Η “Νέα Πάτρα” συνδέει την πόλη με το Πανεπιστήμιο και ρίχνει γέφυρες σε αυτό

gko-46-31-620×420

Η υπεύθυνη ενημέρωσης της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ», Νάνσυ Αβραμοπούλου περιέγραψε τον τρόπο της πλήρους διασδύνδεσης του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, αναφέροντας:

«Η Πάτρα διαθέτει το διεθνώς αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο της,  το μεγάλο ΑΤΕΙ και το μοναδικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με πληθώρα τμημάτων σύγχρονης εξειδίκευσης. Επιβάλλεται να αναδείξουμε το ρόλο της Πάτρας σαν τον σημαντικότερο πόλο δημιουργίας και εφαρμογής νέων τεχνολογιών.

Ο Δήμος Πατρέων οφείλει να καταστεί πρωταγωνιστής δημιουργικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Για να το πετύχουμε αυτό η Νέα Πάτρα του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ έχει δρομολογήσει:

Ενίσχυση της Σύνδεσης με το Πανεπιστήμιο.

Ενεργοποίηση τις συνεργασίας τις πόλης με τα γραφεία Διασύνδεσης των ανωτάτων πνευματικών ιδρυμάτων της πόλης.

Προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης σε όσο το δυνατόν περισσότερες διευθύνσεις, οργανισμούς και υπηρεσίες του δήμου.

Λειτουργία επιστημονικού βήματος σε Δημοτική αίθουσα.

Ενίσχυση δημοτικών δομών με κοινή δράση σε τομείς σχετικούς με τις ειδικότητες της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Υποστήριξη του δήμου στη διοργάνωση επιστημονικών Συνεδρίων.

Επενδυτική αξιοποίηση του Πανεπιστημίου, με στόχο την συγκρότηση εταιριών με Πατρινά κεφάλαια, στον τομέα των νέων τεχνολογιών, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Πάρκο.

Αξιοποίηση από το Δήμο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, το ΕΑΠ και το ΤΕΙ των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, διπλωματικών εργασιών για την καινοτόμα αντιμετώπιση προβλημάτων τις πόλης.

Πιλοτικά προγράμματα για μια πράσινη πόλη.

Αξιοποίηση της συσσωρευμένης τεχνολογικής γνώσης στα τοπικά ιδρύματα και συνεργασία για  ενίσχυση τις χρήσης των Νέων Τεχνολογιών.

Με ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Δήμαρχο Πατρέων όλα αυτά θα γίνουν πράξη.

Γιατί ο Νίκος και ξέρει και μπορεί»!

Δήμαρχος ο Νικολόπουλος με ποσοστό 72%»

Οι ίδιοι εργολάβοι με απευθείας αναθέσεις και μηδαμινή έκπτωση, παίρνουν έργα από τον Πελετίδη προς… δόξα του κομμουνισμού!

Σε ποσοστό 72%, ο Νίκος Νικολόπουλος θεωρείται ο καταλληλότερος για Δήμαρχος της Πάτρας. Σε αυτή την αποκάλυψη προέβη σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νίκος Παπαματθαίου, επικαλούμενος δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων ημερών, στην καθιερωμένη συνάντησή του με δημοσιογράφους.

Η τοποθέτηση του κ. Παπαματθαίου έχει επακριβώς, ως εξής:

«Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η επεξεργασία νέας δημοσκόπησης. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το 72% των ερωτωμένων θεωρεί ότι ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ο καταλληλότερος για Δήμαρχος. Μήπως να σκεφτούμε όλοι ότι έχουμε πολλές ευκαιρίες να συμπαρασταθούμε στον φίλο και τον συγγενή; Ευκαιρία να εκλέξουμε καλό  Δήμαρχο όμως δεν έχουμε  και πολύ συχνά».

Παναγιώτης Ρηγόπουλος: «Πονηρές» απευθείας αναθέσεις Πελετίδη στους ίδιους εργολάβους!

