ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου – Πολιτικών Επιστημών του ιδίου Πανεπιστημίου.
Εκλέχθηκε Βουλευτής Αχαΐας για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 1989 και επανεκλέχθηκε τον Απρίλιο του 1990, τον Οκτώβριο του 1993 και το Σεπτέμβριο του 1996.

Εκλέχθηκε Νομάρχης Αχαΐας το 2002 και επανεξελέγη στις 15 Οκτωβρίου του 2006 από τον α’ γύρο με ποσοστό 50,18%. Διετέλεσε, κατ’ επανάληψη, Γραμματέας στο Προεδρείο της Βουλής και μετείχε στις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής Οικονομικών Υποθέσεων, όπου και διετέλεσε Αντιπρόεδρος, Μορφωτικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δικαιοσύνης, καθώς και στους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ασχολούνται με θέματα Εθνικής Οικονομίας, Παιδείας, Εργασίας και Δικαιοσύνης. Είναι εκλεγμένο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2010 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Πάτρας περνώντας πρώτος στο δεύτερο γύρο των εκλογών, χωρίς όμως τελικά να καταφέρει να εκλεγεί.

Είναι παντρεμένος με την Ευτυχία Χριστοδουλοπούλου, με την οποία έχει αποκτήσει ένα γιο, τον Νάσο, ενώ έχει δύο κόρες, τη Μαρία και την Όλγα, από προηγούμενο γάμο του.