“ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ”: «Σε βιβλίο το πρόγραμμά μας για να μας ελέγχετε καθημερινά»!

unnamed-6

Ξεχωριστή αναφορά στο πλήρες πρόγραμμα της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» έκανε σήμερα, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημιοσιογράφων, ο εκπρόσωπος τύπου της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νίκος Παπαματθαίου.
«Το πρόγραμμα είναι αποδεδειγμένα ένα ακόμη στοιχείο υπεροχής του Νίκου Νικολόπουλου και της παράταξής μας», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου και πρόσθεσε:
«Υπήρξε μεγάλη ζήτηση από τους συμπολίτες μας και από τις αρκετές χιλιάδες βιβλία που εκδόθηκαν έχουν μείνει ελάχιστες εκατοντάδες. Χαιρόμαστε, όχι μόνο γιατί δείχνει το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για τα κοινά, εμείς το αποζητούμε αυτό, αλλά και γιατί το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα συμβόλαιο της παράταξής μας και του Νίκου Νικολόπουλου με τους Πατρινούς. Καθένας έχει το αντίγραφο του συμβολαίου μας και μπορεί να μας ελέγχει καθημερινά και να μας αξιολογεί»!
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
Στη σημερινή ενημέρωση ο Νίκος Παπαματθαίου επανήλθε στο θέμα των ενεργειακών κοινοτήτων, από τις οποίες θα επωφεληθούν 6.000 νοικοκυριά της Πάτρας με παροχή δωρεάν ρεύματος. Τόνισε χαρακτηριστικά:
«Οι ενεργειακές κοινότητες είναι ένα πολυεπίπεδο εργαλείο, θεσμοθετημένο από 18μήνου περίπου με καθορισμένα χρηματοδοτικά εργαλεία. Προωθείται από την κεντρική κυβέρνηση ακριβώς λόγω των πολλών θετικών του αποτελεσμάτων και  μακροχρόνιας διάρκειας τους.
Για την παράταξή μας είναι σημαντική δράση που θα ενισχύσει την άσκηση της κοινωνικής μας πολιτικής, καθώς θα  μπορέσουμε να δώσουμε δωρεάν ρεύμα στις αδύναμες οικογένειες, θα ενισχύσουμε ναούς και κοινωφελή Ιδρύματα απαλλάσσοντας τους από την δαπάνη του ηλεκτρικού, θα συνδράμουμε, επίσης, αθλητικά σωματεία και εγκαταστάσεις, και ακόμα  θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη, καθώς η δράση αυτή θα περικόψει δραστικά την ενεργειακή δαπάνη του Δήμου.
Ταυτόχρονα θα προχωρήσουμε στην ενεργειακή θωράκιση των Δημοτικών κτιρίων με τις γνωστές και δοκιμασμένες  μεθόδους που ήδη εφαρμόζονται, ενισχύοντας έτσι τα τελικό όφελος.
Σημειώνουμε ότι η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων αποτελεί υποχρέωση μας από την ΕΕ και θα έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει. Από μόνο του αυτό το μέτρο θα εξοικονομούσε σημαντική δαπάνη, όμως για την Δημοτική Αρχή και αυτό είναι απορριπτέο επειδή προέρχεται από την ΕΕ
Με λίγα λόγια δύο συγχρονισμένες ενέργειες, αλλά και η κάθε μία μόνη της, απλές και  ταχείας υλοποίησης, λύνουν κοινωνικά ζητήματα, απαλλάσσουν τον Δήμο αλλά και δημότες από το βάρος της ενεργειακής φτώχειας, αναβαθμίζουν τον Δήμο μας και ανακουφίζουν το περιβάλλον.
Το ερώτημα είναι γιατί η απερχόμενη Δημοτική Αρχή όχι μόνο τις αγνόησε, αλλά και συνεχίζει να τις αγνοεί. Προφανώς είναι πέρα από την γνώση και την άγονη φιλοσοφία τους.
Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Νίκος Παπαματθαίου υπενθύμισε την εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» για τα ζώα συντροφιάς. Ειδικότερα, ανέφερε:
«Σας περιμένουμε Παρασκευή 17 Μαΐου στις 19:00 στο Φάρο συνοδευόμενοι από τους τρυφερούς σας φίλους. Θα υπάρχει σκυλομπουφές, μουσική για τους συνοδούς, χρηστικά  δώρα για όλους τους τετράποδους φίλους μας, αλλά και, μετά από κλήρωση, ηλεκτρονικές συσκευές για τους δίποδους συνοδούς».
ΝΑΝΣΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Από την πλευρά της, στην δική της παρέμβαση η υπεύθυνη ενημέρωσης Νάνσυ Αβραμοπούλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην στήριξη, από τη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» του θεσμού της Πατραϊκής οικογένειας. Επακριβώς είπε:
•       Η επιδότηση της στέγης νέων άπορων ζευγαριών και μονογονεϊκών οικογενειών θα είναι η αρχή.
•       Και μαζί θα προχωρήσουμε αμέσως, στη ριζική μείωση των  δημοτικών τελών για τους πολύτεκνους στο κατώτερο όριο που θα μας επιτρέπουν οι νόμοι.
•       Ως νέα Δημοτική Αρχή, αναπτύσσουμε την ευαισθησία του δήμου στην φροντίδα και στήριξη απόρων παιδιών και απόρων οικογενειών.
•       Αναβαθμίζουμε και αυξάνουμε τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στην Περιφέρεια.
•       Αναπτύσσουμε στενή συνεργασία με τον σύλλογο πολυτέκνων και θα τον στηρίξουμε στο έργο του.
•       Καθιερώνουμε χρηματικό βραβείο για την πολύτεκνη μητέρα.
•       Αποκεντρώνουμε το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας, της Σχολής Γονέων στις μεγάλες κοινότητες.
•       Ιδρύουμε νέους παιδικούς σταθμούς και δεν θα μείνει κανένα παιδί που το έχει ανάγκη εκτός παιδικού σταθμού.
•       Οργανώνουμε ειδική υπηρεσία με φροντίδα την άμεση μεταφορά των νηπιαγωγείων που λειτουργούν σε μαγαζιά σε κατάλληλα κτίρια.
•     Δρομολογούμε την κατασκευή νέων κτιρίων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων.
•     Οργανώνουμε σε κάθε μεγάλη κοινότητα τον θεσμό του κοινωνικού φροντιστηρίου.
Η αποτυχημένη Δημοτική Αρχή Πελετίδη φεύγει!
Η Νέα Πάτρα έρχεται…
Ψηφίζουμε, Νίκο Νικολόπουλο.
Γιατί θα είναι σίγουρα, ο καλύτερος Δήμαρχος για την Πάτρα μας!

 

 

Share the Post