Εμβόλιμα, στο σημείο αυτό ο κ. Παπαματθαίου έδωσε τον λόγο στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Ρηγόπουλο, ο οποίος έθιξε το πολύ σοβαρό θέμα των απευθείας αναθέσεων από τον Πελετίδη και μάλιστα προς τους ίδιους εργολάβους!

Μάλιστα ο κ. Ρηγόπουλος παρουσίασε αποφάσεις με εργολαβίες που οι ανάδοχοι προσφέρουν στον Δήμο μηδαμινές εκπτώσεις, της τάξης του 2% ή του 3%, όταν οι ίδιο εργολάβοι πριν από λίγα μόλις χρόνια και όπως προκύπτει από τις σχετικές αποφάσεις, προσέφεραν εκπτώσεις ακόμα και άνω του 50%!
«Οι πολίτες της Πάτρας έχουν κάθε δικαίωμα να πληροφορηθούν πόσα χρήματα έχει διαθέσει η δημοτική Αρχή σε απ΄ευθείας αναθέσεις έργων, αλλά και γιατί επιλέγει συστηματικά την παράκαμψη ανοικτών διαδικασιών ή έστω, των πρόχειρων διαγωνισμών» σημείωσε ο κ. Ρηγόπουλος, για να υπογραμμίσει:
«Η δημοτική Αρχή που τάχα… κόπτεται υπέρ της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης του δημοτικού κορβανά, ας εξηγήσει στους πολίτες την προτίμηση που φαίνεται πως έχει σε λίγους συγκεκριμένους εργολάβους.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Πολιτιστικό, αλλά και για τον Καρναβαλικό Οργανισμό.

Στη συνέχεια, ο κ. Ρηγόπουλος έθεσε τα εξής αμείλικτα ερωτήματα:

-Ποια ανάγκη δικαιολογεί τη διαδικασία των απ’ ευθείας αναθέσεων, αφού δεν πρόκειται για αντιμετώπιση κάποιων έκτακτων καταστάσεων ή αναγκών, αλλά για δρομολογημένες από πολύ καιρό εργολαβίες;

-Για ποιο λόγο, πολλές απ’ ευθείας αναθέσεις του Δήμου Πατρέων, του Πολιτιστικού και του Καρναβαλικού Οργανισμού, δόθηκαν στον ίδιο εργολάβο;
Ο κ. Πελετίδης είναι σίγουρο ότι και πάλι δεν θα τολμήσει να απολογηθεί δημόσια για την οικονομική διαχείριση του Δήμου.

Ένα πράγμα όμως δεν θα μπορέσει: Να αποφύγει την αδέκαστη κρίση του Πατραϊκού λαού στις 26 Μαΐου, που θα τον τιμωρήσει για τα έργα και τις ημέρες του στη διαχείριση του Δήμου».

ΜΕ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ»

Ακολούθως, πήρε πάλι το λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νίκος Παπαματθαίου και αναφέρθηκε στο γνωστό χάρισμα του υποψήφιου Δημάρχου που είναι η δια ζώσης ζεστή και ειλικρινής επαφή του με τους πολίτες της Πάτρας. Ειδικότερα, υπογράμμισε:

«Η φιλοσοφία του Νίκου Νικολόπουλου και του συνδυασμού είναι η διαπροσωπική επαφή. Έτσι αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τα θέματα, έτσι βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις, έτσι ενσωματώνουμε τις καλές ιδέες, έτσι δεσμευόμαστε προσωπικά για πράξεις και λύσεις. Καλή η κοινωνική δικτύωση, αλλά ελλιπής. Πρόσωπο με πρόσωπο. Έτσι λειτουργούμε εμείς»

Σε επίρρωση των παραπάνω ο Νίκος Παπαματθαίου έκανε ξεχωριστή αναφορά στο «Λεωφορείο» της Αλήθειας και της Ενημέρωσης», που μεταφέρει το Νίκο Νικολόπουλο και τα στελέχη της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» σε όλη την πόλη και τα περίχωρά της. Είπε:
«Το λεοφωρείο,με το Νίκο Νικολόπουλο και υποψηφίους της “Νέας Πάτρας”, επισκέφθηκε το 80% των περιφερειακών πρώην Δήμων και Κοινοτήτων. Έγιναν επισκέψεις από το Ρίο, τα Σελλά και το Σούλι μέχρι τα Βραχνέικα.

