Νίκος Νικολόπουλος: Η καρδιά της Πάτρας χτύπησε και στην Αθήνα

nikos_nikolopoulos-620×420

Την απόφασή του να αλλάξει πλήρως την εικόνα και το «στάτους» της Πάτρας, φέρνοντάς τη στο επίκεντρο των πολιτικών και αυτοδιοικητικών εξελίξεων στη χώρα, διαμήνυσε ο Νίκος Νικολόπουλος κατά τη συγκέντρωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου 2018, στο ξενοδοχείο «Plaza» της Αθήνας.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας, απευθυνόμενος σε ένα μεγάλο πλήθος ατόμων, αποτελούμενο από Πατρινούς της Αθήνας, αλλά και παράγοντες και φίλους του εξ Αθηνών, τόνισε πως η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος συνοδεύεται από την πρόθεσή του να μετατραπεί η Πάτρα σε «οικονομική πρωτεύουσα» της Ελλάδας, βασιζόμενη πάνω στις δυνατότητες που έχει.

«Η Πάτρα έχει ανάγκη από μία δημοτική Αρχή που θα ξέρει και θα μπορεί να την μετατρέψει σε πραγματικό παγκόσμιο προορισμό προσκυνηματικού τουρισμού ως πόλη του Πρωτοκλήτου, Άγιου Ανδρέα. Αλλά και σε πόλη της χαράς και της νιότης με ένα καρναβάλι διάσημο σε όλη την Ευρώπη, όπως και σε πόλη όπου επιτέλους θα αξιοποιήσει το πολύ μεγάλο δυναμικό των δεκάδων χιλιάδων φοιτητών της πολύ πέρα από την οικονομική εισφορά τους στα καφέ και τα φαστ φουντ. Το κυριότερο όμως είναι ότι πρέπει να γίνουμε μία πόλη που θα έλξει επιχειρήσεις και επενδύσεις, που θα αναστήσει το εμπόριο και τις μεταφορές και τελικά, θα προσφέρει δουλειές και μεροκάματα της προκοπής.

Και μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά. Γιατί δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα που να απέχει τόσο λίγο από την πρωτεύουσα και με έναν καλό δρόμο και έναν καλό σιδηρόδρομο να μην να αναπτύξει το λιμάνι της σε κόμβο συνδυασμών μεταφορών στη δυτική Μεσόγειο. Γιατί δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα που να έχει τρία ακαδημαικά ιδρύματα και τόσο μεγάλη παρουσία πλήθους ερευνητικών και τεχνολογικών κυψελών. Και γιατί δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα που να βρίσκεται στο κέντρο των διαδρομών προς Αρχαία Ολυμπία, Δελφούς και Καλάβρυτα. Η Πάτρα μπορεί να γίνει οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, κέντρο εμπορίου και μεταφορών, κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης, κόμβος τουριστικής ανάπτυξης» τόνισε μεταξύ άλλων.

ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε στο δυναμικό παρελθόν της Πάτρας, αλλά και στα χρόνια της μεγάλης ύφεσης και στασιμότητας, σημειώνοντας ότι η σημερινή δημοτική Αρχή εκμεταλλεύθηκε τον «στραβισμό» κυβερνήσεων και προηγουμένων δημοτικών αρχών, όμως στα τέσσερα χρόνια που διαχειρίζεται την πόλη, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να αναστρέψει την στασιμότητα, αλλά «επένδυσε πολιτικά πάνω στη φτώχια και τη μιζέρια της πόλης για να πουλήσει… αγωνιστικές ιδέες, να βγάλει ντουντούκες και να παριστάνει τον φιλάνθρωπο ελεήμονα φτωχών και απόρων την ίδια στιγμή που κάνει αναθέσεις και δίνει εργολαβίες σε ανθρώπους του κόμματος».

