Μήνυμα νίκης η κοσμοσυρροή στην εκδήλωση της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» – Το όραμά της για τον δήμο ανέπτυξε η Βασιλική Ψυχράμη – ΦΩΤΟ

received_2402263910003398

Σε μία μεγαλειώδη εκδήλωση, το βράδυ του Σαββάτου 7 Απριλίου, η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη και η δημοτική παράταξη «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» προχώρησαν,εν μέσω κλίματος ενθουσιασμού, στην παρουσίαση του συνδυασμού, των αρχών του, καθώς και στην γνωριμία του κόσμου με τους μέχρι σήμερα υποψηφίους του ψηφοδελτίου της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ». Σε ένα κατάμεστο από δημότες Πολιτιστικό Κέντρο, όπου υπήρχε το αδιαχώρητο μέσα και έξω, η Βασιλική Ψυχράμη προχώρησε σε ομιλία… κατάθεση ψυχής, για να δεχθεί τελικώς το θερμό χειροκρότημα από το ενθουσιώδες πλήθος που μοιράζεται μαζί της το όραμα για την Αιγιάλεια της ποιότητας, της ανάπτυξης και της προόδου.

Η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας έστειλε σαφές μήνυμα νίκης για τις εκλογές του Μαΐου, επαγγελλόμενη νέα και ελπιδοφόρο πορεία για τον Δήμο μας. Την πορεία που θα τον βγάλει από την πολυετή στασιμότητα και το τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει σε καίριους τομείς, όπως τα απορρίμματα, για τα οποία έκανε ειδική αναφορά. Στην είσοδο διανεμήθηκε το ειδικό έντυπο για τις θέσεις της σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επίσης, ξεχωριστό έντυπο έχει εκδοθεί με τους προγραμματικούς άξονες του συνδυασμού, με σύνθημα «Νέοι άνθρωποι… Νέα αρχή!!!».

Αρχικά έγινε η προβολή του βίντεο του δημοτικού συνδυασμού στο οποίο αποτυπώνεται χαρακτηριστικά το όραμά του. Την εκδήλωση παρουσίασε η στενή συνεργάτιδα της κ. Ψυχράμη, Μαρίνα Γραμματικού μιλώντας με θερμό τόνο για την επιστήθια φίλη της.

Η Βασιλική Ψυχράμη κάλεσε τους δημότες να αποφασίσουν πώς θα κλείσουν τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών και  πώς θα ανοιχθεί ένας νέος δρόμος, ώστε με «λογισμό και με όνειρο» να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής. Επισήμανε πως επί σειρά ετών ο Δήμος καρκινοβατεί, θίγοντας το θέμα των ενδοπαραταξιακών αντιπαραθέσεων, των προσωπικών φιλοδοξιών και των εξαρτήσεων που, σε συνάρτηση με τις μειωμένες ικανότητες και την έλλειψη αποφασιστικότητας των αρχηγών, εμπόδισαν την πρόοδο. Μίλησε για την ανάγκη εισόδου νέων προσώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρατηρώντας πως στην Αιγιάλεια έχουμε εγκαθιδρύσει τη μονιμότητα κάποιων, που άλλοτε δημαρχεύουν, άλλοτε στηρίζουν ελέγχοντας με τους μηχανισμούς τους και όταν κρίνουν ότι δεν ελέγχουν επαρκώς, αποσύρουν τη στήριξη διεκδικώντας εκ νέου τη δημαρχία. Τόνισε πως η «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» στοχεύει στη νεωτερικότητα, με βασική προεκλογική δέσμευση τον ρεαλισμό, την καινοτομία, την ευθύνη και τη συνεργασία, καλώντας τους πολίτες να μην ακούν… γλυκόηχες σειρήνες εκεί που κράζουν προσωπικές στρατηγικές και μαχαιρώματα.

Περιέγραψε ακόμη τα σχέδιά της για τη λειτουργία του Δήμου εστιάζοντας  στην ισόνομη αντιμετώπιση κάθε δημοτικού διαμερίσματος και στη διαφάνεια.Η επικεφαλής της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» δεσμεύθηκε για μέριμνα των στοιχειωδών που όμως δεν τηρούνται σήμερα, όπως καθαριότητα, θέσεις parking,φωτισμό, οδοποιία, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη εφαρμογής στην διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, που αποτελεί βασικό βήμα για την επίλυση του  ακανθώδους αυτού προβλήματος. Παρουσίασε συνοπτικά τους τομείς δράσης του συνδυασμού εστιάζοντας στην σύνδεση της τουριστικής ανάπτυξης με την ντόπια παραγωγή. Επεσήμανε την αναγκαιότητα αλλαγής του τουριστικού προσανατολισμού, τη στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, τη θωράκιση του δήμου από φυσικές καταστροφές, την αναβάθμιση του Πολιτισμού της καθημερινότητας και την καλλιτεχνική έκφραση των νέων ανθρώπων.

