Με τη διοίκηση του Παναιτωλικού συναντήθηκε στο Αγρίνιο ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας – ΦΩΤΟ

pic-panaitolikos-1-620×371

Συνάντηση με τη Διοίκηση του Παναιτωλικού είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας. Συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ιστορικού αθλητικού συλλόγου στο Αγρίνιο.

Οι σχεδιασμοί και οι στόχοι του Παναιτωλικού για την επόμενη αγωνιστική σεζόν και η σύνδεση του Συλλόγου με την τοπική κοινωνία ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ενώ στο επίκεντρο τέθηκαν οι νέες δυνατότητες που δημιουργούνται με την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων για τις οποίες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως γνωστόν, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση του Παναιτωλικού ευχαρίστησε και προσωπικά τον κ. Κατσιφάρα για τη συμβολή του στην όλη προσπάθεια.

«Βρισκόμαστε σταθερά δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και όσους προσπαθούν για το καλύτερο. Ανοίγουμε δρόμους στην πρόοδο. Θέλουμε η Δυτική Ελλάδα να είναι ο τόπος μεγάλων ή και μικρότερων αθλητικών γεγονότων και προς τα εκεί βαδίζουμε, με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό μας για παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Όπως είναι φυσικό, το γήπεδο του Παναιτωλικού στον σχεδιασμό αυτό έχει ειδική βαρύτητα, συνυπολογίζοντας τη σπουδαία δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και κατέληξε: «Γνωρίζουμε καλά τις πραγματικές ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας. Απαντάμε με έργα. Κάνουμε το χρέος μας»

Σε σχέση με την αναβάθμιση του γηπέδου του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και τη διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων τονίστηκε ότι υπάρχει απόλυτη ωριμότητα να ξεκινήσει το έργο, δεδομένου ότι η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε έπειτα από την απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη που εντάσσει το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το γήπεδο του Παναιτωλικού θα αναβαθμιστεί με δύο υποέργα. Το πρώτο αφορά εργασίες για διαμόρφωση – ανάπλαση της πρόσοψης επί της οδού Προυσιωτίσσης, για ασφαλή είσοδο και έξοδο φιλάθλων και διερχομένων στο πεζοδρόμιο της οδού. Επίσης προβλέπεται διαμόρφωση εσωτερικού χώρου στην νότια κερκίδα, δημιουργία χώρου εκδηλώσεων, συνελεύσεων, συνεδρίων, προσθήκη κατ’ επέκταση διώροφης κερκίδας – κατασκευή στεγάστρου στην ανατολική κερκίδα, κατασκευή πρότυπου χώρου φιλοξενίας Α.Μ.Ε.Α. και διαμόρφωση χώρου φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας.

Το δεύτερο υποέργο αφορά τη διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου, σχεδιασμό, κατασκευή, εγκατάσταση εκθεσιακών προθηκών, ανοικτών εκθετηρίων, οργάνωση, προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση των απαραίτητων οπτικοακουστικών μέσων και διαδραστικών εφαρμογών για τον εκθεσιακό χώρο. Περιλαμβάνει επίσης υπηρεσίες έρευνας, επιστημονικής επιμέλειας και τεκμηρίωσης, συγγραφής εκθεσιακών κειμένων κ.α.. Το συγκεκριμένο έργο εκτιμάται ότι θα συμβάλει πολύπλευρα στην πολιτιστική, οικονομική, αθλητική και τουριστική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας με σημαντικά οφέλη για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή.

Share the Post