Νίκος Νικολόπουλος: «Εκνευριστική κατάντια, η προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να πολιτικοποιεί διαρκώς και μονόπαντα ακόμα και… τον καρνάβαλο!»

unnamed

«Ταλέντο και μεράκι, εμπειρία και τεχνογνωσία. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα υπάρχουν σε αυτή την πόλη και τα έχουν σε υπερθετικό βαθμό οι άνθρωποι που επί χρόνια ασχολούνται με το καρναβάλι της πόλης. Το δυστύχημα είναι πως δεν τα διαθέτουν ούτε στο ελάχιστο τα στελέχη της απερχόμενης δημοτικής Αρχής και γι’ αυτό προσπαθούν να φέρουν το καρναβάλι στα δικά τους, φτωχά και μίζερα μέτρα» δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος, επισκεπτόμενος την Τετάρτη τον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους, ενώ παρακολούθησε και τον βαθμό προετοιμασίας ενόψει της κορύφωσης του καρναβαλιού.

Ο Νίκος Νικολόπουλος στηλίτευσε την προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να περάσει μονόπλευρά πολιτικά μηνύματα μέσω του καρναβαλιού για μία ακόμα χρονιά, τονίζοντας πάντως ότι θα είναι και… η τελευταία!

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε: «Το καρναβάλι ανήκει σε όλους και κυρίως στα νιάτα της πόλης. Γι’ αυτό και αποτελεί εκνευριστική κατάντια πια, η προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να προσδώσει κομμουνιστικό ιδεολογικό πρόσημο ακόμα και στον… καρνάβαλο, κάτι που κατακρίνουν πλέον ακόμα και οι συμπολίτες που είναι ομοϊδεάτες του απερχόμενου Δημάρχου, ο οποίος αποδεικνύει πως η ιδεοληπτική μανία του δεν έχει κανένα όριο.

Η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ οραματίζεται και σχεδιάζει ένα καρναβάλι που θα αποτελέσει πραγματική αιχμή μίας πόλης με έντονη εξωστρέφεια και διαρκή δημιουργική και καλλιτεχνική παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το καρναβάλι της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ δεν θα είναι ένα απλό και δήθεν λαϊκό πανηγυράκι, αλλά μία μεγάλη και υψηλής ποιότητας γιορτή στην οποία θα μετέχουν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, με παράλληλες εκδηλώσεις που θα κεντρίζουν το πανελλήνιο ενδιαφέρον. Και αυτές οι εκδηλώσεις θα απλώνονται σε όλη την γύρω περιοχή γιατί μία σύγχρονη μητρόπολη δεν αποτελείται μόνο από το κέντρο, αλλά και από την περιφέρειά του. Δικός μας στόχος είναι το Πατρινό Καρναβάλι να μετατραπεί σε ένα brand για όλη την Αχαΐα, ακόμα και για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, θα επιδιώξουμε έναν Καρναβαλικό Οργανισμό με διαδημοτικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα θα προωθήσουμε έργα και δράσεις, όπως:
• Η δημιουργία καρναβαλικού μουσείου σε συνδυασμό με τη λειτουργία καρναβαλικού εργαστηρίου που θα ενισχύει τα πληρώματα και κάθε ενδιαφερόμενο, στον σχεδιασμό και κατασκευή στολών, μάσκας, αρμάτων, κλπ
• Ο σχεδιασμός και η διάθεση μόνιμων αναμνηστικών της Πάτρας και του καρναβαλιού της, ακόμα και με τη δημιουργία e-shop
• Η χρηματοδότηση του ΔΗΠΕΘΕ και άλλων καλλιτεχνικών σχηματισμών για την δημιουργία και ανάδειξη πρωτότυπων θεατρικών και μουσικών έργων για το καρναβάλι της Πάτρας
• Η πλήρης ανακατασκευή και εξοπλισμός του εργαστηρίου κατασκευής αρμάτων του Δήμου, ώστε αφενός να αποτελεί τον μόνιμο «προμηθευτή» διακοσμητικών στοιχείων του δήμου και αφετέρου, να μπορεί να διαθέτει τα στοιχεία αυτά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ή της Ευρώπης
• Ο καταρτισμός ετήσιας ατζέντας με δράσεις και εκδηλώσεις που αφορούν το καρναβάλι
• Προσκλήσεις σε πανελλαδικής και διεθνούς φήμης σκηνοθέτες, καλλιτέχνες και συγκροτήματα, να φιλοξενούνται στην πόλη και να μπορούν σε αυτή να κάνουν γυρίσματα ταινιών, βίντεο κλιπ, κλπ, που να εμπεριέχουν εικόνες από το καρναβάλι.
Τέλος, δεσμεύομαι ότι το καρναβάλι της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ, ουσιαστικά θα κατευθύνεται από τους καρναβαλιστές και τους φορείς της πόλης. Γιατί ο δικός μας καρναβαλικός οργανισμός θα ανοίξει την πόρτα σε όλους. Χωρίς αποκλεισμούς!»

Share the Post