Τέλος, κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» και τους εκλεκτούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Τους προέτρεψε επίσης να σκεφτούν ποιος είναι ο καταλληλότερος για δήμαρχος, σταχυολογώντας τις δικές της ενέργειες και το έργο που έχει παραγάγει υπηρετώντας τους δημότες από καίριες θέσεις ευθύνης .Ενδεικτικά ανέφερε την οργάνωση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. τη θεσμοθέτηση και αναβίωση σημαντικών εκδηλώσεων (παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, έναρξη Οινοξενείων, Φεστιβάλ λαδιού, αναβίωση παιδικού καρναβαλιού, έναρξη Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, επαναλειτουργία «Απόλλωνα» κ.λπ.), τη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας, των ΚΔΑΠ, του ΕΕΕΚ για μαθητές με ειδικές ικανότητες, τη δρομολόγηση του έργου της ανάπλασης των πλατειών Αγ. Λαύρας και Τρίγωνης Πλατείας, τη μέριμνα για την Πολιτική Προστασία κ.ά.

Καταλήγοντας η Βασιλική Ψυχράμη τόνισε: «Σήμερα λογοδοτώ μπροστά σας, όπως δεσμεύομαι να το κάνω πάντα και ως Δήμαρχος.Μην επιλέξετε άκαπνους πολεμιστές, μην επιλέξετε καπετάνιο που άλλοι του φουσκώνουν τα πανιά, ούτε όμως και τον δοκιμασμένο, τον παρασκηνιακό, τον ποιοτικά γερασμένο, τον αναποτελεσματικό. «Τώρα δουλειά», λέει υποψήφιος δήμαρχος. Τόσα χρόνια με τα κλειδιά του δήμου στο χέρι, πού είναι τα ουσιαστικά αποτελέσματα της δουλειάς τους; Δική μου κουλτούρα είναι οι πράξεις μου που ενδεικτικά σας παρουσίασα. Δώστε μου τη δύναμη που χρειάζομαι για να προχωρήσω με την εργατικότητα, την αποτελεσματικότητα, την ορμή και την εντιμότητα που γνωρίζετε. Δεν σας ζητώ να με ψηφίσετε ,επειδή είμαι γυναίκα, αλλά και επειδή είμαι γυναίκα, επιστήμονας εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών και άξια αυτοδιοικητική στους τομείς ευθύνης μου. Δώστε άρωμα γυναίκας στην Αιγιάλεια. Το έχει ανάγκη. Σχεδιάσαμε, παρουσίασα, ζητώ την ψήφο σας με αίσθημα ευθύνης και με συνείδηση του βάρους του αιτήματός μου. Δεσμεύομαι ότι δεν θα σας διαψεύσω».

Αμέσως μετά, έγινε η παρουσίαση των μέχρι τώρα υποψηφίων του συνδυασμού, οι οποίοι είναι:

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΝΑΣΙΑ)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΜΠΟΥΡΟΥΣΑ ΑΣΗΜΙΝΑ (ΜΙΝΑ)

ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ)

ΓΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΚΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΚΡΕΜΟΥ-ΓΟΥΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ)

ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΜΠΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΑΜΠΟΥΡΗ-ΜΑΣΑΟΥΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΚΑΡΡΑ ΜΑΡΙΑ

ΚΟΝΤΕΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΕΛΛΙΣΟΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΠΑΛΙΚΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΜΠΙΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΜΠΙΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΜΠΟΥΡΔΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΦΩ)

ΠΑΜΠΟΥΚΗ ΑΝΘΗ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ

ΠΙΚΟΥΛΑ-ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΡΟΥΒΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΗΜΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΙΔΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΚΑΡΤΣΙΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΤΗΛΙΓΑΔΗ–ΒΕΛΑΩΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΑΛΕΚΑ)

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΤΣΟΥΜΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΦΕΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΧΗΝΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ (ΣΑΚΗΣ)

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στην έξοδο, όλοι οι παριστάμενοι έλαβαν από ένα γλαστράκι με βασιλικό, που έδωσε… άρωμα γυναίκας στην εκδήλωση και… άρωμα νοικοκυρέματος στον δήμο Αιγιαλείας με την «Ποιοτική Αιγιάλεια» στην Δημοτική Αρχή και την Βασιλική Ψυχράμη νέα Δήμαρχο Αιγιαλείας!

Share the Post