Απόστολος Κατσιφάρας: Είμαστε περήφανοι για το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

kats1

Για τη λειτουργική ολοκλήρωση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών  «Άγιος Ανδρέας» και τις κτιριακές ανάγκες του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων συζήτησαν κατά τις σημερινές τους επισκέψεις στα δυο Νοσοκομεία ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που τον συνόδευαν.

«Είμαι υπερήφανος, γιατί η παράδοση του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στους πολίτες της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, έγινε επί των ημερών μας. Ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε. Δεν ήταν για εμένα ένας υπηρεσιακός στόχος. Ήταν μια ευθύνη απέναντι στην κοινωνία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κατά την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» αναφερόμενος στην αναβάθμιση του κεντρικού πολυώροφου κτιρίου και την προμήθεια – εγκατάσταση ιατρικού, ξενοδοχειακού και  λοιπού  εξοπλισμού που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα χρήσιμα στους πολίτες»  είπε ο κ. Κατσιφάρας και αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση που εξασφάλισε η Περιφέρεια για την Προμήθεια Βιοϊατρικού Εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», ύψους 1.000.000 ευρώ. Πρόκειται για την προμήθεια Μαγνητικού Τομογράφου 1,5 Tesla για τις διαγνωστικές ανάγκες των Κλινικών κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως των εξωτερικών ασθενών. Στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται και η προμήθεια σύγχρονου καρδιολογικού 3D υπερηχοτομογράφου.

Επίσης, διασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χρηματοδότηση ύψους 510.000 ευρώ για την κατασκευή στεγάστρων για τη σύνδεση των δυο κτιρίων του Νοσοκομείου ώστε να διευκολύνεται η μετακίνηση ασθενών, συνοδών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από το κτίριο των Εξωτερικών Ιατρείων προς το κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου. Στο ίδιο έργο συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου.

«Είμαστε έτοιμοι και για την επόμενη μέρα. Έχουμε ήδη συζητήσει με τη Διοίκηση του νοσοκομείου για τη δυνατότητα προσθήκης άλλων 132 κλινών σε νέο κτίριο» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης κατά τις συναντήσεις που είχε με το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

Αντιστοίχως κατά τις επαφές που είχε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι είναι ενήμερος για τις στεγαστικές ανάγκες που υπάρχουν και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρίθηκε ήδη στο αίτημα για προμήθεια νέου ξενοδοχειακού εξοπλισμού εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους 240.200 ευρώ, ενώ γίνονται βήματα και για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Share the Post