Γούτος: «H Ακράτα θα έχει…το δικό της Δήμαρχο»

Ακρατα 2

Σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων του τ.Δήμου Ακράτας μίλησε χθες βράδυ ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του τόνισε πως επέλεξε να κάνει τις δύο τελευταίες ομιλίες μου, στην  Ακράτα και στο Αίγιο, όχι  τυχαία, αφού ήθελε να κλείσει την προεκλογική περίοδο με τους κοινούς τόπους, εκεί που μένει, εκεί που νιώθει ένα με τους δημότες.
Για πολλούς μήνες το χρόνο, ο κ.Γούτος κατοικεί σε καθημερινή βάση, με την οικογένειά του, στην παραλίας της Συλίβαινας. «Μου ‘πε κάποιος φίλος καλός στην αρχή της υποψηφιότητάς μου:«Χρήστο θα σε στηρίξω. Αφού δεν μπορούμε να έχουμε δικό μας Δήμαρχο, από την Ακράτα, από την Ανατολική Αιγιάλεια,…ας έχουμε κατά το ήμισυ! Και έτσι είναι, αλλά θα το πω όπως βγαίνει από μέσα μου, Να μη θεωρείτε μισό σας αλλά …δικός σας Δήμαρχο!»
Επανέλαβε  ότι η ενότητα αυτοδιοικητικών είναι ιστορική και καθαρή, μπροστά, στο προσκήνιο, με καθαρά πρόσωπα,καθαρές πορείες, χωρίς κρυφές συμφωνίες και υπόγειες διαδρομές.
Εν συνεχεία ανέφερε, το τι σκοπεύει να κάνει για την  Ακράτα. Και πιο συγκεκριμένα είπε:
«- Θέμα επαναλειτουργίας ΧΥΤΑ Αιγείρας  δεν υπάρχει.Το ζήτησα πρώτος στο Δημοτικό Συμβούλιο, πολύ πριν επαναστατήσει η Επιτροπή Αγώνα Αν Αιγιάλειας, τοπικοί φορείς και δημότες.Κι όταν εγώ και τα παιδιά μου κολυμπούν στον Κορινθιακό, που έφτασαν τα λύματα του ΧΥΤΑ , δεν νοιάζονται αυτοί πιο πολύ από μένα για την υγεία και το περιβάλλον.
– Από την αρχή το πρόγραμμα ανακύκλωσης, με συνεχή καμπάνια ενημέρωσης σχολείων και νοικοκυριών και δίνουμε οικονομικά κίνητρα. Αν η Ακράτα, ο Πλάτανος,το Κράθιο, η Συλίβαινα και άλλες κοινότητες  επιτύχουν το ποσοστό ανακύκλωσης που θα βάλουμε ως στόχο, Μηδενίζουμε σε κάθε κοινότητα τα Τέλη Καθαριότητας.
– Αποκεντρώνουμε τις υπηρεσίες και δίνουμε στον τοπικό Αντιδήμαρχο  το προσωπικό και τα μηχανήματα που του πήραμε από τον 2010,  ώστε μαζί με τους προέδρους των Τ.Κ να δίνουν λύσεις άμεσα και να μην υποχρεώνονται να επαιτούν από το Αίγιο ακόμα για μια λάμπα ή έναν καθαρισμό δρόμου.
– Ενθαρρύνουμε επενδυτές να φτιάξουν ξενοδοχεία στον τ. Δήμο Ακράτας απαλλάσσοντας  από Δημοτικά Τέλη για μιας 10ετία.
–  Αισθητικές παρεμβάσεις  εδώ που είμαστε, στο Ιστορικό Κέντρο της Ακράτας, με ανάλογο φωτισμό, μπάρα, παγκάκια και καλλωπιστικά  επί του πεζόδρομου Κανελλοπούλου
– Διαμόρφωση του Κτιρίου που θα γινόταν το νέο Δημαρχείο σε Κτίριο Πολλαπλών Χρήσεων ή και απόδοση σε ιδιώτη (μέσω ΣΔΙΤ) για να το εκμεταλλευτεί και να έχει η τοπική κοινωνία και οικονομία οφέλη.
– Διαμόρφωση Πολυχώρου – Τουριστικού Περιπτέρου και Πληροφοριακού Κέντρου στην πλατεία της παραλίας των Συλιβαινιώτικων.
– Εξωραϊσμός του Νεκροταφείου με καθαρισμό και πλακόστρωση
– Νομιμοποίηση  του Καταφυγίου Κρυνερίου της παραλίας του Καλαμιά
– Αποκατάσταση και σύντομη λειτουργία του Τουριστικού Περιπτέρου Πορρωβίτσας
– Μεγάλη ανάπλαση της παραλιακής ζώνης σε όλο το μήκος της, με ποδηλατοδρόμους
– Αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου Ακράτας
και καθετί ενισχυτικό για την Ομάδας Ακράτας/Αιγείρας την οποία συνεχάρην δημοσίως αμέσως για την άνοδό της και θέλω να το κάνω κι από εδώ απόψε. Θα είμαστε δίπλα της, σε υποδομές ή και οικονομικά (σε νόμιμο πλαίσιο).
– Εξεύρεση νέων χώρων στάθμευσης προς την Παραλία
– Οδική σύνδεση Κραθίου -Αιγείρας
–  Δεντροφύτευση στο Άλσος Ρουφογάλη
– Ανάδειξη της Λίμνης Τσιβλού, της Ζαρούχλας και των  γύρω περιοχών, με διάνοιξη νέου δρόμου προς το Χιονοδρομικό Κέντρο.
– Αποπεράτωση του «Αρδευτικό έργου Αγίας Τριάδας».
– Ολοκλήρωση της παιδικής χαράς στο δημοτικό ακίνητο Δελούκα.
– Στήριξη σχολείων,του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, των   συλλόγων – Για μας είναι Σύμβολο Πολιτισμού  η ιστορική «Αναγέννηση» και οδηγός το πάθος και η προσφορά της Φιλαρμονικής μας που μας τιμά κι εκτός Αιγιάλειας.
– Αναδεικνύουμε και κάνουμε γνωστή την  Επέτειο στο Αγρίδι για τις πρώτες προεπαναστατικές τουφεκιές. Τιμούμε ιστορία και τοπικούς Ήρωες
– Μαζί με όλους θα στηρίξουμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη και θα σηκώσουμε πανελλαδικά την τοπική κουλτούρα με ετήσια φεστιβάλ μουσικής, θεάτρου και τεχνών
Τέλος, σε ότι αφορά τη σύσταση νέου χωριστού Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας. Προτιμώ έναν ενιαίο και ισχυρό Δήμο, αλλά οι τοπικές κοινωνίες το αποφασίσουν δεν θα φέρω καμία αντίρρηση και θα στηρίξω το νέο Δήμο».

Νωρίτερα, ο κ. Γούτος έκανε στάση στην Τοπική Κοινότητα Συλίβαινας.

Share the Post