ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H παρουσία του διεθνή διαιτητή πόλο Μιχάλη Κουρέτα, στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου , Κώστα Χριστόπουλου με την « ΝΕΑ ΠΟΛΗ» προσδίδει μια ακόμα σημαντικά δυναμική , στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Ο Μιχάλης Κουρέτας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «ΝΕΑ ΠΟΛΗ» του Κώστα Χριστόπουλου, γεννήθηκε το 1965 στα Προσφυγικά της Πάτρας.

Έκανε μεγάλη καριέρα σαν αθλητής του πόλο , αγωνιζόμενος στο Ναυτικό Όμιλο Πατρών, στον Ολυμπιακό Πειραιώς, όπου αναδείχτηκε 2 φορές, πρώτος σκόρερ, του Πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής, αλλά και τίμησε με την παρουσία του τα εθνικά χρώματα , αφού αγωνίστηκε και με την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας.

Μετά το τέλος της καριέρας του , ασχολήθηκε με τη διαιτησία όπου από το 2003 είναι διεθνής διαιτητής του Πόλο , στην FINA και στην LEN.

Έχει διαιτητεύσει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις , Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα , Παγκόσμιο Κύπελλο και τελικές φάσεις WORLD LEAGUE.

Έχει σφύριξει σε 3 τελικούς Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και σε 1 τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2009 στο ΚΙΡΙΣΙ της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.

Επαγγελματικά διατηρεί μια εταιρεία με φαρμακευτικά προϊόντα.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του , στο συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΟΛΗ» του Κώστα Χριστόπουλου, ο κος Κουρέτας μας δήλωσε:
«Θεωρώ τον εαυτό μου ,ενεργό μέλος της κοινωνίας ,με ανησυχίες και προβληματισμούς , και η μεγάλη αγάπη που έχω για Πόλη που ζούμε , με κάνει να έχω στόχούς και οράματα , για μια καλύτερη Πάτρα , για μια νέα πόλη που όλοι αξίζουμε και όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε.

Η συνμπόρευση μου με τον Κώστα Χριστόπουλο , μου δημιουργεί αισιοδοξία και πίστη , ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε πράξη , βλέποντας στο πρόσωπό του , μια διαφορετικότητα από όλα όσα μέχρι σήμερα έχουμε συνηθίσει.