ΓΩΓΩ ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Γεωργία Παπαντωνοπούλου (Γωγώ) κατάγεται από τα Τσουκαλέικα του Δήμου Πατρέων και έλκει καταγωγή από την ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων και συγκεκριμένα από το Σούβαρδο.

Είναι κόρη του Ιωάννη Παπαντωνόπουλου, εργοδηγού – μηχανολόγου, συνταξιούχου της Ένωσης Γεωργικών Συναιτερισμών Αχαϊας και της Μαρίας Παπαντωνοπούλου, το γένος Δημητροπούλου, οικοκυράς.

Ανατράφηκε και μεγάλωσε στην περιοχή της Πάτρας, μεταξύ των Τσουκαλέικων και των Ψηλαλωνίων. Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Πατρών και κατόπιν μετέβει στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο U.C. BERKELEY, της Καλιφόρνιας,
όπου σπούδασε Άγγλική Φιλολογία , ενώ ταυτόχρονα πήρε υποτροφία στην Μεταφραστική Ορολογία Εφαρμοσμένων Επιστημών (Ιατρική, νομική, Αρχιτεκτονική, Αγγλικά για Bussiness και Μαθηματικά).
Μιλά ακόμη Ιταλικά και Γαλλικά και είναι πτυχιούχος ανώτερης σχολής προγραμματισμού Η/Υ.

Το 2006 κατήλθε για πρώτη φορά στο στοίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Πατρέων σε μια από τις πρώτες θέσεις του συνδυασμού της , αλλά σε ακόμη υψηλότερη στο σύνολο των υποψηφίων όλων των συνδυασμών.
Στο διάστημα αυτό διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Σύμβουλίου του Δημοτικού Περιφεριακού Θεάτρου Πατρών , του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Πατρέων και υπηρέτησε τον πολιτιστικό τομέα και ιδιαίτερη Επιτυχία.

Το Μάιο του 2012 ήταν υποψήφια Βουλευτής Αχαϊας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά θέτει υποψηφιότητα ως Περιφεριακή Σύμβουλος με το Συνδυασμό του Θύμιου Σώκου, “Δυτική Συμπολιτεία” , με στόχο τη διοικητική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας, της οικοδόμησης της Περιφεριακής Σύνοχής του τόπου μας και όραμα την Ανάπτυξη , την Ανάδειξη και την Εξωστρέφεια της Δυτικής Ελλάδας .