ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΗΛΕΙΑ)

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος γεννήθηκε στη Μουριά Ηλείας το 1955. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 1982, άσκησε ελεύθερο επάγγελμα, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως Νομικός Σύμβουλος στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας. Στο διάστημα 2001-2004 διετέλεσε Πρόεδρος Κανονισμών της ΕΠΑΕ.

Στο διάστημα 2000 – 2003 υπήρξε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, έχοντας θητεύσει ως Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Εργασίας και του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διευθυντής του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Ήταν υποψήφιος το 2010 στις εκλογές για την πρώτη αιρετή Περιφέρεια, στην Π.Ε. Ηλείας, οπότε και εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος.

Διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την πρώτη διετία λειτουργίας του θεσμού και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.
Υπήρξε ο Εισηγητής για τη μελέτη εφαρμογής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το οποίο στην συνέχεια έγινε νόμος του κράτους.
Είναι παντρεμένος και πατέρας μίας κόρης.