ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΒΑΛΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη ,γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε και είναι κάτοχος πτυχίων Μουσικών Σπουδών της Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείο Πατρών, όπου και διδάσκει από το 1997 έως και σήμερα στη σχολή Αρμονίου, Θεωρητικών και Ανωτάτων Θεωρητικών. Για το σχολικό έτος 2009-2010, εργάστηκε στο Μουσικό Λύκειο Πατρών στην πρόσθετη διδακτική στήριξη ως καθηγήτρια Αρμονίας.

Σε ηλικία 14 ετών άρχισε την ενασχόληση της με τον εθελοντισμό ως Σαμαρείτησα στον Ερυθρό Σταυρό. Όταν απέκτησε παιδιά και τα παιδιά της πλέον πήγαν σχολείο άρχισε να ασχολείται και να συμμετέχει ενεργά στο Σύλλογο Γονέων του σχολείου των παιδιών της.

Ο λόγος που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, είναι η Θέληση μίας μητέρας τριών παιδιών, να βρει χρόνο και να τον αφιερώσει προκειμένου να έχει το δικαίωμα να κοιτάξει αυτά τα παιδιά, και όχι μόνο, στα μάτια και να μπορέσει να τους δείξει ότι όταν κάποιος έχει πίστη και δύναμη στον εαυτό του μπορεί να κάνει πολλά απλά αλλά και σημαντικά πράγματα, για αυτήν την πόλη, την πόλη μας.

Το 2007-2010 ήταν εκλεγμένη διαμερισματική σύμβουλος του αρκτικού διαμερίσματος με τον συνδυασμό Τώρα, για την Πάτρα! του κ. Γιάννη Δημαρά. Συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες, προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία και να προσπαθήσει να αλλάξει τα κακώς κείμενα.

Το 2009-2010 μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, όπου είχε οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως εκπρόσωπος της παράταξης Τώρα για την Πάτρα.

Το Ιανουάριο του 2011 ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος ορίζεται Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη και Λειτουργίας Πόλης. Τον Ιούλιο του 2011 έως και σήμερα ορίζεται Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών.

Από τον Ιανουάριο 2011 έως και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης- Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.
Από τον Ιανουάριο του 2013 έως και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.
Από τον Ιούλιο του 2011 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών.
Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

Ως Αντιδήμαρχος το 2014 έχει λάβει Τιμητικές Διακρίσεις για την προσφορά και την στήριξή της, από:
• Την «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Τμήμα Πάτρας.
• Την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Περιφέρεια Νοτιοδυτικής Ελλάδας Έδρα Πάτρα.
• Τους Γιατρούς του Κόσμου.
• Τον Αθλητικό Όμιλο ΓΑΛΗΝΗ.

Όπως επίσης έλαβε Τιμητική Διάκριση για τη συνεργασία και τη στήριξή της σε θέματα μετανάστευσης, από:
• Τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης Γραφείο Ελλάδος.

Ως εκπαιδευτικός, θέλει να διδάξει όχι μόνο την μουσική που αγαπά, αλλά και την αγάπη για την πόλη. Θέλει οι νέοι, τα παιδιά της, να μάθουν να αγαπούν και να σέβονται την πόλη τους και να ενδιαφέρονται για αυτή, αλλά και η πόλη μας να τους δίνει αυτό το δικαίωμα.