Δεν περιμένουμε θαύματα. Όμως δικαιούμαστε… αξιοπρέπεια! Δήλωση Νικολόπουλου με αφορμή τις καθυστερήσεις για τους Μεσογειακούς

IMG_9194

«Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Οφείλω όμως να είμαι πάνω απ’ όλα ειλικρινής.

Γι’ αυτό και με το χέρι στην καρδιά, πρέπει να πω ότι οι παράκτιοι μεσογειακοί αγώνες που θα φιλοξενηθούν στην Πάτρα το προσεχές καλοκαίρι, στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορούν να αποτελέσουν μία αξιοπρεπή αθλητική διοργάνωση περιορισμένου βεληνεκούς και στην χειρότερη… ούτε να το σκέφτομαι!

Βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Φεβρουαρίου και τίποτα δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά με τον χρόνο που απομένει, ακόμα και οι προκάτ εγκαταστάσεις, το πιο πιθανό είναι να γίνουν με κατεπείγουσες αναθέσεις και με… τη ψυχή στο στόμα.

Ενώ η ανάπλαση στο παλαιό κολυμβητήριο της Αγυιάς και στην ευρύτερη περιοχή της πλαζ,, που θα μπορούσε να αποτελέσει μία «προίκα» της πόλης, μάλλον παραπέμπεται στις καλένδες.

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται αφερέγγυα έναντι της πόλης και των δεσμεύσεων που ανέλαβε, όταν με δική της πρωτοβουλία υπέδειξε την Πάτρα ως πόλη τέλεσης των αγώνων.

Και η δημοτική Αρχή όμως, το μόνο που κάνει είναι να… περιμένει με το χέρι απλωμένο και να ασκεί κριτική. Καμία πρωτοβουλία και καμία δράση για να διευκολύνει. Όχι την κυβέρνηση, αλλά την πόλη! Σιγά μην το κάνει, όμως. Η δημοτική αρχή του ΚΚΕ θέλει απλώς να καταγγέλλει τους άλλους. Και γίνεται διεθνώς ρεζίλι η Πάτρα.

Ο χρόνος που έχει απομείνει είναι ελάχιστος.

Και προσωπικά, θα κάνω ότι μπορώ ως πολιτικός για να κινηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα νήματα των διαδικασιών, ενώ προφανώς και στέκομαι στο πλευρό κάθε φορέα και πολίτη που πασχίζει για τους αγώνες και θέλει την μέγιστη δυνατή επιτυχία τους.

Δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα. Εξάλλου, καμία διοργάνωση, όσο μεγάλη και σημαντική και να είναι, δεν μπορεί από μόνη της να προσφέρει κύρος και λάμψη σε κάποια περιοχή, εάν δεν συνοδεύεται από πολλά άλλα και κυρίως από μία στρατηγική διαρκούς και έντονης εξωστρέφειας.

Όμως μπορούμε και δικαιούμαστε να περιμένουμε… αξιοπρέπεια»!

Share the Post