Νίκος Νικολόπουλος: Δεν είναι… κινητή γιορτή η Πρωτομαγιά!

CACHE_650X650_1_518143
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά:
Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων, που είναι αφιερωμένες στους ματωμένους αγώνες της εργατικής τάξης.
Από το Σικάγο του 1886 μέχρι τον Μάη της Θεσσαλονίκης του 1936 κι από τότε μέχρι σήμερα βιώνουμε μια διαχρονική πάλη ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση. Πολύ δε, περισσότερο σήμερα οι αγώνες έχουν σπουδαιότερο και βαθύτερο νόημα, καθώς η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού έχει ισοπεδώσει στο διάβα της το σύνολο, σχεδόν, των εργασιακών δικαιωμάτων.
Αντιτάχθηκα στην μνημονιακή βαρβαρότητα με προσωπικό κόστος, που ουδόλως, όμως, επηρέασε τον κοινωνικό προσανατολισμό των πολιτικών πεποιθήσεων μου.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, οφείλουμε να είμαστε πιστοί στρατιώτες στον αγώνα για υπεράσπιση του ιερού δικαιώματος της εργασίας, για πάταξη της ανεργίας και για αξιοπρεπή ανταμοιβή της δουλειάς που κάνουν όλοι, η καθεμιά και ο καθένας στον δικό του κλάδο.
Στην ”υποχώρηση” της εργατικής τάξης, που οδήγησε σε στρατιές ανέργων ή πενιχρά αμειβομένων αυτοαπασχολούμενων, που οι κατώτατοι και υποκατώτατοι μισθοί αποτελούν όνειδος, μια είναι η μυριόστομη απάντηση: Αντεπίθεση και αγώνας μέχρις εσχάτων για αποκατάσταση κάθε κατάφωρης αδικίας που πλήττει τα εργατικά συμφέροντα.
Αν με αξιώσει ο Θεός και – κατά όπως φαίνεται – αναλάβω δημαρχιακά καθήκοντα πρώτο μέλημα μου, όπως έχω διακηρύξει, θα είναι η διαμόρφωση προϋποθέσεων προκειμένου να προκύψουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας με αντίστοιχους αξιοπρεπείς μισθούς.
Γενικότερη πεποίθηση μου είναι ότι η δικαίωση των αγώνων του εργατικού κινήματος δεν έχει δεξιά ή αριστερή απόχρωση, ούτε χωράει εκμετάλλευση και μονόπλευρη, κομματική καπήλευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σε αυτό το πλαίσιο, ευκαιρίας δοθείσης, θέλω να καυτηριάσω την απόπειρα εκμετάλλευσης της Εργατικής Πρωτομαγιάς από τους αυτοαποκαλούμενους ”προστάτες” των εργαζομένων, των αδυνατών και των ανέργων. Η γιορτή των λουλουδιών δεν είναι… κινητή κομματική γιορτή για να μεταφέρεται κατά το δοκούν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα όποια ευτελή κομματικά συμφέροντα.
Ο Πατραϊκός λαός έχει κρίση και οργίζεται όταν μια μακρά παράδοση παραβιάζεται και… μετακινείται, επειδή οι εμπνευστές θεωρούν ότι έχουν μπροστά τους μεγαλύτερο ακροατήριο για να προπαγανδίσουν τις θέσεις τους με τον γνωστό ”ξύλινο” και αναχρονιστικό τρόπο τους!

Share the Post