Νίκος Νικολόπουλος: Ο κομμουνιστής Δήμαρχος έκανε απολογισμό- μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα

NIKOS  NIKOLOPOULOS

Σε αλληλοδιάδοχες συνεντεύξεις σχολίασε την συγκέντρωση της δημοτικής αρχής στο γήπεδο της ΕΑΠ, ο Νίκος Νικολόπουλος και δήλωσε τα εξής:

«Όλοι οι συμπολίτες και συμπολίτισσες έχουν πια αντιληφθεί ότι η «γιάφκα» της απερχόμενης δημοτικής αρχής του ΚΚΕ είναι απλά και μόνο η έκφραση της διαχειριστικής μιζέριας στην Πάτρα των τελευταίων 5 ετών. Μάλιστα οι υποδυόμενοι τον ρόλο των δημοτικών αρχόντων είναι χειρότεροι και από τους παλαιότερους συντρόφους τους της στείρας αντιπολίτευσης.

Και αυτό γιατί το αντιπολιτευόμενο ΚΚΕ, στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, που και που, κατέθετε και κάποια πρόταση ως σκέψη ή ως και όραμα.

Το σημερινό «μασκαρεμένο» ΚΚΕ της οδού Μαιζώνος αποδεικνύεται πως το μόνο που έχει να καταθέσει είναι τους… γάντζους που έχει ρίξει στις καρέκλες του Δημαρχείου, το οποίο με μεγάλη θλίψη θα αποχαιρετίσει τον Μάιο.

«ΜΟΝΟ… ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ»!

Ο δήθεν χθεσινός απολογισμός του Πελετίδη, δεν ήταν παρά μία κομματική σύναξη και μάλιστα περιορισμένης μαζικότητας ήταν όμως και μια σύναξη θεωρητικής διαπαιδαγώγησης στην κομμουνιστική αντίληψη, πλαισιωμένη από μία εργατοπατερική διάλεξη και μία προσπάθεια μετατροπής της καχεκτικής πραγματικότητας της πόλης σε επαναστατική φιλοσοφία.

Ο απερχόμενος δήμαρχος πραγματοποίησε έναν φτωχό και ουσιαστικά ανύπαρκτο απολογισμό στοιχειωδών – και σε μεγάλο βαθμό ανολοκλήρωτων – έργων και δράσεων, που θα όφειλε να έχει ολοκληρώσει στην θητεία που τώρα τελειώνει. Ζώντας στον μικροσκοπικό κόσμο του ΚΚΕ είπε το αμίμητο:

«Διεκδικήσαμε και πετύχαμε στόχους που φαίνονταν άπιαστοι!» Έλεος, αν οι μέγιστοι στόχοι είναι οι… ελεημοσύνες, με ξένα κιόλας κόλλυβα.

«ΑΛΥΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ…»

Την ίδια ώρα δεν είπε κουβέντα για τα μεγάλα προβλήματα που έγιναν ακόμα μεγαλύτερα, όπως το ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων η… σκασμένη Ξερόλακα και το κυκλοφοριακό μπάχαλο, ενώ απέκρυψε ότι τα έργα εκατομμυρίων που όπως είπε δρομολογούνται, θα γίνουν με πόρους της… τρισκατάρατης, κατά τη δική του αντίληψη, Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας κατέβασε την σημαία από το Δημαρχείο.

Ποια αναπτυξιακή πρόταση κομίζει ο σταλινικός Πελετίδης για την Πάτρα του μέλλοντός μας; Τι έργο μπορεί να κάνει αυτή η Δημοτική αρχή και ποια μπορεί να είναι η συμβολή της για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας μέσα από κοινές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει ο Δήμος μαζί με το Δημόσιο, μα προπαντός μαζί με τους ιδιώτες και τους επιχειρηματίες;

Ποια είναι τα μεγάλα στοιχήματα και με ποια εργαλεία θα αξιοποιήσουμε τις όποιες αναπτυξιακές ευκαιρίες για να προσελκύσουμε το επενδυτικό ενδιαφέρον που θα δώσει πλούτο και δουλειά στους συμπολίτες μας;

Ποιες είναι οι νέες ιδέες που θα πάνε ΜΠΡΟΣΤΑ την Πάτρα;

Είναι ντροπή, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας να αντιμετωπίζεται ως μία θλιβερή επαρχία από μία ακόμα πιο θλιβερή δημοτική αρχή που παραμένει στον κόσμο της και μιλάει για «έρημο του αστικού συστήματος», ενώ το ιδεολογικό και κομματικό σύστημα που αυτή υπηρετεί έχει προ πολλού μπει στα μουσεία της υφηλίου.

