Θεόδωρος Αγγελόπουλος: “Παραιτούμαι από την Λαϊκή Συσπέιρωση”

6

Επιστολή αντιπροέδρου Πολιτιστικού Οργανισμού, δημοτικού συμβούλου Δήμου Πατρέων, Θεόδωρου Αγγελόπουλου με την οποία γνωστοποιεί την παραίτηση του. Διαβάστε τους λόγους: 

Από το 1979 έως σήμερα ανελλιπώς υπηρετώ πιστά τον πολιτισμό έχοντας ενεργό δράση και συνεχή παρουσία στον συνδικαλισμό στο χώρο της μουσικής.

Συγκεκριμένα, επί σειρά ετών διετέλεσα Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Ν.Δ. Ελλάδος, ενώ εκπροσώπησα τους συναδέλφους μου και στα πανελλαδικά συλλογικά όργανα του κλάδου μας, όπως ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Ακροάματος- Θεάματος.

Σε όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκα με σθένος για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου μου, κάτι που αναγνωρίζεται μέχρι και σήμερα από τους συναδέλφους μου. Το 2014 με προσέγγισε ο σημερινός Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μου πρότεινε να κατέλθω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Θέλοντας να προσφέρω και στο Δήμο μας και με δεδομένο ότι μετά τον αείμνηστο Άννινο όλες οι δημοτικές Αρχές διαχρονικά είχαν εγκαταλείψει και υποβαθμίσει τη Δημοτική Μουσική, πίστεψα την υπόσχεση του κ. Πελετίδη ότι το συγκεκριμένο θέμα θα λυνόταν άμεσα αν αναλάμβανε τη διοίκηση του Δήμου και έτσι αποδέχτηκα την πρόσκλησή του και στις εκλογές εκλέχθηκα μέσα στην πρώτη «πεντάδα» των δημοτικών συμβούλων της παράταξης. Μάλιστα, μου ανατέθηκε η θέση του αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού, την οποία και ανέλαβα με αγνές προθέσεις και προσηλωμένος στις αρχές μου, που δεν ήταν άλλες από το να εργαστούμε όλοι μαζί ομαδικά για να προσφέρουμε τα μέγιστα στον πολιτισμό. Δυστυχώς, όμως διαψεύστηκα και προδόθηκα, καθώς διαπίστωσα πως οποιαδήποτε πρότασή μου έπεφτε στο «κενό» γιατί ουδέποτε αποτέλεσα μέλος του «πυρήνα» της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιας και δεν ήμουν μέλος του ΚΚΕ. Παρ’ όλα αυτά δεν εγκατέλειψα τις προσπάθειες. Συνέχισα να καταθέτω προτάσεις, ενώ επανειλημμένως έθεσα εντός κι εκτός Διοικητικού Συμβουλίου το θέμα της Δημοτικής Μουσικής και υπέδειξα τον τρόπο που θα μπορούσαμε να δώσουμε οριστική λύση, μέσω της τροποποίησης του οργανογράμματος του φορέα προκειμένου να δημιουργηθούν 40 θέσεις μουσικών για τη Μπάντα. Μάλιστα, εξαιτίας αυτής της επιμονής μου έγινα ενοχλητικός, μη αρεστός και εν τέλει απομονώθηκα. Εν τέλει διαπίστωσα πως δεν υπήρχε πρόθεση να δοθεί λύση στο θέμα της Δημοτικής Μουσικής, μόνο και μόνο επειδή οι προσλήψεις των Μουσικών θα ήταν… υπεράνω του ΚΚΕ, συνεπώς μη ελεγχόμενες. Όμως, αποκορύφωμα της συνεχιζόμενης απαξίωσης της Δημοτικής Μουσικής ήταν η αυθαίρετη απόφαση εγκατάστασης των διοικητικών υπηρεσιών του Δημοτικού Ωδείου στο χώρο της Δημοτικής Μουσικής, στην Αγίου Διονυσίου, στην οποία αντέδρασα και μάλιστα με υπηρεσιακό στέλεχος του Ωδείου φθάσαμε ακόμη και στο Αστυνομικό Τμήμα. Όπως γίνεται αντιληπτό μετά από όλα αυτά και καθώς γνώρισα την απαξίωση στο πρόσωπό μου, η οποία πολλές φορές έφθασε και στο σημείο της προσβολής βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω την ανεξαρτητοποίησή μου και την παραίτησή μου από την «Λαϊκή Συσπείρωση». Στοιχεία για όλα όσα περιγράφω ανωτέρω βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, ενώ σχετικά έχει ενημερωθεί προσωπικά και ο Δήμαρχος Πατρέων.

Share the Post