Γ. Ρώρος: Η συμμετοχή του Αμερικανού πρέσβη στο δρόμο «Θυσίας» θα μπορούσε να αξιοποιηθεί τουριστικά

roros_0_0

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Ωρα Πατρών» για την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Πάτρας στην συμμετοχή του Αμερικανού Πρέσβη στον στον 42ο ποδηλατικό γύρο «Θυσίας»:

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της δημοτικής Αρχής Πάτρας να «δαιμονοποιήσει» τη συμμετοχή του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρυ Ρ. Πάιατ στον 42ο ποδηλατικό γύρο «Θυσίας» που γίνεται με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 2019.

Η ΩΡΑ Πατρών και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος, σχολίασε σχετικά: «για ακόμη μία φορά η δημοτική Αρχή περιχαρακώνεται στις κομματικές επιταγές του ΚΚΕ. Με τη στάση της αποδεικνύει πως επιλέγει τον μοναχικό δρόμο και καταδικάζει την Πάτρα σε διεθνή απομόνωση. Η συμμετοχή του Αμερικανού Πρέσβη για δεύτερη συνεχή χρονιά στον ποδηλατικό γύρο «Θυσίας» και η επιλογή του να βρεθεί και πάλι στην Πάτρα προσδίδει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τουριστικά καθώς η προβολή και μόνο της επίσκεψής του θα βρεθεί στο επίκεντρο των ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης. Φθάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε κι έναν ποδηλάτη! Άραγε την ίδια αντιμετώπιση επιφυλάσσει η δημοτική Αρχή και για τους Αμερικανούς τουρίστες;

Ανέξοδες κομματικές φανφάρες που όμως στοιχίζουν στην πόλη, καθώς τη βυθίζουν περισσότερο στην εσωστρέφεια. Ας εκδώσει, λοιπόν, η δημοτική αρχή ταξιδιωτική οδηγία για το ποιους πρέσβεις θα δεχόμαστε και ποιας προέλευσης τουρίστες. Ας αναλογιστεί όμως τις συνέπειες των έργων της στο τουριστικό «προϊόν» της Πάτρας και στις θέσεις εργασίας που θυσιάζονται στον βωμό της καθαρότητας. Άραγε και στους Μεσογειακούς θα απαγορέψει την προσέλευση στους μη επιθυμητούς πρέσβεις;».

Share the Post