ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα το 1969 στην πόλη που αποτελεί το σημαντικότερο λιμάνι της Πελοποννήσου και ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας μας, την Πάτρα. Οι σπουδές μου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, ήταν ο λόγος που έφυγα από την πόλη που μεγάλωσα. Η συνέχεια των σπουδών στον τομέα της Επικοινωνίας μέσα από πληθώρα επαγγελματικών σεμιναρίων που αφορούν την πολιτική επικοινωνία, τις τεχνικές πωλήσεων, το on line marketing, τη διαχείριση κρίσεων και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ταυτόχρονα με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις που δημιούργησα, με κράτησαν στην πρωτεύουσα έως σήμερα.

Στον επαγγελματικό στίβο μπήκα πριν την ολοκλήρωση των σπουδών μου. Η πρώτη επίσημη επαγγελματική μου εμπειρία ήρθε το 1999 στην εταιρία «Τεχνικές Εκδόσεις» . Το 2000 ανέλαβα εμπορικός διευθυντής στην εταιρία Powernet S.A., ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκα στην εταιρία OPTICOM S.A. (θυγατρική του ομίλου ΓΕΡΜΑΝΟΣ) στην ίδια θέση. Η εγρήγορση και η επαγρύπνηση, χαρακτηριστικά στοιχεία της επαγγελματικής μου πορείας, θεωρώ πως εμφανίζονται εντονότερα την περίοδο που εργάστηκα για την εταιρία ΕΟΝΕ S.A. Αρχικά διατέλεσα Γενικός Διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. ενώ αργότερα διορίστηκα διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ΕΟΝΕ S.A. μέτοχοι της οποίας ήταν η «Καθημερινή», ο Σκάι 100,3, ο Όμιλος Αττικών Εκδόσεων και η E. Dynamics.

Το 2004 ανέλαβα τη θέση του διευθυντή Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της εφημερίδας «Καθημερινή», όπου υπήρξα υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για τη στρατηγική προβολής της εφημερίδας, αλλά και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών. Από τον Νοέμβριο του 2007 έως το 2009 διετέλεσα Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) Α.Ε. Όλη αυτή η επαγγελματική εμπειρία αποτέλεσε σημαντική ώθηση για τη δημιουργία της δική μου εταιρίας συμβούλων επικοινωνίας για Μ.Μ.Ε., την A.S.A.P.. Μια εταιρία που κέρδισε την εμπιστοσύνη σημαντικών πελατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η «Καθημερινή», η Abril Group, η Gazeta και η «El Mundo».

Ως προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από το 2012 μέχρι και σήμερα, κατέχω τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η ανάληψη της ευθύνης του συντονισμού των ενεργειών δημοσιότητας και επικοινωνίας της Ελλάδας σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, όταν η χώρα δεχόταν σφοδρά κύματα αρνητικής δημοσιότητας υπήρξε πρόκληση για εμένα. Με συστηματική δουλειά, γνώση, ανεξάντλητη ενέργεια και φρέσκιες ιδέες, καταφέραμε μαζί με τους συνεργάτες μου να αναστρέψουμε πλήρως την κατάσταση και να προωθήσουμε σε πλήρη συνεργασία με τον πρωθυπουργό, μία εναλλακτική εικόνα για την Ελλάδα στον διεθνή Τύπο, αυτή της χώρας που προσπαθεί, βελτιώνεται και αλλάζει.

Το δυσκολότερο έργο που ανέλαβα κατά τη διάρκεια της θητείας μου ήταν αυτό της οργάνωσης του επικοινωνιακού μέρους της Προεδρίας, και παρά το γεγονός ότι είχα στη διάθεσή μου περιορισμένο χρόνο και ελάχιστα κονδύλια, η προσπάθειά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η αποτελεσματικότητα των ενεργειών που οδήγησαν στο επιτυχές αποτέλεσμα αναγνωρίστηκε ακόμη και από τις αποστολές του διεθνούς Τύπου μέσα από θετικά σχόλια και διθυραμβικά δημοσιεύματα. Η θετική δημοσιότητα για την χώρα αλλά και η δράση της στο τιμόνι της Ε.Ε καθώς και η δημιουργία πολύτιμων δικτύων επικοινωνίας και συνεργασίας με τον Διεθνή Τύπο προήλθαν από την χρήση σύγχρονων επικοινωνιακών τακτικών καθώς και από την εύστοχη αξιοποίηση των πόρων και του έμψυχου δυναμικό της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά μου χρόνια ως μέλος της Συγκλήτου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου την περίοδο 1989 έως 1991. Το 1992 ορίστηκα υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Ενημέρωσης της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, ενώ από το 2003 έως το 2004 διετέλεσα Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων Αττικής.

Η υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ήταν μια απόφαση που βασίζεται στους ισχυρούς δεσμούς που με δένουν με την Περιφέρεια καθώς και το ξεκάθαρο όραμα που διαθέτω για αυτή. Τον Φεβρουάριο του 2014 ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω αλλά και με μεγάλη πίστη στις ικανότητές και στο στόχο μου.

Καλώ τους συμπολίτες μου να πορευθούν μαζί μου σε μία προσπάθεια αναγέννησης της δυτικής Ελλάδας, με κεντρικούς πυλώνες του προγράμματός μου την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους.

ΣΠΟΥΔΕΣ:

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ’99

Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων και Γεωργική Μηχανική

ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ:

Εργοδότης: Τεχνικές Εκδόσεις

Θέση: Yπεύθυνος του περιοδικού Gardening

Χρονική Περίοδος: 1999 – 2000

Εργοδότης: Powernet S.A

Θέση: Εμπορικός Διευθυντής

Χρονική Περίοδος: 2000 – 2001

Εργοδότης: OPTICOM S.A

Θέση: Εμπορικός Διευθυντής

Χρονική Περίοδος: 2001 – 2002

Περιγραφή: Θυγατρική του ομίλου ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Εργοδότης: ΕΟΝΕ S.A.

Θέση: Γενικός Διευθυντής και Μέλος του ΔΣ

Χρονική Περίοδος: 2002 – 2004

Περιγραφή: Μέτοχοι της ΕΟΝΕ S.A. ήταν η «Καθημερινή», ο Σκάι 100,3, ο Όμιλος Αττικών

Εκδόσεων και η E. Dynamics

Εργοδότης: Καθημερινή

Θέση: Διευθυντής Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων

Χρονική Περίοδος: 2004 – 2007

Περιγραφή: Υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για τη στρατηγική προβολής της εφημερίδας, αλλά και την

ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών

Εργοδότης: Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) Α.Ε.

Θέση: Διευθύνων Σύμβουλος

Χρονική Περίοδος: 2007 – 2009

Ίδρυσα την δική μου εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας την A.S.A.P.

Χρονική περίοδος: 2009 – 2012 οπότε και παραιτήθηκα για να αναλάβω τη θέση του Γενικού

Γραμματέα.