ΜΑΡΙΑ ΑΛΑΝΙΑΔΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Πάτρα, την οποία δεν θέλησα ποτέ να αφήσω!
Ανήκω στην (ελπίζω όχι) τελευταία γενιά των ανθρώπων που πρόλαβαν το ανέμελο παιχνίδι στις γειτονίες. Σήμερα είμαι μητέρα 2 μικρών αγοριών …

Το επάγγελμά μου είναι διοργάνωση εκδηλώσεων και σκηνογραφία, τα οποία προέκυψαν ως φυσική εξέλιξη των δραστηριοτήτων που είχα από μικρό παιδί.
Οι τέχνες και η δημιουργική απασχόληση καθώς και ο εθελοντισμός, η ομαδική εργασία και η κοινωνική προσφορά είναι οι έννοιες που χαρακτηρίζουν τα ενδιαφέροντα μου από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Έτσι με τα χρόνια, τα χόμπι, οι σπουδές και οι επαγγελματικές μου επιλογές γίνονται ένα, έχοντας την τύχη να ασχολούμαι καθημερινά με τα αντικείμενα που αγαπώ και ξέρω καλά.

Στην επαγγελματική μου πορεία έχω συνεργαστεί με πολιτιστικούς χώρους, θεατρικές σκηνές, τηλεοπτικούς σταθμούς, φεστιβάλ, διαφημιστικές εταιρίες, εταιρίες εκδηλώσεων, δημοτικούς φορείς, σχολεία κά – εντός και εκτός Πατρών – στα αντικείμενα: σχεδιασμός & παραγωγή εκδηλώσεων, διαφήμιση & επικοινωνία, διακόσμηση χώρων, επιμέλεια εκθέσεων, παραγωγή θεατρικών παραστάσεων και σκηνογραφία.

Τα τελευταία χρόνια συμμετείχα στην λειτουργία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», όπου μεταξύ άλλων είχα την ευθύνη σχεδιασμού του Καρναβαλικού Κέντρου Πάτρας στην Αγορά Αργύρη, τον σχεδιασμό της επικοινωνίας του Πατρινού Καρναβαλιού και την παραγωγή εκδηλώσεων.
Ταυτόχρονα συνεργάζομαι ως σκηνογράφος με το κανάλι Star Κεντρ. Ελλαδος στη Λαμία από το 2005 και συμμετέχω σε διάφορες πολιτιστικές παραγωγές, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις εκδηλώσεις που αφορούν στο παιδί.
Παράλληλα, συνεχίζω τις σπουδές μου, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Έχω πολυετή ενεργή εθελοντική δράση στο ερασιτεχνικό θέατρο, ως ιδρυτικό μέλος του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας ΡΕΦΕΝΕ από το 2000, έχοντας διατελέσει δύο θητείες ως Πρόεδρος (2006-2012), ενώ παράλληλα συμμετεχω υποστηρικτικά και σε άλλους συλλόγους και σχήματα.

Συμμετέχω ενεργά στο Καρναβάλι της Πάτρας μέσα από πληρώματα από το 1990,
ήμουν μέλος της Κριτικής Επιτροπής (2007-8) και μέλος του ΔΣ του Καρναβαλικού Οργανισμού.
Είμαι μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από το 1986 έχοντας διατελέσει Υπαρχηγός της Αγέλης Λυκοπούλων.
Το 2010 ίδρυσα την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία παραγωγής πολιτιστικών δραστηριοτήτων «ARTCODE», με στόχο την προώθηση και ενίσχυση των ερασιτεχνικών πρωτοβουλιών της πόλης μας.

Είχα την χαρά να συμμετάσχω σε πολλά και αξιόλογα projects όπως: η παγκόσμια «Γυμνασιάδα 2006» (Αθηνά & Θεσσαλονίκη), το ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα «Μίκης Θεοδωράκης» παραγωγής ΣΚΑΙ (2008-09), παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (2008-9), το Χριστουγεννιατικό Πάρκο Λαμίας (2013), το Μουσικοχορευτικο Αφιερώμα στον Μίμη Πλέσσα «Όνειρα» (Πάτρα – 2007) και οι «Διεθνείς Φωτογραφικές Συναντήσεις Πάτρας» (2003)

Έχω παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, σχεδίου, γραφιστικής, σκηνογραφίας, σκηνοθεσίας, φωτογραφίας και ειδικών εφέ μακιγιάζ θεάτρου – κινηματογράφου. Παράλληλα συμμετείχα σε σεμινάρια οργάνωσης εκδηλώσεων, διαφήμισης & επικοινωνίας.
Ασχολούμαι πάντα με τα εικαστικά και τις πλαστικές τέχνες, έχοντας συμμετοχή σε ανάλογές εκθεσεις.