Νικολόπουλος: Ποιος καλύπτει στο… Μάτι της Πάτρας τον Πελετίδη;

gko-46-18-620×420

Στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής μετείχε σήμερα, ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Νίκος Νικολόπουλος και όταν έλαβε τον λόγο άσκησε κριτική στο συζητούμενο νομοσχέδιο, για τους αιγιαλούς και τις παραλίες αφ’ενός εντοπίζοντας τα θετικά του σημεία και αφ’ ετέρου επικρίνοντας τις ατολμίες του νομοθέτη.

Με την ευκαιρία, ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε μνεία σε στρεβλώσεις της παραλιακής της Πάτρας και ειδικότερα αναφέρθηκε στο εξοχικό του απερχόμενου Δημάρχου Κώστα Πελετίδη. Είπε:

Όμως , πριν μερικές μέρες, ο δήμαρχος της πόλης βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορούμενου επειδή διαμόρφωσε έναν χώρο, ένα πάρκο αναψυχής στην παραλιακή ζώνη. Επίσης, η Κτηματική Υπηρεσία έχει κηρύξει αυθαίρετους όλους τους παραλιακούς δρόμους και δεν επιτρέπει καμία αποκατάστασή τους από φθορές, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με μηνύσεις.
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, δηλαδή.

Να μην μπορούν οι πολίτες να φτάνουν στα σπίτια τους, να αποκόπτονται ολόκληροι οικισμοί και να μετατρέπονται δρόμοι που έχουν κατασκευαστεί εδώ και 60-70 χρόνια σε απροσπέλαστους, εξαιτίας μίας πλήρως αναχρονιστικής νομοθεσίας!
Και από την άλλη πλευρά, όμως:

Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πατρέων, υπάρχουν κάποια… Μάτια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της παραλίας στα Αραχωβίτικα, όπου ιδιωτικές αυλές και μάντρες κλείνουν την πρόσβαση στην θάλασσα και ένας ολόκληρος οικισμός διαθέτει μόνο έναν κάθετο δρόμο διαφυγής, σε περίπτωση φωτιάς.

Σε αυτή την περιοχή, μάλιστα, μία από τις ιδιοκτησίες, με μάντρα πάνω στη θάλασσα, ανήκει στον… απερχόμενο δήμαρχο Κώστα Πελετίδη! Και δεν υπάρχει οδός διαφυγής εκατοντάδων κατοίκων προς την θάλασσα , αν ο μη γένοιτο, ξεσπάσει πυρκαγιά.

Και για αυτή την περίπτωση, όπως και για άλλες αντίστοιχες στην ίδια περιοχή, η Κτηματική Υπηρεσία, δυστυχώς, τηρεί σιγή ιχθύος. Καμία μήνυση, καμία νομική και διοικητική διαδικασία αποβολής και κατεδάφισης έχει προχωρήσει! «Αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν να αθωώνεται ένας Δήμαρχος και δικαίως για κάτι το αυτονόητο, αλλά να μην ασκείται δίωξη για αυθαιρεσίες και παρανομίες μιας βίλας; Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών, όμως σε περίπτωση πυρκαγιάς θα υποχρεωθούμε να ζήσουμε τον εφιάλτη που βίωσαν οι συμπολίτες μας στο Μάτι».  Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ζήτημα έχω υποβάλλει πλειάδα ερωτήσεων, χωρίς δυστυχώς να έχω πάρει επί της ουσίας απάντηση…».

Share the Post