Νίκος Νικολόπουλος: «Η Πάτρα έχει πολλούς ευχάριστους. Ωφέλιμους, όμως;»

fwxttgmyhc5ce4f838c2d81-620×420

Συνεχίζει τις περιοδείες και τις επαφές με τους πολίτες στο εκλογικό κέντρο της Νέας Πάτρας ο Νίκος Νικολόπουλος. Όσοι επισκέπτονται το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού λαμβάνουν και το νέο αυτοβιογραφικό βιβλίο του βουλευτή και υποψήφιου δημάρχου με τίτλο «Ήταν Αύριο».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση :

«Κατά τη διάρκεια των περιοδειών του κ. Νικολόπουλου, ένας πολίτης έδειξε στον υποψήφιο δήμαρχο το «Μαύρο Κουτί», το βιβλίο που είχε δημιουργήσει μετά την… οδυνηρή περιπέτεια της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας», θίγοντας όλα τα κακώς κείμενα εκείνης της περιόδου και εκείνης της διοργάνωσης.

Ο πολίτης, δείχνοντας το βιβλίο στον κ. Νικολόπουλου του είπε: «Το θυμάσαι; Για ένα πράγμα σε παραδέχομαι… Δεν μάσησες ποτέ!».

Και ο υποψήφιος δήμαρχος, χαμογελώντας απάντησε στον συμπολίτη: «Όλα τα θυμάμαι… Μέρα – μέρα! Άπειρες οι φορές που έγινα δυσάρεστος ακόμα και σε φίλους. Και πολλοί, πολλές φορές με κατηγόρησαν ότι δεν… το βουλώνω. Και είναι αλήθεια. Δεν κλείνω το στόμα μου. Προτιμώ να είμαι δυσάρεστος και ωφέλιμος,  παρά ευχάριστος και άχρηστος. Η Πάτρα έχει πολλούς ευχάριστους. Δεν μπορώ να πω το ίδιο όμως και για τους… ωφέλιμους».

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Νικολόπουλος κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νέου βιβλίου του –  υπογράμμισε πως ο πολιτικός πρέπει πάντα να εκφράζει και να εκπροσωπεί το κοινωνικό σύνολο, κατά συνέπεια πάνω από το «εγώ» πρέπει να βάζει το «εμείς»

«Πολλές φορές, είπα και σκέφτηκα, τι ενδιαφέρον μπορεί να έχει η ιστορία ενός φτωχοδιάβολου πιτσιρικά που κατάφερε να γίνει πολιτικός; Ποιόν, μπορεί να νοιάζει στο κάτω – κάτω της γραφής, η ιστορία ζωής μου; Άλλωστε δεν είμαι το μοναδικό φτωχόπαιδο σε αυτή την πόλη που κάτι κατάφερε να κάνει στη ζωή του. Όλοι από κάπου ξεκινάνε και κάπου φτάνουν. Και όλοι αισθάνονται και πιστεύουν πως πάλεψαν στη ζωή τους και έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Σε άλλους η τύχη μπορεί να τα έφερε πιο βολικά και σε άλλους όχι Άλλοι μπορεί να έκαναν καλύτερες επιλογές και άλλοι χειρότερες. Στην πραγματικότητα όμως – και αυτή είναι η ουσία – όλοι οι άνθρωποι παλεύουν για προκοπή. Ακριβώς αυτή η τελευταία σκέψη όμως, ήταν η πρώτη αιτία που με ώθησε να πω «ναι» στο βιβλίο. Γιατί μέσα από τη δική μου ιστορία, καταγράφονται και ιστορίες άλλων. Τελικά, η ιστορία μίας πόλης και μίας ολόκληρης κοινωνίας που πάλευε για προκοπή…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμάρχος πρόσθεσε ακόμα ότι πάντα στην Πάτρα υπήρχε η «δίψα» των απλών ανθρώπων για προκοπή, αλλά και η συναίσθηση της «ποιότητας» και της αξίας της πόλης «Ακόμα βλέπω στα πρόσωπα των Πατρινών αυτή τη φλόγα. Και θέλω να την μετατρέψουμε και πάλι σε φωτιά. Να πιστέψουμε και πάλι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να αποφασίσουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί» είπε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε: «Εύχομαι να… ήταν κιόλας αύριο! Να μην ζούσαμε σε κακές εποχές και σε μία πόλη που ψαλίδισε τα όνειρά της. Όμως, είμαι και σίγουρος ότι μπορούμε να φέρουμε ένα καλύτερο αύριο. Αυτός είναι ο αγώνας μας σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Και με την δική σας στήριξη και τη στήριξη των συμπολιτών μας, πιστεύω θα είναι νικηφόρος».

Share the Post