Μήνυμα Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-2018-620×420

Φέτος συμπληρώνονται 133 Χρόνια από την Πρωτομαγιά του Σικάγο. Είναι η μέρα που η Παγκόσμια Εργατική τάξη τιμά τους Ήρωές της. Τιμούμε τον Μάη του ‘36, τους 200 της Καισαριανής, τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης τους.

Η φετινή Πρωτομαγιά παρά τα παραμύθια για το «τέλος των μνημονίων» και τη «δίκαιη ανάπτυξη», βρίσκει την εργατική τάξη της πόλης μας, αντιμέτωπη με τις βαριές συνέπειες των αντεργατικών νόμων και των μνημονίων. Τα ήδη νομοθετημένα μέτρα και τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται με μεγαλύτερη ένταση.

Στην πόλη μας το πρώτο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η ανεργία, που έχει εγκατασταθεί σε κάθε λαϊκό σπίτι ενώ οι άνεργοι ξεπερνούν με βάση τα επίσημα στοιχεία, τις 35.000. Η φτώχεια βασανίζει καθημερινά τα λαϊκά νοικοκυριά, με 15.000 οικογένειες να ζουν από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους με εξευτελιστικούς μισθούς και ημερομίσθια.

Σήμερα πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο είναι να συμβαδίζουν η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν, με τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, με τη μείωση και εξάλειψη της ανεργίας, με τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι το πισωγύρισμα σε έναν «κοινωνικό μεσαίωνα».

Ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε με τις αγωνιστικές μας  πρωτοβουλίες, να στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Θα σταθούμε στο πλάι όσων αγωνίζονται και διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις, κατώτερο βασικό μισθό 751 ευρώ, αυξήσεις στους μισθούς και τα ημερομίσθια, κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Στην αυριανή Πρωτομαγιά, ημέρα σύμβολο για την παγκόσμια εργατιά, θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης και τα Συνδικάτα τους, στη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 10 το πρωί το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Share the Post