Νικολόπουλος: «Τυχεροί που είχαμε τον δικό μας Μπεστ, τον δικό μας Κρόιφ»!

nikolopoyloas-620×420

«Εμείς οι Πατρινοί που μεγαλώσαμε με την ιστορική Παναχαϊκή δεν ξεχνάμε ότι σαν σήμερα υπεστάλη η σημαία της…Το πρωινό της 23ης Μαΐου 1992 έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός αρχηγός της, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Πελοποννησιακού ποδοσφαίρου κι ένας από τους καλύτερους της χώρας, ο ανεπανάληπτος Κώστας Δαβουρλής», αναφέρει η ανακοίνωση του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων Νίκου Νικολόπουλου η οποία συνεχίζει:

“Δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια, από τα 23 της λαμπρής καριέρας του, τα αφιέρωσε στην πρώτη και τελευταία ποδοσφαιρική του αγάπη. Παρά το πέρασμα των χρόνων, η απώλεια του παραμένει άσβεστη στις μνήμες όλων μας, γιατί ο φίλος και συμμαχητής Κώστας συμβολίζει το «νυν και το αει» μιας ένδοξης ιστορίας. Ήμασταν τυχεροί που απολαύσαμε αυτόν τον απαράμιλλο γητευτή της μπάλας. Χωρίς ίχνος υπερβολής, με όρους προσομείωσης, εδώ στην Πάτρα είχαμε τον δικό μας Μπεστ, τον δικό μας Κρόιφ! Ο αρχοντικός Κώστας πήρε την φανέλα της Παναχαϊκής στο σπίτι του από τα 16 του χρόνια. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της χώρας που φόρεσε τα «γαλανόλευκα» αν και αγωνιζόταν στην Β΄ Εθνική. Το 1972 πήρε την Παναχαϊκή από το χέρι για να γνωρίσει την Ευρώπη. Λατρεύτηκε από τους Ολυμπιακούς φορώντας για τρια χρόνια τα «ερυθρόλευκα» και ξαναήλθε στο λιμάνι της καρδιάς του. Κατέχει πια περίοπτη θέση στο πάνθεον των άσων της μπάλας.

Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», θέλοντας να αποδώσει αέναο φόρο τιμής στην απροσμέτρητη προσφορά του Κώστα Δαβουρλή στο Πατραϊκό και Ελληνικό ποδόσφαιρο, σαν Δημοτική Αρχή, θα μετονομάσει το Παμπελοποννησιακό στάδιο σε στάδιο «Κώστας Δαβουρλής». Και θα ‘ναι ελάχιστος ανταποδοτικός φόρος σε μια σπάνια ποδοσφαιρική προσωπικότητα».

Share the Post