότης.

Κατάγεται από τα Νικολαίικα Αιγιαλείας και εκεί διαμένει μέχρι και σήμερα.

Έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο συνεταιριστικό χώρο από το 1988.

Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών» και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της «ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ».

Κωνσταντίνος Καρπέτας

Ο Κωνσταντίνος Καρπέτας γεννήθηκε στην Πάτρα το έτος 1967.

Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Πάτρα από το έτος 1993.

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας (A.Δ.Ε.Π.) και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 και του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος.

Κατά την πρώτη θητεία του, εξελέγη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ενώ σήμερα ασκεί τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.

Κωνσταντίνος Κόντης

Ο Κωνσταντίνος Κόντης είναι Υποστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ.

Πρώην Πρόεδρος Ε.Δ. Π.Ε.Α.Κ. Πατρών.

Μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του συντονιστικού τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ .

Αναστάσιος Λόντος

O Αναστάσιος Λόντος του Νικολάου και της Αθηνάς γεννήθηκε το 1972, μεγάλωσε στην Πάτρα, είναι παντρεμένος με 2 παιδιά και κατοικεί στο Ρίο Πατρών. Φοίτησε στο 4ο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Πατρών στον Τομέα Γεωπονίας του Τμήματος Γεωργικών Συνεταιρισμών και Εκμεταλλεύσεων.

Σπούδασε στη σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας στην Άρτα από όπου και έλαβε το Δίπλωμα του Τεχνολόγου Γεωπόνου. Με αυτή την ιδιότητα ξεκίνησε επαγγελματικά από το 1997 ως υπάλληλος σε καταστήματα με αγροεφόδια. Από το 2004 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται ως Τεχνολόγος Γεωπόνος, αντιπρόσωπος εταιρίας γεωπονικών εφοδίων & λιπασμάτων, υπεύθυνος για τις περιοχές Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, & Ηπείρου.

Παρασκευή Λουκοπούλου – Στασινοπούλου

Η Παρασκευή Λουκοπούλου-Στασινοπούλου είναι ιατρός, επιμελήτρια Α’ και είναι μόνιμη στην Παθολογική κλινική του «Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ – Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»

Εκπαιδευμένη στο σακχαρώδη διαβήτη στο ενδοκρινολογικό τμήμα του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγία η Βοήθεια». Κάνει τακτικό διαβητολογικό ιατρείο στο Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Έχει ενεργή συμμετοχή στις εφημερίες του νοσοκομείου και διεξάγει τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο για διάφορες ασθένειες στους μετανάστες.

Συμμετέχει επίσης, με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες.

Βασιλική Καλημέρη – Λυμπέρη

Η Βασιλική Καλημέρη – Λυμπέρη γεννήθηκε στη Λαμία το 1959 και κατοικεί στην Πάτρα από το 1989.

Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.

Είναι κάτοχος πτυχίου Νοσηλευτικής, Παθολογικής Νοσηλευτικής Ειδικότητας και Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και είναι Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Ευσταθία Μαρλαφέκα

Η Ευσταθία Μαρλαφέκα είναι κόρη του Ερρίκου-Ρήγα γνωστού Πατρινού ποτοποιού, γεννηθείσα το 1976, έγγαμη με ένα παιδί.

Είναι απόφοιτη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου του τμήματος Ιστορικού Ελληνικού Πολιτισμού.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως γραμματέας σε γυναικολογική κλινική.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ροϊτίκων.

Ανδρέας Μαρτζάκλης

Ο Ανδρέας Μαρτζάκλης σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Coventry της Αγγλίας και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης στο «Δομοστατικό Σχεδιασμό και Ανάλυση Κατασκευών για Καταστροφές» από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και στις «Περιβαλλοντικές Επιστήμες» από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα τελευταία 13 χρόνια έχει ιδρύσει την δική του εταιρία με έδρα την Πάτρα, είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας από το 2006, Ελεγκτής Δόμησης από το 2012, Ενεργειακός Επιθεωρητής από το 2013, Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής

Περιβάλλοντος ΤΕΕ/ΤΔΕ από το 2014 και Επιμελητής από το 2016, με ενεργό συμμετοχή στην υλοποίηση και το συντονισμό δράσεων του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων – Πλαζ Αγυιάς, ως μέλος της επιτροπής, από το 2016.

Είναι εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΕ από το 2016 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Πατρών από το 2018.

Γεωργία Μητρογιάννη – Χριστοπούλου

Η Γεωργία Μητρογιάννη – Χριστοπούλου γεννήθηκε στην Αμαλιάδα και κατάγεται από αγροτική πολύτεκνη οικογένεια της περιοχής . Αφού ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση στην Αμαλιάδα, φοίτησε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα υπήρξε αθλήτρια στίβου με διακρίσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Από το 1993 υπηρετεί ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής σε σχολεία της Αχαΐας ενώ από τον Ιανουάριο του 2012 έως και σήμερα, είναι Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Νομού Αχαίας.

Χρήστος Μπούνιας

Ο Χρήστος Μπούνιας γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στο Αίγιο.

Σπούδασε στο τμήμα Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Από το έτος 2000 εργάζεται ως δικηγόρος στο Αίγιο.

Έχει διατελέσει για τέσσερις συνεχείς θητείες μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.

Το 2014 εκλέχθηκε ως Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Απόστολο Κατσιφάρα και ανέλαβε ως βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, και μέλος της επιτροπής του άρθρου 68.

