Δημοτικές εκλογές 2019: Μάθε πού ψηφίζεις με ένα κλικ

kalpi-3-620×420

Οι Δημοτικές εκλογές 2019 και οι Περιφερειακές, μαζί με τις Ευρωεκλογές 2019 θα διεξαχθούν στις  26 Μαΐου. Με δύο εγκυκλίους, το υπουργείο Εσωτερικών δίνει διευκρινίσεις για τη διαδικασία διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Οι εκλογές αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία λόγω της εφαρμογής, για πρώτη φορά, των διατάξεων του ν.4555/2018 (πρόγραμμα «Κλεισθένης I») και την ισχύ του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.

Σύμφωνα με αυτό το εκλογικό μέτρο, οι έδρες κάθε συμβουλίου, αφού κατανεμηθούν στους οικείους συνδυασμούς με βάση το εκλογικό μέτρο που προκύπτει από τη διαίρεση των έγκυρων ψήφων με τις προς διάθεση έδρες, εν συνεχεία, τυχόν αδιάθετες έδρες κατανέμονται στους συνδυασμούς με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους.

Επίσης, για πρώτη φορά, εισάγεται το δικαίωμα του εκλέγειν στους νέους 17 ετών.

Από  ΕΔΩ μπορεί να ενημερωθεί κάθε ενδιαφερόμενος  για το πού ψηφίζει, καθώς η  εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών εμφανίζει σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα ψηφίζει κανείς στις επερχόμενες εκλογές.

Ευρωεκλογές 2019 – Αποτελέσματα: Πώς θα τα δείτε Live

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη διπλή «μάχη» έχει ξεκινήσει και το protothema, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, θα μεταδώσει έγκυρα και έγκαιρα, όλα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των εκλογών για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Το https://ekloges-apotelesmata.eu/ θα ανανεώνεται συνεχώς το βράδυ των εκλογών στις 26 Μαΐου με συνολικά αποτελέσματα από τις Ευρωπαϊκές Εκλογές, συμπεριλαμβανομένων αναλύσεων ανά χώρα, αμέσως μόλις γίνονται γνωστές λεπτομέρειες από τις εθνικές αρχές.

Επίσης, μέσα από την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα.

Ο μαραθώνιος της ενημέρωσης θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 με συνεχή ροή των αποτελεσμάτων.

Την Κυριακή 26 Μαΐου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, ενδελεχή ρεπορτάζ από εκλογικά κέντρα θα δίνουν πλήρη εικόνα για τις τάσεις και τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων, ενώ λεπτό προς λεπτό θα καταγράφονται οι εξελίξεις, με τις δηλώσεις των υποψηφίων και όλα τα νέα για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Share the Post