ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΟΥΡΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Εμμανουήλ Σουρής γεννήθηκε το 1980 και διαμένει στην Πάτρα και είναι παντρεμένος με την Αγγελική Παχή. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών , τελειόφοιτος της Θεολογικής σχολής του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Πατρών. Από το 2003 διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου με σημαντική κοινωνική και ψυχοθεραπευτική δραστηριότητα στο επιστημονικό του πεδίο και συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια και διαλέξεις. Έχει άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και καλή γνώση της Ιταλικής. Εργάστηκε ως Διευθυντής Πωλήσεων και Ψυχολόγος σε διάφορα πολυδύναμα ιατρικά κέντρα της Πάτρας, στην Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής επιμόρφωσης Αχαϊας (ΝΕΛΕ), ως στέλεχος συμβουλευτικής για ανέργους, στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας Πύργου και Ζακύνθου, ως σύμβουλος – Ψυχολόγος. Επίσης εργάστηκε ως τηλεοπτικός συνεργάτης σε εκπομπές κοινωνικού περιεχομένου σε τηλεοπτικά κανάλια και παραμένει επιστημονικό μέλος του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) σε εθελοντικό επίπεδο.

Είναι μέλος του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχιατρικής Νοτιοδυτικής Ελλάδος ως ψυχολόγος και συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΗΩΣ» με θέμα τις διατροφικές διαταραχές των εφήβων και την ψυχική υγεία των εφήβων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η εθελοντική του δραστηριότητα επεκτείνεται σε πολλούς τοπικούς κοινωνικούς φορείς με την δημιουργία ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης.

Τον τελευταίο χρόνο ανήκει στο δυναμικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας ως Ψυχολόγος. Παράλληλα εκπονεί ερευνητική εργασία σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και το Πανεπιστήμιο Πατρών με θέμα «Το εργασιακό άγχος στους υπαλλήλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Πατρέων και του Πανεπιστημίου Πατρών»

Στην δήλωση του για την συμμετοχή του στα κοινά με τον Νίκο Οικονομόπουλο αναφέρει μεταξύ άλλων:
« Η τύχη αυτής της πόλης πρέπει πλέον να πέσει στα χέρια νέων ατόμων με εμπνευστή και εκφραστή έναν άνθρωπο με καινοτόμες και προοδευτικές ιδέες που θα αξιοποιήσει την δυναμική όλων των ενεργών πολιτών»