Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Πανό της ντροπής σε δημοτικά κτίρια- Σταματήστε να κάνετε άλλη ζημιά στην πόλη

ΦΩΤΟ ΠΡΕΣΒΗ

Δήλωση του υποψηφίου δημάρχου Πατρέων Γρηγόρη Αλεξόπουλου με αφορμή τις αντιδράσεις της δημοτικής αρχής της Πάτρας για τον Αμερικανό πρέσβη που λαμβάνει μέρος στον «Γύρο θυσίας» και την ανάρτηση πανό στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης με το οποίο τον χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο στην πόλη:

«Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να αναρτώνται στα δημοτικά κτίρια πανό που να διαλαλούν ποιοι είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του ΚΚΕ.

Το επόμενο στάδιο ποιο θα είναι άραγε; Η λίστα προγραφών;

Η διεύρυνση της λίστας ανεπιθύμητων  με όσους το ΚΚΕ θεωρεί ενοχλητικούς;

Ήδη τα «τρολ» του ΚΚΕ στο διαδίκτυο έχουν πιάσει δουλειά χαρακτηρίζοντας υποψήφιους Δημάρχους και Παρατάξεις ως «όργανα του κεφαλαίου» και άλλα σχετικά.

Δεν απέχουμε πολύ από το να υποστηρίξουν στα σοβαρά, ότι όλους όσους διαφωνούμε με την πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής «μας έστειλε η ΣΙΑ και το ΝΑΤΟ να υπονομεύσουμε την κομμουνιστική επανάσταση του κ. Πελετίδη».

Η Πάτρα, η πόλη με την βαθιά δημοκρατική παράδοση, οφείλει να μην φοβάται και να μην διώχνει κανέναν που θέλει να την επισκεφθεί, ακόμα κι αν διαφωνεί με τις πολιτικές του απόψεις.

Στον θεμελιώδη δημοκρατικό κανόνα της εντός του πλαισίου του νόμου ελεύθερης έκφρασης δεν χωρούν εξαιρέσεις . Κι αν αρχίσουν οι εξαιρέσεις, τότε ανοίγει μια επικίνδυνη πόρτα για την ίδια τη δημοκρατία.

Τι άραγε διασφαλίζει ότι αυτοί που σήμερα θεωρούν ανεπιθύμητο τον Αμερικάνο πρέσβη, αύριο δεν θα θεωρούν ανεπιθύμητο  τον πολιτικό τους αντίπαλο;

Και ποια είναι τα κριτήρια που καθορίζουν ποιοι είναι επιθυμητοί και ποιοι ανεπιθύμητοι, πέραν των κριτηρίων που οι νόμοι επιβάλλουν;  Οι απόψεις  του ΚΚΕ και της Δημοτικής Αρχής;

Έλεος πια.

Η Δημοκρατία απαιτεί ανοχή στη διαφορετική άποψη και όχι αποκλεισμούς.

Η Πάτρα έχει ανάγκη από μια πολιτική εξωστρέφειας που θα φέρνει και δεν θα διώχνει κόσμο.

Η Πάτρα έχει ανάγκη από μια πολιτική διαμετρικά αντίθετη με την πολιτική απομόνωσης που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή.

Κλείνοντας, να θυμίσουμε τα όσα είχε πει ως δήμαρχος Πατρέων ο κ. Πελετίδης στις 13 Οκτωβρίου 2017 απευθυνόμενος στα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων: «Πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τους αγώνες, θα γνωρίσετε μια πόλη φιλόξενη, ικανή να αναλάβει και να φέρει εις πέρας, τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις…».

Αυτό εννοούσε ο δήμαρχος Πατρέων «φιλόξενη;».

Κύριοι της δημοτικής αρχής σταματήστε να κάνετε άλλη ζημιά στην πόλη».

 

Share the Post