Ειδικά στα Βραχνέικα και δη στον συνοικισμό των Ρομά, η εικόνα εγκατάλειψης είναι τραγική. 360 συμπολίτες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Παρά τις υποσχέσεις ο Δήμος δεν έχει κάνει το ελάχιστο για να δημιουργήσει έστω υποτυπώδεις υποδομές. Στερούνται ακόμα και οποιασδήποτε μορφής αποχέτευση. Έχουν όμως μεγάλη… παρακαταθήκη από καλές… προθέσεις και ευχολόγια που τους έστειλε  ο κ. Δήμαρχος για παρηγοριά».

«ΓΙΑΤΙ «ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ» ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;»

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος τύπου της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, εξέφρασε στην ουσία, την απορία του για το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να βάλουν στο στόμα του Κυριάκου Μητσοτάκη λόγια στήριξης υποψηφίων Δημάρχων ανά την χώρα, πέραν της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.

Αναρωτήθηκε ο κ. Παπαματαθαίου: «Γιατί τόση αγωνία και πίεση προς τον κ. Μητσοτάκη; Ο Αρχηγός της ΝΔ έχει χαράξει μια συγκεκριμένη στρατηγική και διακηρύσσει με κάθε ευκαιρία ότι το σώφρον και το σωστό είναι να εκφρασθούν μόνες τους οι τοπικές κοινωνίες. Είναι δυνατόν να θέλουν τον Αρχηγό τους ασυνεπή και αφερέγγυο στις δεσμεύσεις του;

Δίνοντας συνέχεια στον συλλογισμό του ο εκπρόσωπος τύπου της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» υπογράμμισε:  «Πάντως φαίνεται ότι και ο κ.  Μητσοτάκης έχει κουραστεί από την προσπάθεια μερικών να εκβιάσουν χρίσμα από την  Νέα Δημοκρατία για τις Δημοτικές εκλογές. Τον άκουσα να επαλαμαβάνει για άλλη μία φορά χθες στην διακαναλική ότι χρισμα σε υποψήφιους Δημοτικούς Άρχοντες έχει δοθεί μόνο σε τρεις πόλεις: Αθήνα, Πειραιά και Θεσ/νικη.

Η κ. Μπακογιάννη σε πρόσφατη  ραδιοφωνική της συνέντευξη στην Κρήτη ήταν πιο επιγραμματική αλλά εξίσου σαφής.¨Ένα πράγμα έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια. Η παρέμβαση από τα κόμματα στις Δημοτικές εκλογές είναι λάθος.”

Είναι παράξενο ο επικεφαλής του κόμματος ο οποίος καθορίζει και την εκλογική στρατηγική  να “δορθώνεται” από τοπικά στελέχη. Ο Προεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξέρει τι λέει και ξέρει γιατί το λέει. Όποιος παρακολούθησε με προσοχή την συνέντευξή του κατάλαβε και το γιατί.  Οι τοπικοί παράγοντες, που οφείλουν να σκέφτονται πολιτικά, αντιλαμβάνονται ότι με τους ισχυρισμούς τους περί χρίσματος  ζημιώνουν το κόμμα;

Οι επιδεικνυόμενες  εμμονές δεν συνηγορούν υπέρ του φορέα τους, ούτε προδικάζουν επιτυχημένη δημαρχιακή θητεία. Όποιος πιστεύει ότι θα είναι καλός  Δήμαρχος δηλώνει ότι θα είναι καλός Δήμαρχος και εξηγεί το γιατί, δεν επικαλείται την υποτιθέμενη  επιλογή του  για υποψήφιος».

Share the Post