«ΑΝΕΔΟΞΗ Η… ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ»

Και προκαλεί άπειρη θλίψη, αλλά και οργή, η αμετανόητη εμμονή μετατροπής των πολιτών της Πάτρας σε.. επαίτες, στους οποίους ο «φιλόστοργος» δήμαρχος κάνει εκπτώσεις, εφόσον φιλήσουν το δαχτυλίδι με το σφυροδρέπανο.

Ενώ καμώνεται τον «μέγα αγωνιστή», γιατί αντέδρασε- λέει- στην κατάργηση του 13ου και 14ουμισθού. Ανέξοδες κουβέντες, που δεν έχουν σχέση με όσους, όπως κι εγώ, αντιταχθήκαμε με κόστος στις μνημονιακές απαιτήσεις. Ας μην μονοπωλεί, λοιπόν, το δίδυμο Γεροπαναγιώτη- Πελετίδη και Σία μια υποκριτική και δήθεν φιλεργατική στάση, γιατί πίσω από αυτήν κρύβεται η στόχευση του ΚΚΕ να «αιχμαλωτίσει» τη φτωχολογιά. Αντιθέτως, προσωπικά τα βρόντηξα, παραιτήθηκα από υπουργός και ακολούθησα τον τραχύ πολιτικό δρόμο της ανεξαρτησίας και της κοινωνικής συνέπειας μέχρι και σήμερα με εύλογο κόστος. Θυμίζω ότι έγκαιρα εγκατέλειψα την συμπολίτευση Τσίπρα- Καμμένου, όπως και την συμπολίτευση Σαμαρά- Βενιζέλου, απεχώρησα αγωνιζόμενος στην πρώτη γραμμή της ανεξαρτησίας μέχρι σήμερα.

Συνεπώς, ας γνωρίζει ο απερχόμενος Δήμαρχος ότι μόνο με ειλικρίνεια και ακηδεμόνευτη στάση και χωρίς κομματικούς υποβολείς μπορεί ν’ αλλάξει η Πάτρα. Και η Πάτρα βεβαίως μας ενώνει και η βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του Πατραϊκού λαού είναι και θα παραμείνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη να είναι  η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ μας με ανοιχτούς ορίζοντες, χωρίς ευρωφοβικά ή σταλνικά σύνδρομα…

«ΔΕΝ ΔΕΛΕΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ… ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ»!

Με αυτοπεποίθηση η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ θα στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και με την συνεργασία όλων θα προχωρήσει ΜΠΡΟΣΤΑ…

Κουράγιο και οι κάλπες πλησιάζουν.

Και τότε η κόκκινη δημοτική Αρχή της εμμονικής μιζέριας θα καταλάβει πως οι Πατρινοί δεν είναι ούτε επαίτες, ούτε λάτρεις πανηγυριών με ένα σουβλάκι δώρο για τον καθένα.

Οι Πατρινοί δεν ζητούν ελεημοσύνη.

Δουλειές και προκοπή ζητούν και θέλουν να ζουν σε μία σύγχρονη, εξωστρεφή και ελκυστική πόλη.

Η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ θα πάει μόνον μπροστά… Ούτε δεξιά ούτε αριστερά.

Υ.Γ. Στην εκδήλωση Πελετίδη μίλησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ για να μην έχει κανένας αμφιβολία ότι στην Πάτρα κουμάντο κάνει μόνο το… κόμμα!

 «Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ «ΔΕΙΧΝΕΙ» ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ»

Στο μεταξύ, με αφορμή την κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες από την Ελληνική Δικαιοσύνη για τη διακρίβωση των ευθυνών που συνοδεύουν το κλείσιμο της Αχαϊκής Τράπεζας, ρωτήθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος προέβη και απάντησε:

Επιτέλους η Δικαιοσύνη πράττει το καθήκον της, προκειμένου να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές που οδήγησαν σε λουκέτο την Αχαϊκή Τράπεζα.

Μια εκκρεμότητα που χρονίζει, έχει πάρει πλέον, έστω και καθυστερημένα, το δρόμο της. Χιλιάδες είναι οι μεριδιούχοι και καταθέτες της Τράπεζας, που έχουν βιώσει μια πολύχρονη περιπέτεια, ενώ είναι μεγάλες οι οικονομικές τους απώλειες. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγομαι και εγώ.

Επιτέλους, αθόρυβα και συστηματικά το τελευταίο διάστημα με αφορμή την δικαστική κινητικότητα των τελευταίων εβδομάδων μπορούμε να πούμε αβίαστα ότι ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα.

Να γνωρίζετε ότι παρακολουθώ με ζωηρό και αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και εκφράζω τη βεβαιότητα ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα καταφέρει να εντοπίσει τις αιτίες και τους υπευθύνους του λουκέτου που έβαλε ο Στουρνάρας και του άδοξου τέλους της Αχαϊκής Τράπεζας και θα τύχουν της ανάλογης δικαστικής αντιμετώπισης».

/ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Share the Post