Με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά η Μαρία Κάργα – «Σε μια πόλη που μας πληγώνει καθημερινά, να φέρουμε το νέο, να τολμήσουμε τις αλλαγές»

spiral_psomas_karga

«Συμφωνώντας απόλυτα με τον γνωστό στίχο “φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα” και έχοντας ως βασικό άξονα στη ζωή μου το “καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι” αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που έχουμε ως κοινά στοιχεία την αγάπη για την Πάτρα» δηλώνει η νοσηλεύτρια Μαρία Κάργα, που θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά “σπιράλ”.

«Σε μια πόλη που μας πληγώνει καθημερινά, έχουμε τη διάθεση να φέρουμε το νέο, να τολμήσουμε τις αλλαγές και να αποστασιοποιηθούμε από τις κομματικές γραμμές, που μόνο προβλήματα δημιουργούν. Η εκπροσώπηση των πολιτών στον Δήμο είναι βαθιά πολιτική πράξη με μεγάλη ευθύνη την οποία μέχρι τώρα η πλειονότητα των εκπροσώπων δε φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει αν αναλογιστεί κάποιος τα άλυτα προβλήματα που μας βασανίζουν καθημερινά» προσθέτει.

Σχετικά με το όραμά της για την Πάτρα, αναφέρει: «Ονειρεύομαι και παράλληλα απαιτώ μια πόλη σύγχρονη που θα αξιοποιεί τη γνώση και την εμπειρία αυτών που ξέρουν (και είναι πολλοί αυτοί γύρω μας). Θέλω μια δημοτική αρχή ευέλικτη, με ανοικτά μάτια και αυτιά, χωρίς παρωπίδες που θα αξιοποιήσει τα στοιχεία αυτής της πόλης που την κάνουν μοναδική στην Ελλάδα λόγω γεωγραφικής θέσης, λόγω ιστορίας, λόγω πολιτισμού. Θέλω να εκφράσω τον μέσο ενεργό πατρινό πολίτη που για όλα όσα τον στενοχωρούν προσπαθεί να παρέμβει ουσιαστικά, πιστεύοντας στην ομαδική δουλειά και στις αρχές της Δημοκρατίας που τη διέπουν».

Η Μαρία Κάργα του Ανδρέα είναι πτυχιούχος του Νοσηλευτικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (1996) και τη Δημόσια Υγεία και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το 2009. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Αγγλία, την Ελβετία και τη Γαλλία στο πλαίσιο προγραμμάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και έχει εργαστεί στο Τμήμα για την ασφάλεια των ασθενών (patient safety) στα Γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη. Εργάζεται από το 1996 μέχρι και σήμερα έχοντας υπηρετήσει διάφορες θέσεις σε Ελληνικά Δημόσια Νοσοκομεία (Νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ Παίδων Π & Α Κυριακού, Συντονίστρια Μεταμοσχεύσεων, Νοσηλεύτρια Παιδιατρικής Κλινικής, Νεφρολογικής Κλινικής, Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων). Από το 2013 είναι Προϊσταμένη στην Α’ Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και συμμετέχει από το 1996 σε Ελληνικά και Διεθνή Νοσηλευτικά Συνέδρια και λοιπές εκπαιδευτικές δραστηριότητες Νοσοκομείων ως προσκεκλημένη Ομιλήτρια, έχοντας παράλληλα δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Έχει διδάξει ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Νοσηλευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΑΤΕΙ Πατρών. Είναι μέλος του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Αχαΐας. Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση αιμοδοσιών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και στο 2ο Σύστημα Προσκόπων. Είναι, επίσης, ενεργό μέλος σε Εθελοντικές Οργανώσεις από το 1990 έως και σήμερα όπως η Διεθνής Αμνηστία στην Πάτρα, οι Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει, η Ομάδα Αιγαίου, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πατρών. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την προώθηση θεμάτων ανακύκλωσης και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική (κρουστά: μπεντιρ, κουτάλια).

Share the Post