Κείμενο στήριξης στην Οικολογική Δυτική Ελλάδα

23-23-3-620×420

Κείμενο υποστήριξης του Συνδυασμού «Οικολογική Δυτική Ελλάδα»,με επικεφαλής υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στις επικείμενες εκλογές, τον Κώστα Παπακωνσταντίνου.

Το κείμενο υπογράφουν στελέχη της παράταξης των οικολόγων, καθώς και πολίτες με κοινωνική δράση στις τοπικές κοινωνίες. Όλοι ενώνονται κάτω από το κοινό όραμα της αειφορίας. Να μην καταναλώνουμε, περισσότερο απ’ όσο μπορεί να ανανεώσει -αποκαταστήσει ο πλανήτης μας.

Το κείμενο υποστήριξης αναφέρει:

Σε μια συνεχώς επιδεινούμενη πραγματικότητα, για το Φυσικό Περιβάλλον Παγκοσμίως, πραγματοποιούνται αυτές  οι εκλογές. Η Κλιματική Αλλαγή κάνει επιτακτική τη λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την προσαρμογή μας στις νέες συνθήκες.

Ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τόσο οι παραλείψεις, όσο και η αδιαφορία αλλά και η επικράτηση μικρών και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, υποβαθμίζουν συνεχώς το περιβάλλον.Πρόσφατη αρνητική εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά στη Στροφιλιά. Στον Πύργο, στην Αιγιάλεια βιώσαν (και βιώνουν) οι τοπικές κοινωνίες την αδυναμία διαχείρισης των σκουπιδιών με δραματικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών. Άλλες μεγάλες πόλεις, μεταξύ τους και η Πάτρα κινδυνεύουν να βρεθούν στην ίδια κατάσταση σύντομα.

Η προσήλωση της πλειοψηφίας των περιφερειακών παρατάξεων στην προοπτική των εξορύξεων υδρογονανθράκων, οι οποίες  εγκυμονούν περισσότερους κινδύνους παρά οφέλη, είναι μη συμβατή τόσο με τους διεθνείς αλλά και εγχώριους στόχους, όσο και με τις διακηρύξεις της περιφερειακής για συ στράτευση  στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η παράταξη Οικολογική Δυτική Ελλάδα είναι η συνισταμένη οικολογικών ακτιβιστικών, παραγωγικών και πολιτιστικών κινήσεων πολιτών, καθώς και συλλογικοτήτων που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της υγείας των πολιτών, της εκπαίδευσης, της ισότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας.

Η αρχή, της ανοιχτής στην κοινωνία, αποκεντρωμένης δημοκρατικής λειτουργίας,με λογοδοσία. Η αρχή της εναλλαγής σε όλα τα όργανα διοίκησης. Εισάγουν νέες πρακτικές λειτουργίας στο πολιτικό μας σύστημα. Αρχές που δοκιμάστηκαν και προσέδωσαν ποιότητα και αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της παράταξης, μέσα στο περιφερειακό Συμβούλιο.

Για τους λόγους αυτούς, στηρίζουμε την οικολογική δυτική Ελλάδα και προτείνουμε και σε πολίτες που πιστεύουν στην αειφορία, να «πυκνώσουν τις τάξεις» των Οικολόγων, υπερψηφίζοντας τον συνδυασμό. Ας γίνει αυτή η εκλογή αφορμή για περισσότερη και αποτελεσματική δράση στην προστασία του περιβάλλοντος σε όλες τις μορφές του. Γιατί έτσι εξασφαλίζουμε πραγματική και διαρκή οικονομική ανάπτυξη στην Περιφέρειά μας.

Μπίρμπα Ουρανία. Δημοτική σύμβουλος Πάτρας, μέλος Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔ).

Πρέζας Παντελής εκπαιδευτικός. Μέλος οργανώσεων για τα δικαιώματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Ράπτης Γιάννης. Φαρμακοποιός, Ναύπακτος.

Σταυρόπουλος Χρήστος. Πρώην περιφερειακός σύμβουλος.

Share the Post