Νίκος Νικολόπουλος: «Οι πολίτες της Πάτρας δικαίωμα να μάθουν πόσα χρήματα έχει διαθέσει ο Δήμος για αναθέσεις έργων»

nikolopoulos_nea_patra-620×420

Στη Βουλή φέρνει ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, αποκαλύψεις για διαδοχικές απ’ ευθείας αναθέσεις του Δήμου Πατρέων, ύψους περίπου 25.000 ευρώ και μάλιστα προς συγκεκριμένο εργολάβο, ενώ άλλοι ανάδοχοι φέρονται να προσφέρουν μηδαμινές εκπτώσεις, της τάξης του 2% ή 3%.

Μετά τη δημοσιοποίηση σχετικών εγγράφων στο δελτίο ειδήσεων του Best TV από τους  δημοσιογράφους, Έφη Καρούνια και Παναγιώτη Ρηγόπουλο, o κ. Νικολόπουλος ανέφερε: «Καταδεικνύεται ότι ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Κορδάς, ως Πρόεδρος της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αχαΐας του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, προβαίνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε απ΄ ευθείας αναθέσεις για έργα  στην Ξερόλακκα, την οποία ο κ. Πελετίδης δήθεν θα …έκλεινε!

Οι πολίτες της Πάτρας έχουν κάθε δικαίωμα να πληροφορηθούν πόσα χρήματα έχει διαθέσει η δημοτική Αρχή σε αναθέσεις έργων, αλλά και γιατί επιλέγει συστηματικά την παράκαμψη ανοικτών διαδικασιών ή έστω, των πρόχειρων διαγωνισμών».

Και ο Νίκος Νικολόπουλος συμπληρώνει:

«Η δημοτική Αρχή που… κόπτεται υπέρ της διαφάνειας και της τιμιότητας, ας εξηγήσει στους πολίτες την προτίμηση που φαίνεται πως έχει σε συγκεκριμένο εργολάβο. Μάλιστα, πληροφορούμαι ότι τα ίδια ισχύουν και για τον Πολιτιστικό, αλλά και για τον Καρναβαλικό Οργανισμό. Όλα πρέπει να εξηγηθούν. Ακόμα και γιατί οι εκπτώσεις που προσφέρουν οι ανάδοχοι στις εργολαβίες του Δήμου Πατρέων, είναι μηδαμινές της τάξεως του 2%, όταν η συνήθης πρακτική στα δημόσια έργα σε όλη την χώρα, παραπέμπουν σε εκπτώσεις ακόμα και άνω του 50% εκ μέρους των αναδόχων;»

Όπως δεσμεύτηκε ο Νίκος Νικολόπουλος τις σχετικές αποκαλύψεις θα φέρει σύντομα στο Κοινοβούλιο, όπου θα ζητήσει απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που εγείρονται, από τον αρμόδιο Υπουργό: «Θα φέρω το θέμα στη Βουλή, αφού ο κ. Πελετίδης είναι σίγουρο ότι δεν θα τολμήσει και πάλι να απολογηθεί δημόσια για την οικονομική διαχείριση του Δήμου, όπως άλλωστε έχει πράξει και για την υπόθεση καταπάτησης αιγιαλού και παραλίας στα Αραχωβίτικα, από την οικογενειακή του βίλα. Φαίνεται πως ο κόκκινος δήμαρχος έχει επιλέξει την τακτική της… απόκρυψης και του αποπροσανατολισμού. Σύντομα όμως, θέλει δεν θέλει, θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει, ανάμεσα σε άλλους και στον Πατραϊκό λαό για τα έργα και τις ημέρες του»

Share the Post