Νεκτάριος Φαρμάκης: “Η Δυτική Ελλάδα, πρωταθλήτρια!” – Περιοδείες σε Πάτρα και Αιγιάλεια- ΦΩΤΟ

20190516_1

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ. της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής είχε την Πέμπτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για τα προβλήματα του Συλλόγου, καθώς και για το καινοτόμο πρόγραμμα «Πυθαγόρας» που δημιουργήθηκε από την Παναχαϊκή και έχει ανοίξει τα φτερά του, με δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

20190516_7.jpg

Ο κ. Φαρμάκης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την φιλοξενία (η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, στο κλειστό γυμναστήριο της Αγυιάς), τα συνεχάρη για τη δημιουργία και εξέλιξη του προγράμματος «Πυθαγόρας», υπογραμμίζοντας το κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σωματεία της ιστορικότητας και του κύρους της Παναχαϊκής.

Επιπροσθέτως, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε σύμμαχος και συμπαραστάτης της Παναχαϊκής στην προσπάθεια αναβάθμισης του γηπέδου της Αγυιάς, αλλά και της διάνοιξης των οδών περιμετρικά του σταδίου, ενώ αναφέρθηκε στο προγραμματισμό της παράταξή του για τον Αθλητισμό, ως αναπόσπαστο κομμάτι του Πολιτισμού, ο οποίος αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας.

«Το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα εδράζεται στους πυλώνες της αγροτικής παραγωγής, του πολιτισμού και του τουρισμού, ως τρία από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος μας» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας τα εξής:

«Ο Αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτιστικής μας περιουσίας και γι’ αυτό επιθυμούμε την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Σωματείων της Περιφέρειας και ιδιαίτερα των μεγάλων και ιστορικών Σωματείων όπως η Παναχαϊκή. Επίσης ξέρουμε καλά πως η περηφάνια που αισθανόμαστε για τις επιτυχίες των ομάδων και των αθλητών μας, προϋποθέτει σκληρή δουλειά στη βάση. Γι’ αυτό και πέρα από την ενίσχυση των υποδομών των Σωματείων με έργα και δράσεις από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, θα προχωρήσουμε σε πλήρη καταγραφή των Σωματείων, των τμημάτων που καλλιεργούν και του αριθμού των παιδιών που έχουν στις κυψέλες τους, ώστε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις Αθλητικές Ενώσεις της Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσουμε στη δημιουργία και άλλων προγραμμάτων, όπως το πρόγραμμα “Πυθαγόρας”, αλλά και να δημιουργήσουμε περιφερειακά και διανομαρχιακά τουρνουά. Ακόμα, ένας από τους στόχους μας η δημιουργία ψηφιακής βάσης δεδομένων για τα Σωματεία της Δυτικής Ελλάδας και τις αθλητικές υποδομές της περιοχής, ώστε όχι μόνο να καταγραφεί η ιστορία των Σωματείων, αλλά και να προωθηθούν δράσεις εξωστρέφειας και συνεργασίας με ομάδες και Σωματεία από την Ευρώπη. Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση, πιστεύουμε πως θα έχουμε τη στήριξη και την ενεργή συμμετοχή και των επαγγελματικών σωματείων της περιοχής μας. Θέλουμε τη Δυτική Ελλάδα πρωταθλήτρια παντού!».

 

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Εξάλλου, ο κ. Φαρμάκης συνεχίζει αδιάκοπα τις περιοδείες του στην Αχαία, όπου το προηγούμενο διήμερο είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την περιοχή των Ζαρουχλείκων στην Πάτρα και να συνομιλήσει με εμπόρους και μικροπωλητές της λαϊκής αγοράς, ενώ επισκέφθηκε και το ΤΟΜΥ της περιοχής.  Επίσης, επισκέφθηκε την περιοχή της Αγυιάς και του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου επίσης συνομίλησε με εκατοντάδες πολίτες, ενώ αργότερα, βρέθηκε στον Λόγγο, τη Συμπολιτεία και το Διακοπτό στην Αιγιάλεια, όπου συνομίλησε με κατοίκους των περιοχών αυτών. Κοινή συνισταμένη, η προσμονή της μεγάλης αλλαγής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η δέσμευση του κ. Φαρμάκη για μία νέα και ακόμα μεγαλύτερη περιοδεία μετά τις εκλογές: «Κοντά στον πολίτη και τώρα και μετά. Ιδίως, μετά…» τόνισε.

20190516_2.jpg

1111.jpg

20190516_5.jpg

20190516_4.jpg

20190516_3.jpg

Share the Post