Αλ. Χρυσανθακόπουλος: Κηποθέατρο τώρα στην Πλαζ

xrisanthakopoulos-620×420

Παρέμβαση – πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, για κηποθέατρο στην Πλαζ, από τον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων, Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο:

«Με θλίψη βλέπω την απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη, να θέλει να δεσμεύσει την Πάτρα σε λάθος αναπλάσεις. Τα ξύλινα παγκάκια και δύο διαδρομές με πατημένο χώμα δεν αποτελούν πρώτιστο, αλλά συμπληρωματικό έργο για την περιοχή της πλάζ.

Η αντιπρόταση μου είναι η ανάπτυξη με αναψυχή και εισπράξεις εσόδων, από τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ με ξένους θεατές. Αυτό είναι εφικτό μόνο αν κάνουμε πράξη το λογικό προαπαιτούμενο, να κατασκευάσουμε ένα μεγάλο Κηποθέατρο στην πλάζ 3000 θέσεων και ένα αντίστοιχο στην περιοχή της Παραλίας!

Θεωρώ πως εδώ και ενάμισι χρόνο που έχω καταθέσει την πρόταση, έχει περάσει αρκετός καιρός, ώστε ο Περισσός να εγκρίνει την σωστή ιδέα μου και να δώσει εντολή στο ΚΚΕ της Πάτρας, να την αποδεχθεί. Ευτυχώς που στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα υπάρχει η απλή αναλογική και θα επιβάλλεται από τον κοινό νού η απλή λογική.

Γι’ αυτό τον λόγο υπενθυμίζω, πως ένα μικρός σε έκταση υδροβιότοπος, όπως του έλους της αγυιάς, δεν θέλει «πολιορκία» έχει την αειοφορία, αν τον αφήσουμε να αυτορυθμίζεται με μέτρα προστασίας. Πεζογέφυρες μες στην καρδιά του έλους και θέλουμε να παραμείνουν τα σπάνια πουλιά εκεί; Οικολογικά απαράδεκτο.

Αν το σκεπτικό είναι απλά να απορροφηθούν κάποια διαθέσιμα κονδύλια, με ξεπερνάει αυτός ο οικονομίστικος παραλογισμός. Σταματήστε να αυτοσχεδιάζετε και να σπαταλάτε πόρους με την τακτική «Όλα στο πόδι, όλα πυροτέχνημα».

Share the Post