ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΣ: Και ΞΕΡΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να εξασφαλίσουμε μια καθαρή πόλη, της Ανακύκλωσης

n.tzanakos-katharipoli1

Η Πάτρα δεν διεκδικεί τον τίτλο της καθαρής πόλης. Ούτε καν αυτόν της πόλης που έστω προσπαθεί να είναι καθαρή. Δυστυχώς, η πόλη μας συγκαταλέγεται στους δήμους με τα περισσότερα συσσωρευμένα προβλήματα αναφορικά με την καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Εμείς, προτού προτείνουμε το σχέδιό μας υπενθυμίζουμε στους μεγαλύτερους και ενημερώνουμε τους νεότερους, ότι από το… 1998 έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε πώς να έχουμε μια ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ!  Από την εποχή της Δημοτικής Αρχής Α. Καράβολα εφαρμόσαμε στην Πάτρα τον «Κανονισμό Καθαριότητας» και το πρωτοποριακό, για τότε, πρόγραμμα «ΚΑΘΑΡΟΥΛΗΣ» που έγινε πρότυπο ακόμα και για μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Πετύχαμε να ευαισθητοποιήσουμε το σύνολο των Πατρινών και η πόλη απαλλάχθηκε από σωρεία προβλημάτων, όπως την έντονη αφισορύπανση, (σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σήμερα, που αφίσες συναντά κανείς ακόμα και στο Δημαρχείο Πατρών)!

 

Έχουμε λοιπόν την εμπειρία και τη γνώση για να εξασφαλίσουμε στους Πατρινούς:

 

 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

 

Οι πρώτες πιο άμεσες ενέργειές μας την … επόμενη μέρα, θα είναι και ο βασικός “Δωδεκάλογος” Καθαριότητας:

 

 

Επιβάλλοντας κανόνες καθαριότητας & ευαισθητοποιώντας τους δημότες με την εμπέδωση του μηνύματος ότι : “Η πόλη σου … είσαι εσύ!”

 

Εκσυγχρονίζοντας και συμπληρώνοντας τον μηχανολογικό εξοπλισμό καθαριότητας, Αντικαθιστώντας τα επικίνδυνα απορριμματοφόρα και Εφαρμόζοντας σύγχρονες προδιαγραφές στις συνθήκες εργασίες των υπαλλήλων

 

Αναπροσαρμόζοντας δρομολόγια απορριμματοφόρων και πεζών σαρώθρων

 

Τοποθετώντας υπόγειους κάδους σε πλατείες & πολυσύχναστα σημεία

 

Αντικαθιστώντας τους κατεστραμμένους κάδους

 

Εφαρμόζοντας μόνιμη παρουσία προϊσταμένων καθαριότητας σε δρόμους, πλατείες και παιδικές χαρές

 

Λειτουργώντας (με άμεση ανταπόκριση) τηλεφωνικό κέντρο καταγραφής και παρέμβασης, με ενδοεπικοινωνία για τον συντονισμό των τμημάτων καθαριότητας

 

Ενισχύοντας εθελοντικά προγράμματα οικιακής κομποστοποίησης

 

Στηρίζοντας και εξαπλώνοντας την ανακύκλωση

 

Προωθώντας κάθε αναπτυξιακή ευκαιρία της εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων

 

Συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις & Σχολεία, για τον τακτικό καθαρισμό ακτών, κοινόχρηστων χώρων με τη συμμετοχή απλών πολιτών και νέων

 

Υλοποιώντας Περιβαλλοντικά προγράμματα σε όλα τα σχολεία της πόλης μας

 

Στην “Πάτρα: Η δική μας πόλη” έχουμε ήδη αποδείξει ότι … και ΞΕΡΟΥΜΕ, και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να εξασφαλίσουμε στους Πατρινούς μια πόλη καθαρή! Μια πόλη που να είναι ο καθρέφτης μας, ως Δημότες ευσυνείδητοι και πρωτοπόροι σε όλους τους τομείς.

Share the Post