ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΔΕΛΙΑΝΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1963. Σπούδασε στην Πάτρα όπου και έμεινε έκανε οικογένεια και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά Συγκοινωνιολόγος και Γεωπληροφορικός. με μεγάλη εμπειρία σε εφαρμογές Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και την ανάλυση δικτύων και από τους πρώτους στην Ελλάδα που ασχολήθηκαν με αυτό τον τομέα.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος μελετών και ερευνητικών προγραμμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με μεγάλη εμπειρία στα θέματα σχεδιασμού του χώρου και σε θέματα διαχείρισης αναπτυξιακών προγραμμάτων. Έχει διατελέσει συνεργάτης του Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας και Σχεδιασμού του Χώρου του Πανεπιστημίου Πατρών για περίπου μία δεκαετία, και Διευθυντής Μεταφορών για την Πόλη της Πάτρας της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η επαγγελματική του δραστηριότητα του έδωσαν την δυνατότητα να ξεφύγει από την αντίληψη ότι η Πάτρα είναι η μόνη πόλη που έχει προβλήματα. Προβλήματα υπάρχουν παντού. Και το γεγονός είναι, ότι όπου υπάρχουν προβλήματα υπάρχουν και λύσεις.

Φανατικός οπαδός των πεζοδρομήσεων, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και της απομάκρυνσης του ΙΧ από το κέντρο της πόλης. Ονειρεύεται μια Πάτρα με πεζοδρομημένο κέντρο όπου η εμπορική δραστηριότητα θα ενισχύεται από την μουσική που θα έχει την δυνατότητα να παίζει όλο αυτό, το απίστευτα μεγάλο αλλά αόρατο στους πολλούς δυναμικό που έχει η πόλη και βρίσκεται και δημιουργεί στα υπόγεια.

Εκτός από την πολιτική του πεποίθηση ότι πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης, η φράση «σκέψου πλανητικά, δράσε τοπικά» είναι αυτή που τον οδήγησε να ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Διατέλεσε μέλος της επιτροπής Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου Πατρέων για περίπου 8 χρόνια αρχικά ως Εκπρόσωπος του ΤΕΕ και μετά το 2006 ως εκπρόσωπος της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα».

Ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Γιάννη Δημαρά και ιδρυτικό μέλος της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα», συμμετέχει στο συντονιστικό της όργανο από την ίδρυση της μέχρι σήμερα. Πλήρως βέβαια δε συντονίστηκε ποτέ.

Όμως αυτό είναι κομμάτι της γοητείας της αλλά κυρίως της δύναμής της. Οι διαφορετικές απόψεις των μελών της, συντίθενται και διαμορφώνουν νέες ιδέες και δράσεις. Δράσεις που σε αυτή την μικρή και ιδιαίτερα δύσκολη θητεία έδωσαν το φιλί της ζωής στην πόλη. Που την κράτησαν όρθια για να αντιμετωπίσει το μέλλον.

Ένθερμος θιασώτης της ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης εργάστηκε για την προώθηση της «Πρωτοβουλίας των 5 Δημάρχων» γιατί πιστεύει ότι είναι η ισχυρότερη φωνή αλλά και η μόνη δυνατότητα για την ριζική αναδιοργάνωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα.