Επίσκεψη της Βασιλικής Ψυχράμη και μελών της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» σε Δημοτικές Υπηρεσίες του Δ. Αιγιαλείας

IMG_5653

Ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν την λειτουργία Δημοτικών Υπηρεσιών και των επιμέρους Τμημάτων τους, είχαν το πρωί της Τρίτης 19 Μαρτίου, η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη και μέλη της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια». Τεχνικά έργα, καθαριότητα, Πράσινο και Πολιτική Προστασία, είναι τομείς μείζονος σημασίας για την λειτουργία του Δήμου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας του πολίτη και συμπεριλαμβάνονται στις πρώτες προτεραιότητες της Βασιλικής Ψυχράμη και της παράταξής της, που προσβλέπουν στην συνεργασία με τις Δημοτικές Υπηρεσίες για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Διαδοχικές συναντήσεις έγιναν με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Αιγιαλείας Ανδρέα Τσιγκρή, τον Διευθυντή Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δ. Αιγιαλείας Σπύρο Προσελέντη και τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Δ. Αιγιαλείας Χαράλαμπο Στεφανίδη. Και στις τρεις Υπηρεσίες καταγράφηκε έλλειψη προσωπικού αναλογικά με το οργανόγραμμα του Δήμου αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών βρίσκεται λίγο πριν την ανάληψη υποχρέωσης επίβλεψης του σημαντικού έργου της «Ανάπλασης Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Πλατείας Αγ. Λαύρας και περιμετρικών οδών και Πλατείας Βάλφουρ και περιμετρικών οδών», που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και θα αλλάξει την φυσιογνωμία του κέντρου της πόλης, ενώ ταυτόχρονα προχωρά σημαντικά μικρά αλλά και μεγαλύτερου βεληνεκούς έργα όμως, παρόλα αυτά, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες.

Ο δύσκολος τομέας της Καθαριότητας βρίσκεται επίσης σε κομβικό σημείο, δεδομένου ότι, όπως έγινε γνωστό από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας, προχωρά η υλοποίηση του τοπικού σχεδιασμού, ενώ στο στάδιο έγκρισης περιβαλλοντικών όρων βρίσκονται τόσο ο ΧΥΤΥ Παπανικολούς, όσο και το εργοστάσιο στην θέση «Νησί» Τέμενης στον Σταθμό Μεταφόρτωσης και τον ΧΥΤΑ Αιγείρας. Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν προχωρά ομαλά η αποκομιδή των στερεών αποβλήτων με αποτέλεσμα να παραμένει μεγάλος όγκος στους δρόμους. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι οι ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας που έχουν οριστεί να δέχονται τα απορρίμματα του Δήμου Αιγιαλείας, δεν δύνανται για τεχνικούς λόγους να δεχθούν όλες τις ποσότητες. Μάλιστα, ο δήμος έχει αιτηθεί παράταση του δικαιώματος αυτού που λήγει σε λίγες ημέρες.

Το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, με λιγοστό προσωπικό επιλαμβάνεται σημαντικών παρεμβάσεων, μία εκ των οποίων ξεκινά σε λίγες μέρες και έχει να κάνει με την ανάπλαση της νησίδας της οδού Μητροπόλεως, από την Σολωμού και πάνω.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη, δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζουμε πολύ καλά την ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών του Δήμου μας και αυτό είναι ένα θέμα που θα αντιμετωπίσουμε, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη και σε ανθρώπινο δυναμικό γενικότερα και σε εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή. Από εκεί και πέρα, βούληση όλων είναι πως δημοτικοί υπάλληλοι και Δημοτική Αρχή πρέπει να βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και σύμπνοια, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη, την βελτίωση της καθημερινότητάς του και την ανάπτυξη του δήμου σε όλα τα επίπεδα».

Share the Post