«Η Πάτρα ζει σήμερα την απόλυτη αθλιότητα της κατρακύλας πολλών ετών και έναν αχαλίνωτο λαϊκισμό, από τους πιο στυγνούς κομματικούς εκπροσώπους. Από ανθρώπους που καθόλου δεν υπηρετούν την πόλη, αλλά όπως ομολογούν και οι ίδιοι, είναι πάνω απ΄ όλα, στελέχη του ΚΚΕ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ… ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

Επίσης, επανέλαβε ότι η απόφασή του για τον Δήμο προήλθε μετά από τις παραινέσεις πολλών πολιτών, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά του να μην.. μείνει με σταυρωμένα χέρια και συνεχίσει να παρακολουθεί τον κατήφορο, όπως υπογράμμισε. «Βρισκόμαστε ήδη στο 2019. Σε λίγο μπαίνουμε στην τρίτη δεκαετία αυτού του αιώνα. Και αν η Πάτρα παραμείνει όπως είναι, θα χάσει το νέο τρένο, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Θα χάσει, δηλαδή, το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, το τρένο της τεχνολογικής εξέλιξης και κυρίως, το τρένο της μεγάλης και αναγκαίας εξωστρέφειας που έχει πλέον ανάγκη κάθε περιοχή» τόνισε, προσθέτοντας: «Η Πάτρα είναι η πόλη μου. Η πόλη που με έκανε αυτό που είμαι σήμερα και με τίμησε επί 30 χρόνια στην πολιτική μου διαδρομή. Η πόλη που ζει η οικογένειά μου. Εκεί όπου κάθε δρόμος και γειτονιά, έχει φίλους, γνωστούς, συνεργάτες. Ανθρώπους ικανούς, τίμιους, καλούς. Ανθρώπους που πάντα προσπάθησα να βοηθήσω, αδιαφορώντας για το εάν είναι δεξιοί, κεντρώοι ή αριστεροί, αδιαφορώντας εάν ψηφίζουν το δικό μου ή άλλο κόμμα, εμένα ή άλλον πολιτικό. Και το ξέρουν καλά στην Πάτρα, αυτό. Το ξέρετε και εσείς! Σήμερα λοιπόν, με την ωριμότητα και τις γνώσεις που μου έχει προσφέρει η μακρά πορεία μου στο δημόσιο βίο, με την άνεση της πολιτικής ελευθερίας και ανεξαρτησίας που έχω πλέον κατακτήσει και με τη δυνατότητα που έχω να κοιτάζω στα μάτια, ευθεία και έντιμα όλες τις κομματικές ηγεσίες, αποφάσισα να μπω μπροστά στον αγώνα για να αλλάξει μοίρα ένα πολύ μεγάλο αστικό κέντρο της χώρας, που μπορεί να γίνει ευρωπαϊκή μητρόπολη και διαθέτει τεράστιες δυνατότητες».

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΥΟ ΓΥΡΩΝ

Ακόμα, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε σε ένα γκάλοπ που έχει φτάσει στα χέρια του και τον φέρνει στον δεύτερο γύρο, σημειώνοντας ωστόσο πως η δική του προσπάθεια δεν στηρίζεται στα γκάλοπ, αλλά στην πραγματική κοινωνία. «Ξέρω ότι ο αγώνας είναι δύσκολος. Δεν τρέφω αυταπάτες. Ξέρω ότι θα είναι αγώνας δύο γύρων. Ο πρώτος είναι εκείνος, που θα ενισχύσει και θα διασφαλίσει την επιτυχία του δεύτερου. Και αυτόν τον αγώνα, ο Νικολόπουλος θα τον δώσει πόρτα – πόρτα και γειτονιά – γειτονιά. Όπως έκανε πάντα. Όπως ξέρει να κάνει από τότε που ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή. Μέχρι τον Μάιο θα γυρίσω όλη την Πάτρα 50 φορές. Και θα μιλήσω με όλες και όλους» ανέφερε.

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕ… ΚΥΒΙΚΑ

Τέλος, υπογράμμισε πως ο συνδυασμός του θα απαρτίζεται κατά 70% από νέες και νέους. «… Από αυτούς που κάποιοι υποτιμητικά, αλλά εγώ με περηφάνια και αγάπη, λέω πιτσιρικάδες.

