ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΑΜΠΛΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΧΑΪΑ)

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτριος Σιαμπλής είναι Καθηγητής Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διετέλεσε Διευθυντής του Κλινικού Εργαστηρίου Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών από το 2005 έως τον Σεπτέμβριο του  2013.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών επί σειρά έτών, ενώ είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας και Γραμματέας του Ελληνικού Κολλεγίου Ακτινολογίας. Επίσης, είναι επιστημονικός συννεργάτης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας (Fellow of the Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe – CIRSE), κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού εξειδίκευσης στην Επεμβατική Ακτινολογία (European Board of Interventional Radiology-EBIR) και του Ελληνικού Κρατικού Πιστοποιητικού εξειδίκευσης στην Επεμβατική Ακτινολογία.

Ο Καθ. Σιαμπλής έχει μετεκπαιδευτεί στην Αυστρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο και θεωρείται μεταξύ των πρωτοπόρων της Ελληνικής Επεμβατικής Ακτινολογίας την οποία ασκεί επί 35 χρόνια. Η εκτενής του έρευνα σε θέματα ελαχιστά επεμβατικής θεραπείας αγγειακών παθήσεων είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως καινοτόμος και πρωτοποριακή. Εργασίες του έχουν βραβευτεί σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει λάβει δυο φορές το “Editor’s Medal” για την καλύτερη δημοσιευμένη εργασία στο επίσημο επιστημονικό περιοδικό “Cardiovascular and Interventional Radiology” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας (CIRSE). Ο Καθ. Σιαμπλής έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 120 πρωτότυπες μελέτες σε διεθνή περιοδικά με κριτές (Pubmed) που έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 1000 αναφορές (citations), ενώ έχει συγγράψει/επιμεληθεί περισσότερα από 20 κεφάλαια σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία Ακτινοδιαγνωστικής και Επεμβατικής Ακτινολογίας.