Το 2017 ανέλαβε ως βοηθός Περιφερειάρχη και εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων.  Επίσης είναι Μέλος, με δικαίωμα ψήφου, των Επιτροπών Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020».

Κωνσταντίνος Πετρόπουλος

Ο Κώστας Πετρόπουλος γεννήθηκε το 1961 στις Πόρτες Αχαΐας από αγρότες γονείς.

Εργάζεται ως Διοικητικός Υπάλληλος στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» όπου επί σειρά ετών είναι Πρόεδρος των Εργαζομένων καθώς επίσης και αιρετό μέλος στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ και σήμερα είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της οργάνωσης.

Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου στον Δήμο Ωλενίας.

Είναι εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος.

Χρήστος Σαράντης

Ο Χρήστος Σαράντης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973, διαμένει στην Κάτω Αχαΐα και είναι έγγαμος με τρία παιδιά.

Είναι Δημοτικός υπάλληλος στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας και Διπλωματούχος προπονητής καλαθοσφαίρισης.

Είναι Υπεύθυνος Αθλητικού Τομέα στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, Προπονητής Μπάσκετ σε όλες τις Τοπικές και Εθνικές Κατηγορίες και Ιδρυτής της Αθλητικής Ακαδημίας «ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΧΑΙΑΣ».

Μιλάει Αγγλικά και έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια για την Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και το Αθλητικό Μάρκετινγκ.

Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε το 1978 στην Αλεξανδρούπολη και μεγάλωσε στη Βέροια. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ παράλληλα συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση.

Είναι μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΤΕΕ/ ΤΔΕ.

Έχει εργαστεί ως ερευνητής, ως σύμβουλος επιχειρήσεων,ως τεχνικός διευθυντής σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ και ως επιστημονικός συνεργάτης.

Από το 2007 που εντάχθηκε στις γραμμές της Ριζοσπαστικής και Ανανεωτικής Αριστεράς έχει αναπτύξει έντονη πολιτική και κοινωνική δράση.

Αθηνά Σκανδάμη

Η Αθηνά Σκανδάμη είναι Νηπιαγωγός και Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Αιγίου.

Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας και αντιπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας στη Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Υπήρξε πρωτεργάτης για την ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου στο Αίγιο και για τη στήριξη της Ειδικής Αγωγής στην Προσχολική ηλικία και βασικός συντελεστής στη θεσμοθέτηση της Διετούς Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στην Αιγιάλεια, ενώ ως εθελόντρια ανέπτυξε δράσεις που αφορούν τα παιδιά.

Είναι, επίσης, Ταμίας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιάλειας.

Σπύρος Σκιαδαρέσης

Ο Σπύρος Νικολάου Σκιαδαρέσης είναι Καθηγητής Θεολόγος των Αρσακείων Σχολείων Πάτρας.

Είναι Κάτοχος MASTER Θεολογίας.

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ».

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων.

Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Λαμπαδάριος του νέου Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών, με εθελοντική και φιλανθρωπική δράση.

Πέπη Σπηλιωτοπούλου

Η Σπυριδούλα (Πέπη) Σπηλιωτοπούλου γεννήθηκε το 1975 στο Τορόντο του Καναδά από μετανάστες γονείς.

Είναι δημοσιογράφος, τακτικό μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ) και ιδιοκτήτρια του μοναδικού ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Αιγιάλειας ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ και του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού site της Αιγιάλειας filodimos.gr, με μεγάλες αποκλειστικότητες και αξιόλογα ρεπορτάζ στο ενεργητικό της.

Είναι η πρώτη γυναίκα εκδότρια εφημερίδας στην ιστορία του τοπικού Τύπου.

Σπούδασε Αρμονία της Μουσικής, πιάνο και φλάουτο και αγαπά τις τέχνες, ιδιαίτερα τη μουσική και το θέατρο.

Κωνσταντίνος Τηλιγάδας

Ο Κωνσταντίνος Τηλιγάδας γεννήθηκε το 1976.Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στην σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Master in Business Administration (ΜΒΑ) του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται στον ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 Πάτρας ως υπάλληλος ασφάλισης.

Από το 2018 έως και σήμερα, εκτελεί χρέη Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Είναι μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας ανελλιπώς από το 2012 έως και σήμερα.

Από το 2013 έως το 2015 υπήρξε εκλεγμένο μέλος της Ν.Ε Σύριζα Αχαΐας.

Τρύφωνας Φωτόπουλος

Ο Τρύφωνας Φωτόπουλος είναι κατασκευαστής ιδιωτικών οικοδομικών έργων και εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος.

Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και Πρόεδρος της Επιτροπής καταλληλότητας κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος στο Επιμελητήριο Αχαΐας και είναι πρώην Πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και πρώην Πρόεδρος της «Ολυμπιακής Αναπτυξιακής Α.Ε» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Αντώνης Χαροκόπος

Ο Αντώνης Χαροκόπος έχει γεννηθεί στην Πάτρα, στις 27 Ιανουαρίου 1968.

Κατέχει την θέση του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου- Βοηθού Περιφερειάρχη σε Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είναι σήμερα Γ’ Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ).

Είναι Συνταξιούχος της ΔΕΗ.

Συμμετέχει και εκπροσωπεί το αναπηρικό κίνημα για πάνω από 22 έτη.

/ FEATURED POSTS, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Share the Post