Πιτσιρικάδες… ζόρικους. Πιτσιρικάδες με… κυβικά. Πιτσιρικάδες που ξέρουν καλύτερα από εμένα και άλλους της ηλικίας μου τι πάει να πει 21ος αιώνας και πως… συλλαβίζεται το μέλλον. Αυτοί θα ξανακάνουν την Πάτρα διαμαντόπετρα της Μεσογείου! Εγώ είμαι απλά το μέσον. Ο άνθρωπος που θέλει να καταθέσει γνώση και εμπειρία στα δικά τους χέρια και να τους επιτρέψει να ανοίξουν τα φτερά τους. Γι’ αυτό και στον αγώνα αυτό, κοντά μας θα είναι κυρίως οι νέοι άνθρωποι της Πάτρας. Οι νέοι άνθρωποι της Ελλάδας. Αυτοί που το μεγαλύτερο κόμμα τους είναι η προκοπή και ο τόπος τους. Αυτοί που ακόμα λένε Ελλάδα και πονάνε. Που φεύγουν μετανάστες για να βρουν δουλειά, αλλά ψάχνουν τρόπο να γυρίσουν. Αυτοί που μένουν εδώ και δεν μπορούν να στεριώσουν οικογένεια με τις πενταροδεκάρες που παίρνουν για αμοιβή, αλλά συνεχίζουν να το παλεύουν. Αυτοί θα διώξουν τη φτώχια και τη μιζέρια από την Πάτρα και τον τόπο μας! Αυτοί είναι που θα ξαναβάλουν στην θέση που του αξίζει τον κ. Πελετίδη, να μπορεί και πάλι εκ του ασφαλούς, δηλαδή από την αντιπολίτευση, να καταγγέλλει χωρίς να έρχεται σε δύσκολη θέση, τα… τρισκατάρατα ευρώ που του δίνει η Ε.Ε. για να κάνει εργολαβίες» τόνισε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Νικολόπουλος ευχαρίστησε τους Πατρινούς της Αθήνας και πάρα πολλούς φίλους και συνεργάτες για την στήριξή τους, σημειώνοντας: «Ό,τι κάνετε, δεν το κάνετε για τον Νίκο, αλλά για την Πάτρα. Τελικά το κάνετε για την ίδια την Ελλάδα, αφού εάν στις εκλογές του Μάιου επικρατήσουν δημιουργικές και με σύγχρονη νοοτροπία δημοτικές αρχές, τότε θα αναγεννηθούν οι ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα. Ξεπεράσαμε, ίσως, τα μνημόνια. Δεν ξεπεράσαμε όμως την κρίση. Και η κρίση δεν θα ξεπεραστεί ποτέ με φόρους και ελεημοσύνες. Θα ξεπεραστεί μόνο με νέες δουλειές. Με κέρδος και πλούτο για όλους. Και για να γίνει αυτό δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο την εποχή της… ντουντούκας και της επαναστατικής γυμναστικής. Η Πάτρα στις εκλογές του Μαΐου, θα στείλει ένα μεγάλο μήνυμα σε όλη τη χώρα. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Μόνο μπροστά…» κατέληξε.

«ΗΧΗΡΕΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Σημειώνεται ότι πριν την ομιλία, ο Νίκος Νικολόπουλος, έκοψε πρωτοχρονιάτικη πίτα, την οποία και ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου, κ. Κύριλλος Κατερέλος. Τον Νίκο Νικολόπουλο προλόγισε η δημοσιογράφος Αμέλια Αναστασάκη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο καθηγητής, Διονύσης Χιόνης, ο πρώην υπουργός, Απόστολος Ανδρεουλάκος, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Χατζής, ο διεθνολόγος, Γεώργιος Νούλας και δύο εκπρόσωποι των Πατρινών της Αθήνας που θα είναι και υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Νίκου Νικολόπουλου, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο επιχειρηματίας, Ανδρέας Καλογερόπουλος. Επίσης, παρόντες στην εκδήλωση ήσαν μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο καθηγητής Χρίστος Γούδης, ο στενός συνεργάτης του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, Θεόδωρος Χαριτόπουλος κ.α.,

/ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Share the Post